SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 19:53
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6136014
ŽIVETI SLOBODNO - Promocija PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Friday, 11 December 2009
ZivetiSlobodnoPromocija
10.decembra 2009. godine u maloj sali Kruševačkog pozorišta, u organizaciji Kulturnog centra Kruševac, Kruševačkog pozorišta i KUD-a *VUK KARADŽIĆ* iz Trebotina, Žabara i Male Vrbnice, održana je promocija knjige Ljubodraga Obradovića *ŽIVETI SLOBODNO*. Pogledajte detalje u slikama i skraćeni sinopsis večeri.


Ovako je počelo - Košanin svira *Kondorov let*UČESNICI PROMOCIJE:

1. Lidija Užarević
2. Predrag Ćirić
3. Miljojko Milojević
4. Veljko Stambolija
5. Bratislav Spasojević
6. Spasoje Ž. Milovanović
7. Svetlana Đurđević
8. Dragan Todosijević
9. Olivera Milovanović
10. Miodrag Dinulović
11. Jelena Đorđević
12. Ksenija Aleksić
13. Aleksandar Grašić
14. Mikica Rakić
15. Ljubodrag Obradović
16. Branko Simić
17. Pavle Panin
18. Udruženje frulaša Adam Milutinović

SKRAĆENI SINOPSIS ZA ŽIVETI SLOBODNO

UVOD MUZIKA: ADAM MILUTINOVIĆ - KONDOROV LET

LIDIJA:
Poštovani posetioci, prijatelji poezije, dobro veče i dobrodošli na još jedan uzlet u čarobni svet poezije. Čast mi je da sve Vas pozdravim u ime organizatora ove promocije, Kruševačkog pozorišta, Kulturnog centra Kruševac i KUD-a Vuk Karaxić iz Trebotina, Žabara i Male Vrbnice...

PEDA: Naravno i ja Vas još jednom posebno pozdravljam u ime KUD-a Vuk Karaxić, jer smo ponosni i srećni što smo večeras u situaciji da Vam predstavimo poeziju Ljubodraga Obradovića iz njegove najnovije knjige poezije ŽIVETI SLOBODNO, člana našeg društva od samog osnivanja.

LIDIJA: A na samom početku, pozdraviće Vas i onaj zbog čijeg poetskog stvaralaštva smo večeras ovde - Ljubodrag Obradović.

LjUBA: (MUZIČKA PRATNjA KOŠANIN) PESMA - KAKO PESMOM DA MENjAM SVET

Poštovani prijatelji, dobro veče i dobrodošli!

Uvek sam verovao da poezija, kao pokretač najlepših i najtanijih osećanja, ima moć da briše sve granice i ponore među ljudima, ideologijama, verama i rasama, i da uzlet u njeno krilo donosi spokoj i sreću.

Večeras sam još više siguran da je poezija večna i da će svoju misiju u stvaranju lepšeg, pravednijeg, srećnijeg i SLOBODNOG SVETA u bliskoj budućnosti uspešno ostvariti. U to ime neka stihovi govore:

ALEKSANDAR GRAŠIĆ: PESMA ŽIVETI SLOBODNO

PEDA: Čuli smo Aleksandra Grašića i pesmu po kojoj je knjiga dobila ime!

Šta u stvari Ljubodrag Obradović piše i kako to vide, oni koji su knjigu temeljno čitali više puta reći će nam pesnik doajen Miljojko Milojević, recenzent knjige Živeti Slobodno.

MILjOJKO MILOJEVIĆ - 2 minuta

MUZIČKI TRENUTAK: ADAM MILUTINOVIĆ

LIDIJA UŽAREVIĆ: PESMA UMESTO REČI

PEDA: Čuli smo moju koleginicu Lidiju Užarević, velikog ljubitelja poezije, kako prekrasno govori Ljubine stihove!

Ljuba je uvek negovao kult poezije i okupljao prijatelje poezije i u životu, a i na sajtu PoezijaSCG. Nešto više o toj dimenziji njegovih aktivnosti reći će Vam Svetlana Đurđević - Đurđa i Spasoje Ž. Milovanović - Spale, koji su zajedno sa Ljubom radili, na tom danas naj-jednostavnijem ulasku poezije u sve domove sveta gde se govori srpski ili neki drugi eks-ju jezik. Dakle, prvo Đurđa - jer dame imaju prednost, pa onda Spale:

ĐURĐA: Govori kratko o sajtu poezijascg i knjizi PRVI PUT, Zatim čita pesmu: POGLED U NOĆ

SPALE: Govori kratko o sajtu poezijascg i knjizi Ljubavne poezije, koja je u pripremi, Zatim čita pesmu: KAKO NAPISATI PESMU

