SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 15:50
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6135525
Ambasador Japana u Kruševcu PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Wednesday, 25 May 2011
23.05.2011. године у галерији Милића од Мачве *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ* , у организацији Културног центра Крушевац, одржан је музичко-поетски програм *НЕ ПАЛИ ЈОШ СВЕТИЉКУ* и изложба јапанских графика из 18 века. Програму је присуствовао амбасадор Јапана у Србији Тошио Цунозаки и градоначелник Крушевца Драган Јовановић са сарадницима.


Амбасадор Јапана у Србији - Тошио Цунозаки

ГОВОР АМБАСАДОРА ЈАПАНА У КРУШЕВЦУ
(Галерија Милића од Мачве)

Поштовани господине Јовановићу,
Даме и господо,
 
Добро вече.
Пре свега бих желео да изразим своју дубоку захвалност Културном центру Крушевца и Галерији Милића од Мачве, као и Граду Крушевцу, на овој иницијативи и показаној солидарности са народом Јапана. Верујем да ће ваша подршка дати додатну снагу народу Јапана да превазиђе тешко стање у коме се Јапан нашао након разорног земљотреса и цунамија у марту ове године.
 
Мени је велико задовољство што сам данас заједно са градоначелником Крушевца засадио "Дрво мира и пријатељства''у Пионирском парку, као симбол новог почетка и истрајних пријатељских веза између наших двеју земаља.
 
Драго ми је што ће грађани Крушевца имати прилику да уживају у поезији старог и савременог Јапана, и сазнају више о јапанском песништву, на књижевној вечери "Не пали још светиљку".

Такође, посебно ми је драго што су овом приликом изложене и јапанске графике из осамнаестог и деветнаестог века, део колекције господина Нинка Радосављевића, коме се искрено захваљујем. Ова вредна и јединствена колекција излагана је широм Србије, и један је од доказа културних веза између Јапана и Европе.

Још једном се најлепше захваљујем на подршци и дивном догађају који сте приредили. Са задовољством проглашавам изложбу отвореном. Уживајте!

Амбасадор Јапана у Србији
Тошио Цунозаки


Директор КЦК Љубодраг Обрадовић

Добродошлица у Галерији Милића од Мачве
Директор Културног центра Крушевац Љубодраг Обрадовић

Ваша екселенцијо - господине амбасадоре, господине градоначелниче, госпођо председнице скупштине, поштовани посетиоци, пријатељи културе, добродошли у галерију Милића од Мачве ... Посебна ми је част, да у уме Културног центра Крушевац, у своје лично име, и наравно у име свих Вас и свих Крушевљана, пожелим добродошлицу његовој екселенцији, амбасадору Јапана Тошиу Цунозакију.

Ваша екселенцијо, господине амбасадоре, добродошли у Град Крушевац, добродошли у Галерију Милића од Мачве *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ*, која именом симболизује жељу нашег народа да има своју светињу и да је чува и сачува за поколења која долазе ... Добродошли у наша срца, која памте свестрану, несебичну и пријатељску солидарност јапанске царевине и јапанског народа са нашом земљом Србијом.

Данас, када јапанска царевина и јапански народ преживљавају тешке тренутке због земљотреса и великог таласа цунамија, ми осећамо потребу да узвратимо солидарношћу Србије и српског народа и на делу, сваког дана оваквим културним пројектима Вас подржимо у Вашој великој и тешкој борби да последице природне катастрофе отклоните ...

Ваша екселенцијо, господине амбасадоре, просторне даљине најлакше брише култура. Знам да ће сјај Ваше поезије, Ваших графика и Ваше музике, којим ћемо вечерас бити окружени, још вечерас упалити искру, која ће километре који нас деле сагорети и пламен наде унети у наше душе које ће засветлети као сви тац у ноћи.

Тако ће једна од најсветлијих мисија које култура има - да спаја људе различитих вера, нација и идеологија бити испуњена. У то име још једном, добродошли!'!

Директор КЦК Љубодраг Обрадовић


Град Крушевац јуче је посетио Амбасадор Јапана, Његова екселенција Тошио Цунозаки. У Градској управи, за високог  званичника пријем су приредили: градоначелник Драган Јовановић, председница Скупштине Весна Весковић, секретар Скупштине Горан Ћирић, чланови Градског већа Радомир Јовановић и Братислав Илчић и помоћници градоначелника Ружица Џугурдић и Горан Радомировић. Градоначелник и Председница Скупштине упознали су Амбасадора са историјом старе српске престонице, географским положајем Крушевца, актуелној привредној ситуацији и референцама за потенцијалне инвеститоре.Јапанска Влада донирала је и средства која су пласирана у пољопривреду, а о овој стратешки важној области и потенцијалима краја говорио је већник Радомир Јовановић.

 "Јапанска привреда заинтересована је за Србију, недавно је "Панасоник" отворио погон у Свилајнцу и уколико се потврди оправданост ове инвестиције, и наше друге компаније ће сигурно пожелети да им се придруже", рекао је Његова екселенција Тошио Цунозаки. "После несреће која је задесила Јапан, ситуација се нормализовала и ми почетком јесени очекујемо стабилизацију у земљи. Користим ову прилику и да вам се захвалим за све речи подршке и охрабрења које сте нам упутили у тим тешким тренуцима за мој народ".

Након разговора у Градској управи, Амбасадор је посетио цркву Лазарицу и Пионирски парк где је заједно са Градоначелником засадио дрво мира и пријатељства, као симбол веза између две земље. Малишани вртића "Невен" извели су пригодан програм.

Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 25 May 2011 )
 
< Prethodno   Sledeće >