SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 11:24
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6235344
Grad Adrenalina - Protiv Heroina PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Tuesday, 18 January 2011

Културни центар Крушевац је покренуо акцију у борби против наркоманије међу омладином. Акција се првенствено односи на децу средњих школа, јер је међу њима нажалост највише наркомана. Акција је осмишљена као мултимедијални пројекат са организовањем трибина, концерата и дељења пропагандног материјала младима, као и организовања округлих столова са предлозима како што боље организовати ову акцију.

Са организовањем комплетне акције кренули смо у новембру 2010. године, а настављамо током целе 2011. године. Концепт је следећи:
  • Задњег викенда у текућем месецу организујемо прво трибину на којој говоре инспектори МУП-а, неуропсихијатри, и оно што је најбитније - бивши наркомани. Сви они преносе своја искуства младима.
  • После сваке трибине организујемо концерт на коме младима делимо пропагандни материјал и рекламне летке на којима се објашњавају последице дрогирања.
  • Све то снимамо и од тог материјала ћемо за пар месеци направити документарно-рекламни филм, који ћемо емитовати по школама и на телевизијама.
 
Циљ пројекта је да младима ставимо до знања да је сувише опасно експериментисати са дрогама. Најбитније у целој акцији је што младима прилазимо на њима пријемчљив начин (разговори са њима се воде на њима пријемчљив начин и сленг, организујемо концерте група које они воле да слушају...), а све са циљем да што боље схвате да дрога није добра и да не треба експериментисати са њом.

Дрога је постала толико распрострањена међу омладином, да статистика каже да је 70% средњошколаца бар једном пробало неку врсту дроге. Због такве алармантне ситуације, ми смо решили да покренемо акцију која ће скренути пажњу омладини да постоје боље ствари од дроге. Једна од тих ствари је и музика.

У питању је акција која ће се изводити сваког месеца. Замислили смо је као вишеслојну акцију, која ће се састојати од трибина на којима ће се младима, на њима пријемчљив начин, објашњавати које су последице узимања дроге, као и усмеравање омладине на бављење било којом врстом уметности. Други део акције су концерти, на којима ће наступати познате групе из Србије. На самом концерту ће се делити каталози и афиши, који ће садржати све потребне информације везане за последице дрогирања. Треће део акције подразумева снимање документарно-рекламног филма, који ће повезати све делове акције, и на едукативан начин деловати на младе.

Акција је посвећена средњошколцима који су у најопаснијим годинама, где долазе у искушење да пробају неку врсту дроге. Ми ћемо покушати да предупредимо ту њихову радозналост, и преусмеримо њихову енергију на друге видове трошења енергије.

Прикључите се и Ви!
·    ГРАД АДРЕНАЛИНА ПРОТИВ ХЕРОИНА
·    ДА ЛИ СТЕ СПРЕМНИ ДА ЧУЈЕТЕ ИСТИНУ?!


www.v-clinic.eu


Poslednji put ažurirano ( Friday, 21 January 2011 )
 
< Prethodno