SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 19:00
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6135952
KABARE KCK - No 1 PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Sunday, 28 February 2010
KABARE KCK No1

Музика, игра, реч...

Идеја је да на измаку сваког месеца, на крају радне недеље, пред сам викенд, у Клубу КЦК, ауторским пројектима уредника и сарадника Културног центра Крушевац, правимо програме који ће стварати илузију да у животу постоје и светли тренуци, кад се дневни чемер предаје забораву. Надам се да ће КАБАРЕ КЦК, вечерас, а и наредних месеци помоћи да ускочите у свој сањани свет, у коме богиње зраче мир, љубав и спокојство... (Љубодраг Обрадовић - директор КЦК)
 

КАБАРЕ КЦК - Први пут - ФРУБИ ДЕНС

26.02.2010. године у Клубу КЦК, премијерно је изведен програм *КАБАРЕ КЦК* који је на иницијативу и идеју Љубодрага Обрадовића - директора КЦК и Момира Драгићевића - уредника КЦК, осмислила и водила Лидија Ужаревић - уредник КЦК. Погледајте и уживајте!!!

Сам кабаре се родио у Француској на размеђи 19. и 20. века. Први кабаре на свету отворен је 18. новембра 1881. године у Паризу у улици Рошешоар 84 у просторијама старе поште под називом «Црна мачка»... Вероватно сте чули да је појам кабареа наричито популарисао истоимени филм са Лајзом Минели.

Кабаре је након Француске постао популаран и у Немачкој, Аустрији, Чешкој, Пољској, Мађарској ... Док је у Паризу све више постајао литерарни кабаре, у осталим градовима и земљама прерастао је у места најоштрије сатире, пре свега политичке ... Имали смо прилике, захваљујући нумери која је за нама, као и с почетка, и ми мало да осетимо ту атмосферу (Фруби-Денс и Лидија Вукашиновић).

Порекло речи кабаре има више значења. Најчешће је оно које се везује за француску реч cabaret којаје још 1275. године забележена у значењу крчма. И холандска реч cabret , још из средњег веке, има исто значење. Неки стручњаци сматрају да кабаре потиче од шпанске синтагме саба retta - шарена здела, опет нешто везано за кухуњу, крчму где је кабаре поникао... А у нашој модереној крчми, нашем Клубу КЦК, нешто модерно ... Музика, игра, реч...


Лидија Ужаревић - Водитељ првог КАБАРЕ-а КЦК


Мома Драгићевић и афористичари Ивко Михајловић и Бојан Матејић


Љуба Обрадовић поздравља посетиоце и говори своју песму *БОГИЊА*

KABARE KCK

Muzika, igra, reč...

Ideja je da na izmaku svakog meseca, na kraju radne nedelje, pred sam vikend, u Klubu KCK, autorskim projektima urednika i saradnika Kulturnog centra Kruševac, pravimo programe koji će stvarati iluziju da u životu postoje i svetli trenuci, kad se dnevni čemer predaje zaboravu.

Večerašnji *KABARE KCK* je osmislila i vodi Lidija Užarević... Samu ideju iznedrili smo Moma Dragićević i ja, jedne večeri u toku MASTER KLAS radionice, kada je Moma pripremio prigodni program, koji je mene asocirao na Kabare, pa sam ga, pripremajući tekst za sajt www.kck.org.rsn nazvao *MASTER KABARE*.

Nadam se da će KABARE KCK, večeras, a i narednih meseci pomoći da uskočite u svoj sanjani svet, u kome boginje zrače mir, ljubav i spokojstvo...


BOGINJA


Oko tebe vrti se svet...
Mladost, ljubav i prilike...
Ti naprosto opijaš
slikajući slike,
u kojima i kraj
svoj beskraj ima!


Oko tebe blješti sjaj,
milion srca sluti sreću...
Oko tebe lampioni,
svi šampioni,
i nada da oka ti odsjaj
zaboraviti nikad neću...

Slobodno skoči,
sve kočnice otkoči...
Život je slep,
kad si tako lepa
po suvom dok plivaš,
u mirisima uživaš,
sve skrivaš,
a smisao otkrivaš...

