SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 21:42
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6318528
17 godina Kulturnog centra Kruševac PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Wednesday, 18 February 2009
ObracanjeLjubaDanKCK18.02.2009

Љубодраг Обрадовић - ВД директор Културног центра Крушевац
говори о дану КЦК и наградама које се тим поводом додељују

Поштовани посетиоци, пријатељи културе,

Част ми је да Вас поздравим у своје лично и у име Културног центра Крушевац.

Драго ми је што сте се одазвали нашем позиву, да нам увеличате овај за нас драгоцени дан, дан када смо по први пут, пре седамнаест година, прихватили обвезу (али пуна срца и са великим задовољством) да будемо један од креатора културних дешавања у Крушевцу, а све у циљу остваривања исконске потребе грађана да им благодети културе и културних дешавању буду доступни.

Дакле, Културни центар Крушевац, као установа у култури, основан је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма.

Од тада, па до до данас, ( када смело улазимо у годину у којој се стиче пунолетсво), смо у неприкидном узлету ка остваривању идеје да будемо карика која повезује презентацију врхунских дела уметничког стваралаштва широкој публици града Крушевца и његове околине, истовремено улажући максималан напор и све своје потенцијале, за постицање свих видова стваралаштва и анимацији и едукацији свих грађана, посебно оних младих, жељних нових знања.


У овом тренутку Културни Центар Крушевац располаже свим неопходним ресурсима за остваривање своје културне мисије, као што су: образовани и стручни кадрови и неопходан пословни простор. Недостају само финасијска средства, за обнову опреме и нужну адаптацију простора, јер је због светске економске кризе година тешка, али и са тим проблемом ћемо се борити и изборити, заједно са нашим оснивачем – Градом Крушевцом.

- За обављање своје делатности Културни Центар Крушевац користи четири објекта:

1.Управну зграду Културног центра Крушевац - Топличина 2, ткз *Дом омладине* у коме су: *БЕЛА САЛА* од двестотине седишта и ХОЛ - као изложбени простор за ликовне и друге изложбе; МЕДИЈА ЦЕНТАР, СТУДИЈСКИ ПРОСТОРИ - за школе: глуме, балета, музике, филма и сл. и КЛУБ КЦК - са дискотеком и јединственом позорницом за живе свирке, кабаре-а и друге поетско музичке програме ;

2.Биоскоп “Крушевац”- Чолак Антина5, капацитета 550 седишта, у коме се поред приказивања филмова, реализују и музички концерти, разне трибине, скупови и предавања;

3.Биоскоп “Европа”- Чолак Антина 1, капацитета 340 седишта, који се такодје користи за концерте, трибине и предавања и у коме је смештена и једина књижара у Крушевцу, која се бави искључиво продајом књига и зове се (симболично) *КЊИГА*;

4.Дечји центар, смештен у предивном простору Пионирског парка где се реализију разноврсни програми за децу ;

и од ове године ( због чега смо посебно радосни и поносни)
5.Галерију Милића од Мачве *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ* - Цала Лазара 10, у којој су смештене смештене слике које је овај врсни сликар поклонио Граду Грушевцу.

Један од наших првих задатака свакако је анимирање младих стваралаца, као и уметничко изражавање младих. У прилог томе говори чињеница да Културни центар Крушевац организује рад осам уметничких радионица и студија у оквиру балета, плеса, школе говора и глуме, музике, ликовног стваралаштва…

Наши Програми укључују драмске, књижевне, музичке, ликовне, филмске садржаје. Посебну пажњу Културни центар посвећује сарадњи са установама у култури, како у нашем граду, тако и у целој Србији, а и ван граница наше земље..

- Поносимо се Међународним фестивалом хумора и сатире ”Златна кацига”, ТИН - ФЕСТОМ, ДРАМСКИМ СТУДИЈОМ КЦК, Часописом ПУТЕВИ КУЛТУРЕ*, Књижевним манифестацијама *ПЕСНИЧКИ ФИЈАКЕР*, *НОСТАЛГИЈА*, Данима Радета Драинца и другим...

- Поносни смо на Хор *СРПКИЊЕ*, музички ансамбл *БЕЛА ВИЛА*, ПОЕТСКИ ТЕАТАР, Изложбе Слика које организујемо у две галерије: у галерији МИЛИЋА од Мачве и галерији КЦК...

