SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 19:46
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6207935
Premijera filma SESTRE u Kruševcu PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Thursday, 19 May 2011
18.05.2011. godine u Bioskopu Kruševac, u organizaciji Kulturnog centra Kruševac i Policijske stanice u Kruševcu, realizovana je Tribina na temu trgovine ljudima u okviru koje je održana premijera filma SESTRE . Premijeri filma je u prepunoj sali bioskopa Kruševac prisustvovao i gradonačelnik Kruševca Dragan Jovanović, predsednica skupštine Vesna Vesković, zamenik predsednika skupštine Siniša Maksimović, načelnica gradske uprave Goranka Vilimanović, direktor Kulturnog centra Kruševac Ljubodrag Obradović i mnogi, mnogi drugi...


Pre početka projekcije publici su se obratili organizatori Tribine


Premijeri filma je u prepunoj sali bioskopa Kruševac prisustvovao i gradonačelnik Kruševca Dragan Jovanović, predsednica skupštine Vesna Vesković, zamenik predsednika skupštine Siniša Maksimović, načelnica gradske uprave Goranka Vilimanović, direktor Kulturnog centra Kruševac Ljubodrag Obradović i mnogi, mnogi drugi...Sestre
Sestre
Uzbudljiva i potresna priča o sudbini devojaka predstavlja efikasan način da se kroz igrani film utiče na podizanje svesti javnosti o ovom aktuelnom svetskom problemu, jer je kroz dokumentarnu formu nemoguće prikazati doživljaj žrtve.

Film “Sestre” ne bi trebalo da gledaju mlađi od 13 godina!


O TRGOVINI LJUDIMA
:

Trgovina ljudima predstavlja najgrublje kršenje ljudskih prava - zločin koji ljude pretvara u robu. Srbija je dugo godina bila zemlja tranzita i krajnje destinacije, ali poslednjih godina postoji povećana trgovina domaćim državljankama. Uspešna borba sa organizovanim kriminalom, koja je u interesu svake zemlje, podrazumeva i uspešno osmišljene programe prevencije. Zato je nastao film “Sestre”.

Sestre
Sestre

Stručnjaci smatraju da trgovina ljudima može da se reši, pre svega, smanjenjem potražnje. Što znači da mora više da se radi na informisanju i preventivi, naročito među mladim ljudima i muškarcima. Zato ciljnu grupu filma "Sestre" čine: tinejdžeri, osobe sa nižim životnim standardom, mladi koji odlaze u inostranstvo i žele «bolju budućnost», ali i roditelji, potencijalne mušterije, eksploatatori žrtava i drugi.

U kulturnom pogledu, moramo proniknuti do humanosti svakog pojedinca i shvatiti kako trgovci ljudima eksploatišu slabosti svojih žrtava da bi ih držali u ropskom odnosu, bilo to u poljima, fabrikama, privatnim domaćinstvima ili bordelima.

 
< Prethodno   Sledeće >