Slobodno čizmom
zgazi cvet, koji rudi za greh,
i osmehom ih oteraj u očaj...
Neka na kolenima čekaju raj!

Ne, nemoć nije kraj želja,
na svakom uglu,
na svakom prstu,
niče buket prijatelja,
stotinu i jedan,
i svako ostaje žedan...

Klize suze, misli lete,
a nikako opčinjeni da se sete,
zbog čega ih čežnja lomi,
zbog čega im srce zebe,
ni zašto se uvek voli,
ona koja gazi cvet
i sve koji zrače...

Oko tebe vrti se svet...
Sreća lebdi na krilima...
Zašto svima zalediš srce,
a hepiend ti zrači u očima...

(C) Ljubodrag Obradović
Плакат за први *КАБАРЕ КЦК*

КОМЛЕТАН СИНОПСИС - Лидија Ужаревић

1.) ФРУБИ-ДЕНС (без најаве) *КАБАРЕ*

2.) ВОДИТЕЉ - НАЈАВА

Поштовани пријатељи, даме и господо, драга младости, добродошли у Кабаре КЦК! На самом почетку поздравила вас је група «Фруби-денс» КЦК, чије је кореограф и наставник Лидија Вукашиновић, и то нумером из познатог филма Боба Фоса «Кабаре» са Лајзом Минели, који је и прославио овакав вид дружења. Заправо, Културни центар Крушевац, овим програмом започиње циклус кабаретских вечери, под једноставним називом, као што сте чули, «Кабаре КЦК». А кабаре подразумева и музику, и игру, и реч ...

Ово прво наше кабаретско дружење посваћујемо нашем пријатељу и раднику КЦК, који, ево већ више од годину дана није међу нама, Небојши Стојановићу Бокици. Сигурна сам да не би ниште имао против да се на овај начин сећамо њега, његове креативности, његових вредности ... Поздравио би здушно још један овакав нови облик дружења, прилику да се покажемо, искажемо, али и да вас забавимо ... Сада следи реч домаћина, директора КЦК Љубодрага Обрадовића, али и песника ...

3.) ЉУБОДРАГ ОБРАДОВИЋ - поздравна реч + песма

4.) ЕМА СТОЈАНОВИЋ ( без најаве)- песма 1

5.) ВОДИТЕЉ:

Управо сте чули Ему Стојановић, ученицу средње музичке школе «Стеван Христић», као и члана Позоришног студија «Бата Миладиновић» КЦК ... Слушаћемо је још ...

А кабаре се родио у Француској на размеђи 19. и 20. века. Први кабаре на свету отворен је 18. новембра 1881. године у Паризу у улици Рошешоар 84 у просторијама старе поште под називом «Црна мачка»... А оно што следи је мало шале, што је и својствено за кабаре, и то шала на рачун матораца из угла тинејџера ... Анђела Рашовић, полазник Уметничког студија за говор и глуму КЦК ..

6.) ШКОЛА ГЛУМЕ: Анђела Рашовић

7.) ФРУБИ-ДЕНС: игра с штаповима - IЩ ( без најаве)

 8.) ВОДИТЕЉ:

Чули сте да је појам кабареа наричито популарисао истоимени филм са Лајзом Минели. Имали смо прилике, захваљујући нумери која је за нама, као и с почетка, и ми мало да осетимо ту атмосферу (Фруби-денс и Лидија В.) Кабаре је након Француске постао популаран и у Немачкој, Аустрији, Чeшкој, Пољској, Мађарској ... Док је у Паризу све више постајао литерарни кабаре, у осталим градовима и земљама прерастао је у места најоштрије сатире, пре свега политичке ... И са нама су вечерас сатиричари-гости. Поздравимо Бојана Матејића ..

9.) БОЈАН МАТЕЈИЋ- први круг афоризама

10.) БРАНКО РИСТИЋ- песма 1 (без најаве)

11.) ШКОЛА ГЛУМЕ ( без најаве)- Иван Благојевић

12.) ВОДИТЕЉ:

Након хумора и сатире, коју ћемо још слушати вечерес, уследила је музика. Певао вам је Бранислав Симић, а онда смо се смејали још мало вечитом јазу генерација. Оломак из «Дневника бесне тинејџерке», наравно сатиричара Драгутина Карла Минића, говори о је Иван Благојевић, полазника Уметничког студија за говор и глуму КЦК ...

