SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


Na sajtu je:
AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

POSLEDNJA VEST
NAJČITANIJI ČLANAK
Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Syndicate
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 11:42
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6327444
Уметничка група “Аметист” у Крушевцу PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Friday, 07 October 2011
Изложба мозаика поводом десет година рада уметничке групе “Аметист”

“Сазвучје музичког писма”

У Легату Милића од Мачве (30. септембра 2011. године) отоворена је изложба мозаика и принтова уметничке групе “Аметист”. Представљајући уметност савременог и традиционалног мозаика као живог уметничког израза, група уметника, сабраних у групи “Аметист” представила се и Крушевљанима.

“Сазвучје савременог, античког и византијског мозаика” окосница и замисао је радова и поставке као спона између домађег музичког наслеђа и савремености, без обзира да ли се ради о камерним или монументалним, апстрактним или конкретним мозаицима. Овај концепт илити пројекат је растао од почетка 2000. године, па је 2003. године организована изложба “Омаж Александру Томашевићу”, а од 2006. године група у континуитету реализује годишњу изложбу “Мозаик малог формата” који је регрутовао већу групу уметника која је прихватила да се изрази кроз медиј мозаика. Пројекат популаризације технике мозаика настављен је кроз сегменте изложба “Апстрактно - конкретно”, потом кроз “Албум мистеријских животиња”.Од 2006. године група “Аметист” излази и на међународну сцену, где свету представља наше уметнике музичаре и њихова достигнућа, а почињу и са стручним и популарним предавањима која за тему имају мозаик.

Изложба радова групе “Аметист” је као студијска путовала по археолошким локалитетима Србије, Македоније и Црне Горе, где је успостављана и непосредна и интердисциплинарна сарадња са археолозима, историчарима уметности. Овај пројекат групе “Аметист” укључио је преко 120 излагача, и организована је тридесет једна изложба.

Наводимо још и да су оснивачи групе “Аметист”, уметници Петар Вујошевић, Оливера Гаврић Пантић, који су се уз Гордану Шијачки представили Крушевљанима, који до 10. октобра још имају прилику да у Легату Милића од Мачве виде и радове Борислава Њежића (један од оснивача групе), Драгана Васића и Ивана Павића.

ДРУГИ ПИШУ - ПОБЕДА КРУШЕВАЦ
Слободан Ценц
 


 
< Prethodno   Sledeće >