- Весели нас чињеница да се уз нашу помоћ бришу разлике између села и града, јер је Културни центар Крушевац отворен за презентацију стваралаштва свих Културно-уметничких друштава из села Града Крушевца.

- Радујемо се Караоке окршајима најмлађих у простору Пионирског парка, Књижари *КЊИГА* и презетацијама издавачких кућа и писаца ...

Једном речју, поносни смо на своје резултате и захвални смо свима, посебно Граду Крушевцу, који подржавају нас и наше напоре да ПУТЕВЕ КУЛТУРЕ унесемо у све домове и сва срца грађана Града Крушевца и околних села која су у његовом саставу.

Зато смо ту захвалност, одлучили да почев од ове године искажемо и доделом награда *СЛОВО ЉУБВЕ* и *18 ФЕБРУАР*, појединцима који су се посебно истакли на задатку ширења КУЛТУРЕ .

Дубоко верујем да наши циљеви имају Вашу подршку, као и подршку свих искрених поклоника културе, ЖИВЕЛИ!

Љубодраг Обрадовић,
ВД. Директор
Културног центра Крушевац

ДОБИТНИЦИ НАГРАДА:

- СЛОВО ЉУБВЕ:  Драгомир Лазић - Ђурица

- 18 ФЕБРУАР: Радоје Савић - Главни уредник КЦК


Etno grupa KCK *BELA VILA*


Ema Stojanović recituje *Modernu devojku*


Lidija i Peca


Dva para voditelja


Mladi voditeljski par


U publici su bili i Pavle Bubanja, Vladimir Tasić,
Radovan Tomašević, Mića Aleksić...


Dragan Jovanović, grdonačelnik Kruševca daje izjavu za Pobedu


Poslednji dogovori pred početak programa:  
Ljuba Obradović, Miki Virijević i Ana Jovanović


U prvom redu sa dobitnicima nagrada sedeo je i gradonačelnik Kruševca


Ljubodrag Obradović Uručuje nagradu *18 FEBRUAR* Radoju Saviću


Radoje Savić, glavni urednik KCK - dobitnik nagrade *18 FEBRUAR*


Ljubiša Bata Djidić govori o nagradi Slovo Ljubve


Predsednik upravnog odbora KCK Miki Virijević, uručuje nagradu
*SLOVO LJUBVE*  Dragomiru Laziću


Dragomir Lazić - Djurica - prvi dobitnik nagrade *SLOVO LJUBVE*


Baš su mladi i lepi...


...i lepo plešu...


I najmladji lepo plešu...


... i elegantni su...


Članovi Plesnog studija KCK


Radivoje Simić peva


Radivoje Simić


Izuzetna Klavirska pratnja...


Hor KCK *SRPKINJE*


Bata Djidić, Zorica Jovanović i Ljuba Obradović

PROČITAJTE SINOPSIS IZVEDENOG PROGRAMA

*ZLATNA NIT TRAJANJA*


umetni
čki program


18.2.09.g. 20.00 sati - Bela sala KCK

Uvodna muzika kao zvučna kulisa
Izlaze voditelji Lidija i Peca


LIDIJA
Poštovani prijatelji, uvaženi gosti, dobro veče i dobro došli na rodjendanski umetnički program Kulturnog centra Kruševac pod nazivom ZLATNA NIT TRAJANJA.

PECA
Na današnji dan pre sedamnaest godina rodjena je ustanova kulture koja bezmalo dve decenije oplemenjuje naš grad lepotom stvaralaštva.

LIDIJA
Udruživanjem
Doma omladine i pionira Mladost i Društvenog preduzeća Kruševac film, 18. februara 1992. godine nastao je Kulturni centar kao polivalentna ustanova kulture, koja ima za cilj da vaspitava, obrazuje i kulturno umetnički bogati našu svakodnevicu.

PECA
Ostvarujući tu misiju u protekloj deceniji, Kulturni centar je ugostio najznačajnije književnike, muzičare, slikare, dramske umetnike, naučnike i akademike, ali i otvorio vrata neafirmisanim talentima koji su se upravo sa ove scene otisnuli u svet umetnosti.

LIDIJA
Zato u ime svih lepih susretanja na programima naše kuće, i u čast svih slavnih umetnika poniklih na našoj sceni, večeras vam pružamo ono najlepše što danas nastaje u kući umetnosti znanoj pod imenom KCK.

