SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 00:50
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6104034
ZLATNA KACIGA 2010 PDF Štampaj E-pošta
Autor Jelena Ivanović   
Monday, 29 March 2010
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ

30. МАРТ. 2010. ГОД.

18. Фестивал ЗЛАТНА КАЦИГА....

Поштовани новинари,

Осамнаести пут у нашем граду одвијају се завршни дани Међународног Фестивала хумора и сатире „ЗЛАТНА КАЦИГА“.
 
Осамнаест година постојања у континуитету је доказ његове неоспорне вредности. Постао је престижан српски и највећи и најзначајнији српски Међународни Фестивал те врсте.
Осамнаест година постојања у континуитету је доказ његове неоспорне вредности. Постао је престижан српски и највећи и најзначајнији српски Међународни Фестивал те врсте.

Путем конкурса и каталога Фестивала свуда у свету се чује за Крушевац, Културни центар и Србију, јер сваке године најпознатији светски карикатуристи из Јужне и Северне Америке, Африке, Аустралије, Азије и Европе конкуришу за „Златну кацигу“. На тај начин је наш Фестивал постао светски у пуном смислу те речи.

٭٭٭٭٭

Предфестивалски дани су почели 11. марта ове године, представљањем књиге епиграма „Кад су цветале бунике“, Драгише Павловића Расинског и настављени 25. март, представљањем књиге афоризама Ивка Михајловића, „Пуним гасом низбрдо“. Књиге су издате у новој едицији Културног центра под називом „Чарапански смех“.

Пре две године је тако промовисана књига афоризама Ненада Вучетића „Кум царује, дрога кладе ваља“, а прошле године књига „Сламка спаса“ Драгана Матејића “.

Дакле, Фестивал оставља „траг у времену“ књигом као највреднијем културном добру. То је својеврсна промоција стваралаштва из области хумора и сатире, а то је један од важнијих циљева Фестивала.

У среду, 31. марта, програм Фестивала почиње цртањем карикатура на Тргу младих. То је традиционална манифестација на којој познати карикатуристи цртају карикатуре онима који то желе.

А) У 19,30 сати у холу Беле сале отвара се изложба награђених и карикатура из ужег избора. Том приликом биће додељено Класово мајсторско перо Тоши Борковићу.

Б) Завршно вече Фестивала почиње у 20,30 сати у Биоскопу Крушевац. Том приликом ће се, уз уметнички програм, доделити „Златне кациге“ за најбољу карикатуру, за најбољу причу, песму и афоризам, као и награду „Раде Брка“ за народни хумор“.

Признање Витез од Чарапаније сер Харди ове године ће добити прослављени филмски редитељ Дарко Бајић, а Награду за животно дело велики српски филмски, телевизиски и позоришни глумац - Велимир Бата Живојиновић.

Улаз је слободан за све људе којима смех значи лек, враћа лепо расположење и улепшава свакодневни живот.

                                                                            Главни и одговорни уредник и уредник Фестивала Радоје Савић


Poslednji put ažurirano ( Friday, 02 April 2010 )
 
< Prethodno   Sledeće >