SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 20:41
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6323137
ARHIPELAG GULAG - 12.04.2011 PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Wednesday, 13 April 2011

12.04.2011. godine u Kruševačkom pozorištu po drugi put je izvedeno muzičko umetničko - scensko delo "Arhipelag Gulag", autora i dirigenta Gorana Arsića. Projekat je organizovala Srednja muzička škola "Stevan Hristić" iz Kruševca, suorganizator je Kulturni centar Kruševac, prijatelj koncerta je Kruševačko pozorište a pokrovitelji su Kancelarija za mlade iz Kruševca i Specijalna bolnica iz Ribarske Banje.

"Arhipelag Gulag" je radjen po motivima istoimenog romana Nobelovca Aleksandra Solženjicina. Ruski kompozitor Viktor Vlasov je komponovao "Pet pogleda na državu Gulag", dok je Goran Arsić to razradio za muzičko - scenski spektakl koji je prvi put izveden prošle godine. - "Arhipelag Gulag" izvode orkestar harmonika učenika Srednje muzičke škole "Stevan Hristić" iz Kruševca i hor "Sveti knez Lazar". U projekat sam uveo i glumce Kruševačkog pozorišta Nikolu Pantovića i Nebojšu Vranića koji govori iz ofa. – objašnjava Goran Arsić.

Goran Arsić je Muzički konzervatorijum odsek harmonika, završio u ukrajinskom gradu Odesa, a trenutno je profesor harmonike u Muzičkoj školu u Kruševcu. Video snimak prvog koncerta "Arhipelag Gulag" je stigao do Rusije gde je izazvao veliko interesovanje umetničkih krugova, tako da su u toku razgovori o eventualnom gostovanju ovog scenskog spektakla u Moskvi i Krasnodaru, rodnom gradu Aleksandra Solženjicina.
 
< Prethodno   Sledeće >