SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


Na sajtu je:
AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

POSLEDNJA VEST
NAJČITANIJI ČLANAK
Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Syndicate
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 01:55
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6055968
NOSTALGIJA No 8 - O Titu i Andriću PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Saturday, 28 May 2011
У организацији Културног центра Крушевац, у Белој сали КЦК, 25.05.2011. године одржан је традиционални програм *НОСТАЛГИЈА*, који већ две године заредом осмишљава и води Даница Гвозденовић. Носталгији и концерту руске музике присуствовали су и Синиша Максимовић - заменик председника скупштине Града Крушевца и Горан Радомировић - помоћник градоначелника Крушевца за друштвене делатности...

*ВОКАЛНА КАПЕЛА БЛАГОВЕСТИ* из руског града Нижњи Новгород


Даница Гвозденовић


Горан Радомировић - поздравља гостеЕво шта о том догађају , који је ове године био оплемењен сећањем на ДАН МЛАДОСТИ, Друга Тита и нобеловца Иву Андрића и музиком у извођењу певача солиста *ВОКАЛНА КАПЕЛА БЛАГОВЕСТИ* из руског града Нижњи Новгород, пише недељник ПОБЕДА, односно новинар Слободан Ценц.

*Радио емисија "Носталгија" коју послење две године уживо "емитује" КЦК, овога пута била је посвећена Дану младости, Иви Андрићу и зачињена вансеријским наступом певача солиста "Вокална капела Благовести" из руског града Нижњи Новгород.

-С обзиром на то да је 25. мај Дан младости и да га прослављамо као Титов рођендан, дужни смо ми који смо мало времешни да се мало подсетимо тог дана и да младима кажемо да је тај наи постојао. Пошто је Тито као великан обележиое једдно време, дошла сам на идеју да поменем још једног великана. То је Иво Андрић, зато што је он рођен баш када је рођен Тито, 1882. године, а и зато што је ове године јибилеј 50. година од како је Иво Андрић добио "Нобелову награду". Ако је Иво Андрић добио Нобелову награду 1961. а она је установљена 1901. године, то је још један јубилеј ... а можда ће се у неко будуће време опет нама носрећити, да неко од наших добије Нобелову награду, а оно што ме посебно радује је да је *Носталгија* неко сећање на неко прошло време, а све што је прошло буди неку сету, и долазимо до неког сећањања на неке људе које смо волели, а то је опет неговање неког пријатељства и посрећило нам се да ове године у граду буду гости из руског града и они ће нам улепшати ово вече... сажела нам је суштину "овог издања "Носталгије" Даница Гвозденовић, аутор овог серијала.

Након књижевно-песничког уследио је сјајан наступ руских солиста(део хора Благовести) из Нижњи Новгорода који су се представили духовним православни песмама, традиционалним народним песмама и романсама. У програму "Носталгије" уживо, стиховима је учествовао и стални сарадник серијала, Томислав Милетић.*

ПОБЕДА
Слободан Ценц
27.05.2011.

 
< Prethodno   Sledeće >