SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 22:19
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6318564
Enike Gereg u mozaik sali grada Kruševca PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Friday, 10 September 2010

Извор Политика

АртЛинк – у Србији и Паризу 

У суботу - (11.09.2010. године у мозаик сали града Крушевца у 20:00 часова у организацији Културног центра Крушевац), концерт – у Крушевцу – одржаће Енике Герег (1987), суботичка пијанисткиња, која је такође дипломирала на ФМУ и такође је добитник многих награда на музичким такмичењима. Она ће извести дела Скарлатија, Листа, Дебисија и Бартока. Са истим програмом, плус музика Исидоре Жебељан, Енике Герег представиће се и нишкој публици, 13. септембра.


Sestre Noemi i Enrike Gereg
АртЛинк је њено дело: Јованка Вишекруна
 
АртЛинк, Фестивал младих талената, шести по реду, вечерас (09.09.2010), у 20 сати, биће свечано отворен у Скупштини града (Београда), концертом пијанисте Младена Чолића. Још двоје младих уметника, пијанисткиња Енике Герег и виолинисткиња Наталија Исаковић, добитница награде „АртЛинк најперспективнији млади уметник” у 2009. години, изабрани су да крену на краћу турнеју и представе се у неколико градова у Србији. Тај овогодишњи „музички круг” АртЛинка биће затворен 14. септембра, концертом на истом месту – у Свечаној сали Скупштине града.

Млади Новосађанин Младен Чолић (1982), који сада гради успешну каријеру у Паризу, лауреат је престижног такмичења „Premio Jaén 2010” (Шпанија). У предстојећој сезони први пут ће одржати реситал на америчком континенту – у Бостону, а снимиће и два ЦД-а за познату издавачку кућу „Наксос”. Београдској публици он ће се вечерас представити интерпретацијама композиција Солера, Бетовена, Рахмањинова, Шумана и Стравинског.

Већ сутра, АртЛинк је у Врњачкој Бањи, где ће свирати виолинисткиња Наталија Исаковић, а уз клавирску сарадњу Бојана Младеновића. Најављени програм је: Бетовен, Брамс, Паганини, Исаи. Млада виолинисткиња рођена је у Шапцу 1988. После завршених студија на ФМУ у Београду, она је данас постдипломац у Бечу и такође је добитник више награда на такмичењима у земљи и у свету.

У суботу - (11.09.2010. године у мозаик сали града Крушевца у 20:00 ћасова у организацији Културног центра Крушевац), концерт – у Крушевцу – одржаће Енике Герег (1987), суботичка пијанисткиња, која је такође дипломирала на ФМУ и такође је добитник многих награда на музичким такмичењима. Она ће извести дела Скарлатија, Листа, Дебисија и Бартока. Са истим програмом, плус музика Исидоре Жебељан, Енике Герег представиће се и нишкој публици, 13. септембра.

Између ове две вечери (12. септембра) је још један концерт Младена Чолића, на „домаћем терену” – у новосадској Синагоги. И онај поменути, последњи концерт, у Скупштини града: Наталија Исаковић и Бојан Младеновић, са програмом који су извели у Врњачкој Бањи.

Јованка Вишекруна, пијанисткиња и оснивач АртЛинка, каже како овај фестивал наставља да промовише младе уметнике, овога пута представља их и аудиторијуму у градовима Србије, а у плану су и наступи ових уметника у новембру у Паризу. Њима би се придружили и пијанисткиња Сара Вујадиновић и виолончелиста Немања Станковић, такође лауреати АртЛинка.
М. Ш.
Poslednji put ažurirano ( Monday, 13 September 2010 )
 
< Prethodno   Sledeće >