PECA
Čast da otvori ovo rodjendasnko veče pripala je čuvarima našeg muzičkog identiteta . Etno grupa Kulturnog centra BELA VILA i njihov umetnički rukovodilac, operski solista Radivoje Simić, upućuju vam raspevanu dobrodošlicu, izatkanu meodijama iz naše drevne muzičke riznice.

BELA VILA - nastup

ZDRAVKO
Nakon prelepih nota i , priznajem još lepših izvodjača, podsetimo se nakratko i programa u slavu pisane reči.

JOVANA
Književni program Kulturnog centra u prošloj godini na svetlost dana izdao je dva nova broja časopisa Putevi kulture, ali je čitaocima predstavio i tri zanimljive izdavačke kuće kao što su beogradski Kreativni centar, Agora i Književna Opština Vršac.

ZDRAVKO
Na trgu mladih provocirao nas je mini sajam knjiga, a na književnim večerima družili smo se sa Mirom Bobić Mojsilović, Radomanom Kanjevcem, Dragutinom Karlom Minićem, Nebojšom Lapčevićem, Petrom Krduom i Radetom Djurdjevićem.

JOVANA
Tradicionalno smo se okupili pod Desankinim šeširom, ali i susreli sa prokupačkim pesnicima na kruševačkim Drainčevim susretima.

ZDRAVKO
Ne zaboravimo da su nam SJAJ RAVNICE u goste donele članice prvog ženskog haiku društva iz Novog Sada, kao i da smo svedočili izlazak književnog zbornika PLAČ MAJKE JEVROSIME NAD KOSOVOM-PRVIM PRAGOM SRBIJE.

JOVANA
A kad smo kod reči podsetimo se da je kruševačka kuća kulture bila i domaćin stručnog predavanja LEKSIČKI FOND SRPSKOG JEZIKA U REČNIKU SRPSKE AKADEMIJE NAUKA I UMETNOSTI.

ZDRAVKO
A kad smo već kod sećanja, vredi se podsetiti da je Knjižara KCK KNJIGA promenila svoje mesto stanovanja i iz klubskog prostora prva ušla u EVROPU.

JOVANA
Upravo tako. Hol bioskopa Evropa, je jedino mesto u gradu na kome od nedavno stanuju sva naj umnija književna pera sveta.

ZDRAVKO
Na kraju ove priče dodajemo da književni program Kulturnog centra Kruševac uredjuju Jelena Protić-Petronijević Lidija Užarević.

JOVANA
A da ovo veče ne bi pretvorili u recital, prepuštamo vas čarima igre polaznice baletskog studija BORIS RADAK, čiji je umetnički rukovodilac kruševačka balerina, Izabela Bošković.

ZDRAVKO
Uživajte.

BALETSKA ŠKOLA - nastup

LIDIJA
Ostajemo u svetu muzike i lepote
.

PECA
Muzički program Kulturnog centra u protekloj godini oplemenio je slušaoce klasičnog zvuka mnogobrojnim koncertima u okviru Nacionalne koncertne sezone koju je podržalo Ministarstvo kulture i medija Republike Srbije.

LIDIJA
Dvadeset koncerata vrhunskih domaćih i stranih muzičkih izvodjača obradovalo je mnogobrojnu kruševačku publiku okupljenu u mozaik sali gradske kuće. Nadamo se da će se tradicija i ove godine nastaviti.

PECA
A kad govorimo o muzičkim programima u organizaciji Kulturnog centra podsetimo se da je u našem gradu gostovao i HOR Radio Televizije Srbije.

LIDIJA
Kvintet PIJACOLEKI iz Slovenije.

PECA
Hor Krasnojarskog pedagoškog koledža iz Rusije.

LIDIJA
Ženski hor Hristina Morfova iz Sofije.

PECA
Klasa operskih pevača profesora Radmile Bakočević.

LIDIJA
Vokalno instrumentalni sastav za negovanje muzičke tradicije Milica Kostić iz Loznice

PECA
Kao i legendarni Miki Jevremović.

LIDIJA
Muzička redakcija organizovala je i prvi Vidovdanski festival muzike za decu.

PECA
O svim muzičkim programima stara se urednik muzičkog programa KCK gospodja Maja Olić.

LIDIJA
Bila je to priča o muzičkom programu naše kuće, a mi vašoj pažnji preporučujemo najmladje članove umetničkog studija za ritmiku i narodne igre Kulturnog centra Kruševac.

PECA
Umetnički rukovodilac ovog studija je koreograf Lidija Vukašinović.