Порекло речи кабаре има више значења. Најчешће је оно које се везује за француску реч cabaret којаје још 1275. године забележена у значењу крчма. И холандска реч cabret , још из средњег веке, има исто значење. Неки стручњаци сматрају да кабаре потиче од шпанске синтагме саба retta - шарена здела, опет нешто везано за кухуњу, крчму где је кабаре поникао ... А у нашој модереној крчми, нашем Клубу, нешто модерно ... Хип- хоп група IММОRТАL МАТRIХ .. .предвођена Стефаном Вукашиновићем. У живајте!

13.) IMMORTAL МАТRIX - једна нумера (CD)

14.) ВОДИТЕЉ: Један немачки историчар кабареа назвао је кабаре «музом са оштим зубима» ... И ми мамо нашу музу са «оштим зубима» .. Још један гост-сатиричар Ивко Михајловић

15.) ИВКО МИХАЈЛОВИЋ- први круг афоризама

16.) ЕМА СТОЈАНОВИЋ - (без најаве) - песама 2

17.) ВОДИТЕЉ: Чули смо, након, Ивка Михајловића, још једном Ему Стојановић. У нашем Кабареу још једна прича на релацији тинејџери - одрасли. И како то изгледа кад тинејџер, ипак, постане одрасла особа ... Јелена Костић, полазник Уметничког студија за говор и глуму.

18.) ШКОЛА ГОВОРА И ГЛУМЕ: Јелена Костић

19.) IMMORTAL МАТRIХ - две нумере, једна за другом -  ( без најаве)

20.) БОЈАН МАТЕЈИЋ- (без најаве) - други круг афоризама

21.) ВОДИТЕЉ: У овом блоку гледали смо још једном неусташиве играче IММОRТAL МАТЮХ-а. Наш гост-сатиричар, Бојан Матејић, дариво нам је још један круг афоризама. Оно што следи је музика, из репертоара Бранислава Симића. А након њега слушаћемо сатиричне оштице из пера Ивка Михајловића.

22.) БРАНКО РИСТИЋ

23.) ИВКО МИХАЈЛОВИЋ ( без нajaве)- Други круг афоризама

24.) ВОДИТЕЉ: Наш прво кабаретско дружење под окриљем КЦК ближи се крају. А скоро на самом крају, као и на почетку поезија - Љубодраг Обрадовић.

25.) ЉУБОДРАГ ОБРАДОВИЋ - поезија

26.) ВОДИТЕЉ: Хвала вам на посети, као и свим нашим учесницима. Први КАБАРЕ КЦК посветили смо нашем Бокици, и желимо да ова форма дружења од вечерас заживи и прерасте у традицију. Почели смо музиком и игром из «КАБАРЕА» Боба Фоса. Тако и завршавамо. Мани, мани и Фруби - денс. Довиђења до следећег Кабареа!

27.) ФРУБИ-ДЕНС- Мани, мани ...


Ема Стојановић


Лидија Ужаревић
Анђела Рашовић


ФРУБИ ДЕНС - Игра са штаповима
Бојан Матејић
Иван Благојевић


IMMORTAL МАТRIX
Ивко Михајловић


Ема Стојановић


Јелена Костић


IMMORTAL МАТRIX
Бојан Матејић


Ивко Михајловић


Љубодраг Обрадовић

LET


Iza okuka i vrzina
U carstvu slobode
U duši širokoj
Postoji uvek neka toplina
I kad se misli
Nestao je spokoj

Duboko u meni
Odzvanja proleće
Donosi utehu i slavuje
I kad život poraze nameće
Pesme prirode
Odnekud zastruje

I sve se učini da je lepo
I dah
I smeh
I suza
I idem kroz život popreko
Preko trnja i jaruga

Spotaknem se
Padnem
Srce zalupa
Trčim opet
Nije sve propalo
Namignem vetru
I letimo skupa
Kroz život
Svet
I sve ostalo

© Ljubodrag Obradović
ФРУБИ ДЕНС - Money, Money, Money...
Poslednji put ažurirano ( Friday, 05 March 2010 )
 
< Prethodno