MUZIČKI TRENUTAK: Branko Simić

PEDA: Čuli smo Branka Simića , a sada čujmo Oliveru Milovanović, takođe članicu KUD-a Vuk Karaxić, vrsnu glumicu, poznatu i po tome što je supruga Spasoja Ž. Milovanovića

OLIVERA MILOVANOVIĆ - OLjA: PESMA SAMO LETI

LIDIJA: Naravno i ovu pesmu, kao i sve pesme koje ćemo večeras čuti, napisao je Ljubodrag Obradović. Ali večeras ćemo čuti i književni prikaz o tom njegovom stvaralaštvu. Šta o knjizi *ŽIVETI SLOBODNO zapisa Veljko Stambolija čućete upravo od samog autora prikaza - Veljko Stambolija.

VELjKO STAMBOLIJA: Prikaz knjige

MUZIČKI TRENUTAK: BRANKO SIMIĆ

PEDA: Srbija je u skoroj prošlosti imala izuzetno teške trenutke, čije se posledice i danas osećaju pre svega u materjalnom položaju i dušama ljudi koji su morali da ostave svoja ognjišta. Kako o tome piše Ljuba Obradović čućemo od Ksenije Aleksić.

KSENIJA ALEKSIĆ: PESME - PROGNANICI i SAMO POLAKO

LIDIJA: Ljubini prijatelji, sa kojima je u amaterskom kulturno-umetničkom životu i širenju kulture u Trebotinskom i Konjuškom kraju proveo, počev od Turnira duhovitosti, pa sve do Fedrara i poetskih večeri na SUPESU i u Konjuhu, proveo više od 30 godina, su svakako Bratislav Spasojević i Mikica Rakić iz Konjuha i Dragan Todosijević iz Trebotina. Čujmo ih!

BRATISLAV SPASOJEVIĆ: Dva minuta o Ljubi

MIKICA RAKIĆ -poezija: NE PUCAJTE

DRAGAN TODOSIJEVIĆ -poezija : TALAS

MUZIČKI TRENUTAK: Pavle Panin

PEDA: Posle Pavla Panina, koji je otpevao pesmu Podmoskovske večeri, čućemo kako Ljubinu poeziju govore Jelena Đorđević i Aleksandar Grašić

JELENA ĐORĐEVIĆ -poezija: ZVUK VIOLINE

ALEKSANDAR GRAŠIĆ -poezija : PRELETI

LIDIJA: Uvek kad najavim svog kolegu Miodraga Dinulovića, reditelja i urednika dramskog programa u Kulturnom centru Kruševac osetim malu tremu, ne zbog toga kako će on kazivati Ljubinu poeziju, jer je vrstan recitator, nego kako će on kao reditelj proceniti moju najavu. Miodrag Dinulović!

MIODRAG DINULOVIĆ: -poezija : PISAO SAM IME TVOJE

LIDIJA: A sada da čujemo mog kolegu Predraga Ćirića, predsednika KUD-a Vuk Karaxić iz Trebotina, Žabara i Male Vrbnice u ulozi recitatora.

PEDA: JA BIH TEBE VOLEO KO NIJEDNU

LIDIJA: Sad ćemo čuti kako Ljubinu poeziju kazuje Aleksandar Grašić:

Aleksandar Grašić: -poezija: IZ JEDNOG AUTOBUSA U DRUGI

LIDIJA:
Sve što je lepo ima kraj. Družeći se uz poeziju i setne note doćosmo skoro do samog kraja.

PEDA:
A na samom kraju, kao i na početku Ljubodrag Obradović i njegova pesma NA POČETKU I NA KRAJU!

LJUBA: PESMA - NA POČETKU I NA KRAJU

Poštovani prijatelji, hvala Vam još jednom što ste izdvojili Vaše vreme i ovo veče proveli uz moju poeziju. Knjiga *ŽIVETI SLOBODNO*, je ustvari moj pokušaj da životnu priču u traganju za sopstvenom istinom, ispričam stihovima.

Posebno se zahvaljujem svim saradnicima koji su pomogli da knjiga ŽIVETI SLOBODNO ima upravo ovakav izgled: Jeleni Ivanović za dizajn, Jeleni Protić-Petronijević za lektorski rad, Zorici Brkić za dizajn znaka POEZIJASCG, Ratku Todosijeviću za ilustraciju, Miljojku Milojeviću za recenziju knjige i naravno svim učesnicima večerašnje promocije.

Znam da i u Vama živi ljubav za poeziju, pravdu, sreću i SLOBODU i iskreno se nadam da je moja poezija, bar na trenutak, zakoračila u Vaš svet.

LIDIJA I PEDA: Odjava

MUZIČKI TRENUTAK: ADAM MILUTINOVIĆ

 
< Prethodno   Sledeće >