SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 15:46
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6294877
Klub KCK - Veče Akija Rahimovskog PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Wednesday, 11 February 2009
GoranBabicVeceAkijaRahimovskog
REPORTAŽA SA KONCERTA AKIJA RAHIMOVSKOG

Aki Rahimovski na sceni Kulturnog centra Kruševac

Kulturni centar Kruševac je ponovo uspeo da bez nekog velikog budžeta i u vremenu globalne krize, napravi koncertni spektakl za pamćenje. Ubediti legendarnog pevača Akija Rahimovskog da dodje u Kruševac i tu održi koncert, nije bilo nimalo lako. Samim tim i radost svih nas koji smo bili zaduženi za organizaciju je još veća.Aki Rahimovski sa Milanom, Milošem, Marijom i Babićem radnicimaKCK

Stigao je i taj dugo čekani 06.februar 2009. godine. Klub KCK spreman da dočeka jedno od najvećih muzičkih imena sa prostora one stare dobre Jugoslavije. Kako i dolikuje velikoj zvezdi, cela tehnička ekipa stiže u ranim jutarnjim časovima, da na vreme postavi svu opremu potrebnu za izvodjenje ovog koncerta. Aki sa svojim menadžmentom stiže u ranim popodnevnim časovima. Sa njima takodje stižu i muzičari iz pratećeg benda, zajedno sa dve devojke koje pevaju prateće vokale. Bez trenutka odmora kreću da rade tonsku probu, naravno da bi se uverili da će sve na samom koncertu funkcionisati besprekorno.

Posle dva sata isprobavanja ozvučenja i rasvete, odlaze u hotel na odmor, a klub KCK ostaje potpuno spreman za koncert. Tačno u 20:30h otvaraju se ulazna vrata kluba, publika je već ispred strpljivo čekala da udje. Preko 300 ljudi je došlo da posle mnogo vremena vidi i čuje muzičara sa karakterističnom bojom glasa, frontmena jedne od najvećih grupa svih vremena - Parnog valjka.U 21:30h gase se svetla u klubu, kreće uvodni kratki film, na scenu izlaze muzičari, a posle par minuta pojavljuje se i On lično. Publika je već u transu. Od prvih taktova uvodne pesme, pa do kraja koncerta svi pevaju zajedno sa Akijem. Osim nekoliko pesama sa svog solo albuma, izvodi skoro sve pesme Parnog valjka, uz koje su mnogi od nas odrastali. Divna stvar na samom koncertu je to što je u publici, osim starijih ljudi, bilo i dosta mladih koji nisu bili ni rodjeni kada je Parni valjak tutnjao starom Jugom.

Posle više od dva sata perfektne svirke završava se jedan od definitivno najboljih koncerata u Kruševcu u poslednjih nekoliko godina. Naravno publika traži još i Aki se kao i svaki veliki profesionalac dva puta vraća na bis.

I pošto sve što je lepo ima kraj, tako se i ovaj koncert završava negde oko ponoći. Publika puna utisaka napušta klub, oduševljena onim što je čula te večeri.Vredelo je biti u Klubu KCK tada. Svi se slažemo da je ovo definitivno ono što fali našem gradu. Ispratili smo Akija i ekipu, a nama ostaje da se nadamo da ćemo uskoro imati priliku da ugostimo još nekog muzičara ovog kalibra. Što se Kulturnog centra tiče, mi ćemo se i dalje truditi da ljudima priredjujemo ovakva dešavanja i nastaviti da radimo ono zbog čega KCK i postoji.

U Kruševcu, 09.02.2009. godine
Organizator programa u KCK Goran Babić
Poslednji put ažurirano ( Friday, 13 February 2009 )
 
< Prethodno   Sledeće >