MALIŠANI - USPAVANKA

ZDRAVKO
Biti dete je zaista nešto najlepše, ali biti dete u našem gradu je zaista privilegija. Dečiji program Kulturnog centra koji uredjuju Momir Dragićević i Rajna Marinković-Aleksić, svake godine obiluje zanimljivim sadržajima koji animiraju na stotine mališana.

JOVANA
Aeromiting-Avione baci nam bombone, Vatrogasna intervencija u tri mlaza, Vaskršnje dečije radosti, Igre bez granica, Sajam zdrave hrane, Pesnički fijaker, Plesom do snova, Karaoke okršaj, Putovanje brodom mašte ....naslovi su razigranih programa koje je u organizaciji Kulturnog centra videlo na hiljade mališana.

ZDRAVKO
Da ne zaboravimo i koncerte NEUSTRAŠIVIH UČITELJA i DJURE I MORNARA.

JOVANA
Ja pamtim okupljanja na pešačkom prelazu kada je nastajala naša jedina slikana zebra.

ZDRAVKO
Na žalost zebra se već oprala, ali sećanje na lepotu detinjstva večno živi...

JOVANA
Zato nastavimo razigrano i pozdravimo članove Plesnog studija Kruševac koji će nas podsetiti da se plesom stiže i do snova.

PLESAČI

LIDIJA
Posle vrelih ritmova selimo se u svet humora i satire i podsećamo se da Medjunarodni festival ZLATNA KACIGA sa ovim gradom živi punih 17 godina i predstavlja kruševačku kuću kulture i Lazarev grad na svih pet kontinenata.

PECA
Desetine hiljada karikatura i pisanih radova iz preko 100 zemalja sveta deo su bogate arhive Festivala, a Kruševac je zahvaljući Festivalu bogatiji za 19 počasnih sugradjana medju kojima su književnik Ljubivoje Ršumović

LIDIJA
karikaturista Aleksandar KLAS

PECA
Profesor Zoran Božović

LIDIJA
Dramski pisac, Dušan Kovačević

PECA
Glumac Nikola Simić

LIDIJA
Pesnik Nedeljko Popadić

PECA
književnik i političar Aleksandar Čotrić

LIDIJA
Violinista svetskog glasa maestro Sreten Krstić

PECA
Glumica Mira Banjac

LIDIJA
I satiričar Ljuba Stojadinović

PECA
Prošlogodišnja tema festivala SAMO OSIGURANO JE SIGURNO donela nam je pored najuspešnije karikature kiparskog karikaturiste HUSEINA ČAKMAKA i nagradjeni aforizam SLOBODANA SIMIĆA

LIDIJA
U SRBIJI SU GRADJANI SIGURNI - DA SE NI OD ČEGA NE MOGU OSIGURATI. / Muzički efekat/

PECA
Podsetimo se da je u organizaciji festivala u našem gradu gostovao Milan Lane Gutović sa kabareom OBIČNO VEČE

LIDIJA
A promovisali smo i knjigu mladog kruševačkog satiričara Nenada Vučetića pod zanimljivim naslovom KUM CARUJE, MLADOST DROGU VALJA.

PECA
Otvorili smo izložbe karikatura iz najužeg izbora i samostalnu izložbu laureata HUSEINA ČAKMAKA

LIDIJA
Ali i organizovali najveći maskenbal u gradu prepoznatljivi HEPI ŠAJNI PIPL.

PECA
Dečiji konkurs Zlatne kacige doneo nam je zanimljive karikature i priče a najuspešniji mladi pisci i karikaturisti aktivno su učestvovali u master klas radionicama stripa i pisane forme koje su vodili DRAGUTIN VUKELIĆ karikaturista iz Beograda

LIDIJA
Poreklom kruševljanin da dodam sa ponosom...

PECA
I Slobodan Stanišić književnik iz Beograda.

LIDIJA
Pre nego pogledamo odabrane karikature o OSIGURANJU podsećamo da je prijatelj ovog konkursa bilo DUNAV OSIGURANJE i UBB Banka.

PECA
Urednik medjunarodnog Festivala humora i satire Zlatna kaciga Radoje Savić i urednik dečijeg konkursa festivala Momir Dragićević pozivaju vas da 1. aprila budete na završnoj večeri ovogodišnjeg konkursa.

