SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 06:37
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6318977
Putevi kulture u Beogradu - 24.03.2011. PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Friday, 25 March 2011
Културни центар Крушевац наставља своју мисију ширења путева културе и у овим економски тешким временима, па је тако 24 марта 2011. године у 12 сати, у исто време извео два програма, један у Крушевцу под називом *МОЖЕ ЛИ ПРАВДА ДА САВЛАДА БЕЗУМЉЕ?*, а други у у Кући Ђуре Јакшића, на Скадарлији, у Београду под називом *ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА ПУТЕВИ КУЛТУРЕ БР 16*!

Тако је испуњен задатак подсећања, публике у Крушевцу - на НАТО агресију пре 12 година, а публике у Београду да и у провинцији постоје и имају своју значајну улогу књижевни часописи какав је свакако часопис ПУТЕВИ КУЛТУРЕ!

Јелена Протић-Петронијевић и Лидија Ужаревић

У четвртак, 24. марта 2011. године у 12 сати, у Кући Ђуре Јакшића, на Скадарлији, у Београду, пред бројном публиком, одржанаје промоција часописа ПУТЕВИ КУЛТУРЕ бр.16.  Учествовали су сарадници из Београда: Тиодор Росић, Воја Марјановић, Мирољуб Аранђеловић Расински, Ненад Вучетић, Драгутин Карло Минић, Радмила Мишић, Југославка Катић, Миле Ђурић, као и чланови Редакције: Радоје Савић, Момир Драгићевић, Лидија Ужаревић, Маја Олић, Јелена Протић-Петронијевић... Присутнима се обратио и познати режисер, пореклом Крушевљанин, Власта Радовановић. У музичком делу програма учествовале су професорке Музичке школе Стеван Христић - Ивана Тодосијевић (клавир) и Милица Вукелић, сопран.

Поздравна реч Јелене Протић-Петронијевић

Драги пријатељи, ПБ.

Данас говоримо о 1б.-том броју часописа ПУТЕВИ КУЛТУРЕ. Десило се да смо у договору са Радетом Марковићем, домаћином Куће Ђуре Јакшића пронашли 24.март као слободан термин, а то је ипак датум који ми у Србији не можемо заборавити. И како смо се после више од 10 година излечили од тог датума, бар смо мислили да је тако, ових дана смо схватили да се свет није излечио од рата и да бомбе падају опет на неке случајне пролазнике у некој земљи и да томе нема краја ...

А посао уметности и културе јесте да заштити човека, да му сачува место централне вредности у систему свих вредности. Живот једног човека вреди више од било чега материјалног ... Уметност се на томе заснива, а велики свет то још увек није прихватио као правило.

Наш часопис креће од креативних, стваралачких импулса које прикупља и подстиче. У време опште економске кризе, не постоји криза ствалаштва, аутори су ту, врло живахни, све бројнији и инвентивнији. Како часопис креће из КЦК, носи обележја средине из које Путеви крећу, али се прикључују бројни занимљиви сапутници из других градова Србије, из Београда, али и из Шведске, Италије, Турске ... Не само аутори, него и теме, догађаји, књиге, изложбе ... одређују ПУТЕВЕ КУЛТУРЕ. Број 16 обједињује 10 поглавља и преко 70 аутора. 
< Prethodno   Sledeće >