SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 22:29
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6324256
SAJAM KNJIGA
PESNIČKI MARATON KCK - 13.10.2011. PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Sunday, 30 October 2011
Pesnički Maraton KCK 2011 - Preslušajte snimak Pesnički maraton KCK
 
13.10.2011. godine u Klubu KCK, održan je PESNIČKI MARATON KCK 2011, kao sastavni deo sajma knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga na kome je nastupilo ukupno 56 pesnika. Na samom početku predstavili su se sa po jednom pesmom članovi žirija u sastavu: Bora Blagojević - predsednik, Jelena Protić-Petronijević, Tomislav Miletić, Djordje Petković i Ljubodrag Obradović. Zatim je u takmičarskom delu nastupio 51 pesnik, a na kraju je žiri u proglasio najbolje.

Pobednik PESNIČKOG MARATONA KCK 2011 je mlada i talentovana pesnikinja Marina Živković iz Kruševca-Aleksinca koja je osim diplome i knjiga dobila i pravo na pesničku promociju u Kulturnom centru Kruševac. Drugu nagradu su ravnopravno podeli Ana Berbakov iz Kruševca, Ratko Belić iz Subotice i Marija Miladinović iz Ćuprije, a treću: Srbobran Matić iz Aleksinca, Teodora Lazić iz Kruševca i Mila Marković iz Paraćina.   Specijalne nagrade su dobili Veljko Stambolija iz Kruševca, Darko Habazin iz Beograda i Iva Baštovanović iz Kruševca. A venredno priznanje POETA PRIMUS Juhorskog oka dobio je Sabah Al Zubeidi iz Iraka (sada živi i piše u Beogradu).


Pobednik PESNIČKOG MARATONA KCK 2011 Marina Živković
prima nagradu od predsednika žirija Bore Blagojevića

Poslednji put ažurirano ( Sunday, 20 November 2011 )
Detaljnije...
 
Moma Dragićević u Frankfurtu PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Saturday, 29 October 2011
На 63. Међународном сајму књига у Франкфурту на Мајни који је одржан у времену од 12. до 16. октобра 2011. године на штанду Седмица, Удружење издавача и књижара Србије, гости су били познати дечји песник Момир Драгићевић и песникиња Снежана Драгаћивић.

На 63. Међународном сајму књига у Франкфурту на Мајни поред стваралаштва Момира Драгићевића, представљен је и 17 број часописа за културу и уметност "ПУТЕВИ КУЛТУРЕ", Културног центра Крушевац. Часопис је представио књижевник и члан редакције Момир Драгићевић, који је из богатог садржаја издвојио рубрику "Баштина", цитирајући речи уреднице Јелене Протић Петронијевић да је после више векова у Крушевцу основана Епархија (2010), а 23. јула 2011. године постављен - устоличен у Цркви Светог Ђорђа први епископ др Давид Перовић. На крају је Драгићевић присутним писцима махом из Дијаспоре појаснио тему Конкурса "Атом" 20. Међународног фестивала хумора и сатире "Златна кацига"

Момир Драгићевић на сајму књига у Франкфурту на Мајни
 
Poslednji put ažurirano ( Saturday, 29 October 2011 )
Detaljnije...
 
Promocija stvaralaštva Arhiva i Biblioteke PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Saturday, 22 October 2011
Arhiv i Biblioteka na Sajmu Knjiga 2011- Klub KCK
12.10.2011. године, у Клубу КЦК, у оквиру *САЈМА КЊИГА И ИЗДАВАШТВА РАСИНСКОГ ОКРУГА*, одржана је промоција стваралаштва суорганизатора сајма: ИСТОРИЈСКОГ АРХИВА КРУШЕВАЦ и НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ КРУШЕВАЦ.