LIDIJA
Tema je bila inspirativna SRBIJA

PECA
Što bi jedan satiričar rekao RODJEN SAM U SRBIJI- OD TOGA ĆU I DA UMREM

LIDIJA
SAMO OSIGURANO JE SIGURNO!

KARIKATURE NA VIDEO ZIDU UZ MUZIKU PRATEĆU.

JOVANA
Ostajemo u dobrom raspoloženju i podsećamo vas na naj zanimljivije programe redakcije dramskog programa KCK.

ZDRAVKO
Ministar slon, Pepeljuga kakvu još niste videli , prepoznatljivi su naslovi hit predstava Pozorišnog studija BATA MILADINOVIĆ.

JOVANA
Kad smo kod predstava, sa velikim ponosom ističemo da je naša Pepeljuga na četrnaestom festivalu pozorišnih predstava za decu FESTIĆ u Beogradu nagradjena sa tri republičke nagrade.

ZDRAVKO
Za najbolju glumicu festivala proglašena je Ema Stojanović za ulogu Maćehe...

JOVANA
Dok je celokupnom ansamblu pripala nagrada za izuzetno kreiran stil glumačke igre.

ZDRAVKO
Scenografska ideja predstave ponela je nagradu za najkreativniji scenski prostor.

JOVANA
Kad smo kod festivala i nagrada, podsetimo se da je naš grad u prošloj godini postao bogatiji za još jednu pozorišnu manifestaciju. Reč je o Festivalu srednjoškolskih pozorišta TIN FEST čiji je osnivač Kulturni centar Kruševac.

ZDRAVKO
Ali da ne zaboravimo da je dramski program u prošloj sezoni organizovao i tradicionalni, šesti po redu , Dečiji pozorišni maraton čije predstave je videlo gotovo hiljadu naših malih sugradjana.

JOVANA
Na originalan multimedijalan način predstavili smo roman Carska deca Ljubiše Djidića...

ZDRAVKO
A svoju scenu Pozorišni studio otvorio je i mladim glumcima Prve ekonomske škole iz Beograda koji su nas do suza nasmejali predstavom DR BRATE.

JOVANA
Urednik dramskog programa i rukovodilac Pozorišnog studija Bata Miladinović je pozorišni reditelj, Miodrag Dinulović.

ZDRAVKO
Glumica pozorišnog studija Ema Stojanović kazivaće pesmu Antimoderna devojka 

EMA STOJANOVIĆ

LIDIJA
Bila je ovo Ema Stojanović koja će, nadamo se, nastaviti zlatnu nit trajanja članova pozorišnog studija Bata Miladinović na profesionalnim scenama Srbije i sveta.

PECA
Podsetimo se da su sa ove scene u svet krenuli Sergej Trifunović

LIDIJA
Vojin Ćetković

PECA
Nataša Marković

LIDIJA
Marko Živić

PECA
Katarina Marković

LIDIJA
Saša Petronijević

PECA
Ljuba Milutinović

LIDIJA
I još dvadesetoro njih, zaključno sa najmladjom kruševačkom profesionalnom glumicom Snežanom Milojević, legendarnom Živkom koja je ministrovala ovom scenom devedesetih godina prošlog veka.

PECA
Predlažem da ostanemo u svetu glume i podsetimo se da smo prošle godine u ovoj dvorani imali prilike da vidimo reviju KLASICI NEMAČKOG TON FILMA, koju je Kulturni centar organizovao u saradnji sa Gete institutom iz Beograda.

LIDIJA
Imali smo i tu čast da prvi vidimo i dokumentarni film SA POGLEDOM NA EVEREST autora Dragoslava Gogića novinara RTS-a.

PECA
Kao i da uživamo u tradicionalnom FESTIVALU PODVODNOG FILMA.

LIDIJA
U bioskopima Kruševac i Evropa gledali smo najnovije blokbastere samo nekoliko dana nakon Beogradskih premijera,

PECA
A i ugostili ekipu filma ČITULJA ZA EKSOBARA.

LIDIJA
O bioskopskim naslovima starao se urednik filmskog programa Zoran Rakić, dok su filmske dogadjaje u beloj sali vodile urednice Sladjana Obradović i Ljiljana Panić.

PECA
U duhu jednog od naslova prošlogodišnje filmske produkcije gledamo ČARLSTON ali ne za Ognjenku već ovog puta za sve nas.

LIDIJA
Umetnički studio za ritmiku i narodne igre Kulturnog centra Kruševac.

