SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 00:18
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6210962
Punim gasom nizbrdo - Ivko Mihajlović PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Saturday, 27 March 2010
25.03.2010. godine u prepunoj Beloj sali KCK, održana je promocija knjige Ivka Mihajlovića *PUNIM GASOM NIZBRDO*. Promociju su zajednički organizovali autor knjige i  izdavač Kulturni centar Kruševac.

O knjizi su govorili recenzenti knjige: Jelena Protić-Petronijević, Veljko Stambolija, ilustrator knjige Goran Ćeličanin, u ime izdavača Ljubodrag Obradović, kao i sam autor knjige. Aforizme je govorio glumac Kruševačkog pozorišta Milija Vuković,  muzičke tačke otpevao je Branko Simić, a promociju je osmislila i vodila Lidija Užarević - urednik KCK.


Milija Vuković govori aforizme iz knjige

Promašili smo cilj,
ali smo se zato siti ispucali!

Najopasnija je ona policija
koja ne radi svoj posao.

Svaka vaška pobaška.
Samo naše sanjaju o koalicijama!

Kradu Bogu dane,
ali ni nama ne ostaju dužni.


Naslovna strana knjige


Ljubodrag Obradović govori o knjizi

Poštovani prijatelji kulture i poštovaoci Ivkovog stvaralaštva!

Pozdravljam Vas u ime Kulturnog centra Kruševac i moje lično ime, jer prosto nisam mogao da odolim, a da kao iskreni obožavaoc Ivkovog stvaralaštva ne kažem nekoliko mojih rečinica o Ivku i njegovom nesebičnom angažovanju u širenju puteva kulture u sve delove zemlje Srbije. A sve je u knjizi tako jasno i jednostavno, jer sve velike stvari i dela su za sve jasna i razumljiva

Naslov knjige aforizama *PUNIM GASOM NIZBRDO*, čijoj promociji večeras prisustvujemo, verovatno je predodredjen, samim detinjstvom autora, koje je proveo u brdovitom okruženju potkopaničkom, u selu Gradac, gde su brda svakodnevni i jedini prizor, tako da nema boljeg naslova za večitu težnju svakog normalnog čoveka za bekstvom iz trenutnog čemera, koji nas lomi, od ovog izabranog. Ivko se uverio da je uzbrdo mnogo, mnogo teže, čak nemoguće!

I sam dar za aforizam kao kratku formu, koja pogadja tačno u srce, i munjom neumitne istene u trenu obasja pravi problem, Ivko je dobio samim rodjenjem i detinjstvom. Jer posle reči GRADAC, uvek se nameće odgovor ZNAM ZA JADAC, kao prirodna doskočica zdravog podkopaoničkog duha.

Ostalo je bilo lako, aforizmi su tekli sami od sebe, tako da je danas pred nama treća knjiga, ovaj put u izdanju Kulturnog centra Kruševac, što i mene čini ponosnim...

Jer nešto tu i nije bilo lako, pošto je Ivko dosad knjige objavljivao: prvu u Beogradu, drugu u Nišu, pa evo najzad - treća-sreća - izborismo se da se i Kruševac ponosi blagom koje ime u nedrima, a to su britki Ivkovi aforizmi, koji su i iznedreni zbivanjima iz ovog okruženja.

Knjiga je ipak Svetska, i originalna, jer bar ja nisam uočio ni u jednom od 500-totinak aforizama, da nisu na neki način univerzalni.

*Velika je šteta što ljudski vek
ne traje bar pet stotina godina.
Imali bismo velike šanse
da dočekamo obećano bolje sutra!*

I suti nasmejemo uz Ivkove aforizme!

Uživajte večeras i smejte se slobodno i glasno, jer smeh je lek!


Poslednji put ažurirano ( Saturday, 27 March 2010 )
 
< Prethodno   Sledeće >