Промоцију стваралаштва Историјског архива Крушевац водила је Јелена Ђорђевић - организатор КЦК, а у промоцији су учествовали: Драгиша Милошевић - директор установе, др Павле Бубања, Иван Пудло и Томислав Милетић, док је за музику бринуо Бранко Симић.

У промоцији стваралаштва Народне библиотеке Крушевац, у првом делу представљен је часопис библиотеке САВРЕМЕНА о коме су говориле директорка Соња Вељковић и уредница часописа Савремена библиотека Милица Стевановић.
У другом делу представљена је Међуопштинска јавна библиотека Жалец о којој су говориле библиотекарке Ирена Вербич и Валерија Јерман, гошће Народне библиотеке Крушевац.


Промоција стваралаштва Историјског архива Крушевац


САВРЕМЕНА БИБЛИОТЕКА - часопис Библиотеке Крушевац

Detaljnije...
 
Путеви културе бр 17 на САЈМУ КЊИГА PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Saturday, 22 October 2011
11.10.2011. године, у Клубу КЦК, у оквиру *САЈМА КЊИГА И ИЗДАВАШТВА РАСИНСКОГ ОКРУГА* одржана је промоција часописа *ПУТЕВИ КУЛТУРЕ Бр.17*. Промоцију је осмислила и водила Јелена Протић-Петронијевић - уредница КЦК уз помоћ Лидије Ужаревић - уреднице КЦК. Промоцију *ПУТЕВА КУЛТУРЕ* отворио је хор Цркве Лазарице *СВЕТИ КНЕЗ ЛАЗАР*, а у самој промоцији су учествовали и бројни сарaдници часописа, тако да  је и два сата колико је програм трајао, било недовољно, да се у потпуности представи део заиста богатог и разноврсног садржаја овог часописа... Зато набавите свој примерак!


Промоцију *ПУТЕВА КУЛТУРЕ* отворио је хор Цркве Лазарице
*СВЕТИ КНЕЗ ЛАЗАР*
 
Detaljnije...
 
Život je čudan momak - Violeta Aleksić PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Saturday, 22 October 2011
Život je čudan momak - Violeta Aleksić KCK
Књига Вилете Алексић *ЖИВОТ ЈЕ ЧУДАН МОМАК*, која тако експресно излази пред читаоце, само је знак да је у Виолетином крхком бићу скоцкан потенцијал песникиње која песмом жели да промени тај живот, који је такав какав јесте и који тако брзо бежи, да је право време да се поезијом заузда, умири и постане свима леп и доступан... Да, ЖИВОТ ЈЕ ЧУДАН МОМАК и све нас често провоза својом  клацкалицом између понора и сјаја вечности, коју поезија обећава... (изводи - Љ. О.)


Виолета Алексић

ЖИВОТ ЈЕ ЧУДАН МОМАК

Живот је чудан момак,
он има своја лутања,
и никад не зна где му је конак,
само се смуца, тумара ...

Накриви своју капу понекад шеретски,
чисто да олакша мало, све своје лоше одељке ...
Па опет крене неком путањом,
некад брзином ветра, а некад полагано,
и често се гласно насмеје сваком плану унапред ...

Као да ми жели рећи:
хеј, ја сам мангуп мало већи,
и узалуд ме желиш укротити!
Poslednji put ažurirano ( Saturday, 22 October 2011 )
Detaljnije...
 
Video o sajmu knjiga i pesničkom fijakeru PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Friday, 21 October 2011
11.10.2011. године у Клубу КЦК отворен је САЈАМ КЊИГА И ИЗДАВАШТВА РАСИНСКОГ ОКРУГА који, после дугогодишњег прекида, заједнички организују Културни центар Крушевац, Историјски архив и Народна Библиотека Крушевац. Сајам је отворио један од најбољих српских песника Добрица Ерић који је пред препуном салом Клуба КЦК говорио своју песму о књизи!


Добрица Ерић отвара сајам

Poslednji put ažurirano ( Friday, 21 October 2011 )
Detaljnije...