ČARLSTON

ZDRAVKO
Pošto smo se valjano razmrdali, ostajemo u živom ritmu i podsećamo se najzanimljivijih dogadjaja u organizaciji Kluba Kulturnog centra.

JOVANA
Koncerti Partibrejkersa, Discipline kičme, Tanje Jovićević, Vudu Popaja....

ZDRAVKO
Projekat oživljavanja roken rol scene Srbije pod nazivom KRUŠEVAC GRAD ADRENALINA

JOVANA
Tribjut bendovi i mnogobrojne tematske večeri, samo su deo muzičkih programa za mlade koje u Kulturnom centru uredjuju Marija Stojadinović i Goran Babić.

ZDRAVKO
A kako je muzika naš najlepši i najstariji saputnik , pesmom se vraćamo u nostalgična vremena i pozdravljamo jedinog operskog tenora na našim prostorima.

JOVANA
Maestro Radivoje Simić uz klavirsku pratnju profesorke Ivana Todosijević izvešće kompoziciju DA SU MENI OČI TVOJE Stanislava Biničkog.

SIMA I IVANA

LIDIJA
Nakon romantičnih tonova selimo se u svet likovne forme i podsećamo vas na najznačajnije programe redakcije Likovnog programa.

PECA
Izložba MALI FORMAT Udruženja likovnih umetnika i pedagoga Srbije svakako je najznačajniji dogadjaj organizovan u galeriji KCK.

LIDIJA
Ali tu su i samostalne izložbe Milana Grovića,Toplice Jeftića i Zorana Komatinovića, izložba radova učenika srednjih škola, kao i tradicionalna izložba ikona Likovnog kluba Dimitrije Simić iz Kruševca.

PECA
Likovna redakcija organizovala je i prvu likovnu koloniju pod nazivom SLIKAMO ZA KCK...

LIDIJA
Kao i retrospektivnu izložbu fotografija o najkontroverznijoj španskoj slikarki FRIDI KALO.

PECA
Izložba je bila priredjena u prostoru novootvorene galerije Legata Milića od Mačv,e koja se od prošle godine, na sreću publike našla pod upravom Kulturnog centra Kruševac.

LIDIJA
Sto osam originalnih likovnih dela neprocenjive umetničke vrednosti likovnog maga Milića Stankovića, poznatijeg pod pseudonimom Milić od Mačve , inspirisana su temom KOSOVSKOG MITA i LAZAREVIM GRADOM.

PECA
KOSOVO PRVI PRAG SRBIJE ime je mitskog zaveštanja Milića od Mačve koje je nesumnjivo najvredniji poklon XX veka Kruševcu i Kruševljanima. Nadamo se da ćemo biti dostojni čuvari i poštovaoci ovog dara.

LIDIJA
Kao pozivnicu da posetite memorijalnu zbirku slika Milića od Mačve prikazujemo vam delić izloženih slika.

PECA
Urednici programa galerije Milića od Mačve su: književnik Nebojša Lapčević, Marija Stojadinović i Maja Olić.

SLIKE NA BIMU UZ MUZIKU

PECA
Kao odjavu priče o redakciji likovnog programa, podsećamo da u Kulturnom centru već dugi niz godina radi i ŠKOLA CRTANJA koja okuplja i obrazuje mlade likovne talente čiji radovi su izloženi u galeriji bele sale.

Nastavu na školi crtanja vodi urednik likovnog programa KCK istoričar umetnosti MAJA OLIĆ.

LIDIJA
A kad smo već kod škola i studija Kulturnog centra vredi napomenuti da naša kuća danas okuplja i edukuje preko dvesta polaznika okupljenih u OSAM umetničkih škola i studija.

PECA
U Kulturnom centru su svoje mesto za probe i afirmaciju, pronašle i tri muzičke grupe koje se bave najsavremenijim tokovima muzike za mlade.

LIDIJA
U
rednik zadužen za koordinaciju umetničkih radionica i odnose sa mladima je sociolog Sladjana Obradović.

PECA
A da naša priča ne bi bila suvoparna, evo i najbolje ilustracije dometa umetničkih studija. Mešoviti kamerni hor Srpkinja i njihov dirigent Leonora Stanković.

HOR PRVA NUMERA HOR JEVREJA

ZDRAVKO

Bila je ovo antologijska operska arija HOR JEVREJA a svečarski trenuci su svakako povod za sumiranje radnih rezultata i prepoznavanje najuspešnijih stvaralaca.

Pozivam Direktora Kulturnog centra Ljubodraga Obradovića da vas pozdravi:

LJUBA GOVORI O DANU KCK I O NAGRADAMA

JOVANA
Otuda je logična i odluka Upravnog odbora Kulturnog centra Kruševac da ustanovi nagradu
18. februar koja se dodljuje radnicima kulturnog centra za postignute rezultate od naročitog značaja za afirmaciju rada i poslovanja ove ustanove.

ZDRAVKO
Nagrada 18. februar koja se sastoji iz diplome i novčanog iznosa od 20000 dinara ove godine po odluci petočlane komisije kojom je predsedavala Maja Olić pripala je Radoju Saviću – glavnom uredniku KCK
. Pozivam Direktora Kulturnog centra Ljubodraga Obradovića da uruči nagradu 18 FEBRUAR.

LJUBA DODELJUJE NAGRADU.

HOR PEVA DRUGU NUMERU JOVANE SINE

LIDIJA
Čestitamo koleginici-kolegi na zasluženoj nagradi i vašoj pažnji preporučujemo još jednu značajnu nagradu koju od ove godine Kulturni centar Kruševac dodeljuje za najviša dostignuća u oblasti kulture i umetnosti.

PECA
Reč je o godišnjoj nagradi SLOVO LJUBVE koja se dodeljuje stvaraocima i organizatorima kulturnog života, umetnicima koji svoj rad posvećuju razvoju i širenju kulture i umetnosti, a koji su takodje aktivno uključeni u rad Kulturnog centra Kruševac.

LIDIJA
Nagrada SLOVO LJUBVE sastoji se od diplome sa imenom dobitnika, povelje sa tekstom pesme SLOVO LJUBVE despota Stefana Lazarevića i novčanog iznosa od 20.000 dinara.

PECA
Pozivam člana komisije za dodelu ove nagrade književnika Ljubišu Batu Djidića, nosioca titule nacionalnog umetnika Republike Srbije da nas upozna sa prvim dobitnikom nagrade SLOVO LJUBVE.

BATA GOVORI O DOBITNIKU NAGRADE Radomiru Laziću - Djurici

LIDIJA
NAgradu SLOVO LJUBVE dodeliće Predsednik Upravnog odbora KCK gospodin MILORAD VIRIJEVIĆ.

DODELA NAGRADE.

JOVANA
Dragi prijatelji kroz pokret, reč, sliku i zvuk ispričali smo vam ono najlepše o kući kulture i umetnosti koja živi sa vama i za vas punih 17 godina.

ZDRAVKO
Nije nam bilo lako da odaberemo ono najbolje i da priču koju gradimo cele godine svedemo na meru dobrog ukusa i vašeg strpljenja.

JOVANA
Ako smo i preterali ne zamerite....želeli smo da sećanjem oživimo ono najplemenitije što nas je u toku protekle godine veselilo, obrazovalo, i uzbudjivalo...

PECA
A kad ćemo se sećati najlepših uspomena ako ne na rodjendaskim slavljima. Zato u ime mnoštva stvaralaca koji su gradili programe Kulturnog centra i desetina hiljada konzumenata kulture radosno hrlimo ka punoletstvu.

LIDIJA
I pre nego se ugase reflektori još jednog programa i poželimo vam mirnu i lepu noć, dozvolite da se iskreno zahvalimo osnivaču koji prepoznaje našu misiju i kvalitet, vernoj publici koja nas godinama poštuje i svojom pažnjom vrednuje, vama dragi Kruševljani bez kojih ova zlatna nit našeg trajanja ne bi imala smisla.

PECA
Za sam kraj koji je u stvari početak novog trajanja , Kamerni mešoviti hor Srpkinja sa solistima profesorom Milicom Vukelić i maestrom Radivojem Simićem izvodi kompoziciju RAVANICA.

RAVANICA – voditelji sa strane stoje.

ZDRAVKO
Kroz večerašnji program glasovodili su vas gospodja Lidija Užarević

JOVANA
Predrag Radovanović

PECA
I članovi pozorišnog studija JOVANA MUTAVDŽIĆ

LIDIJA
I Zdravko Savić. Bilo je ovo sve za večeras. LAKU NOĆ!

KRAJJJJJJ!!!

SINOPSIS I REŽIJA: Miodrag Dinulović
Poslednji put ažurirano ( Saturday, 21 February 2009 )
 
< Prethodno   Sledeće >