SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


Na sajtu je:
AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

POSLEDNJA VEST
NAJČITANIJI ČLANAK
Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Syndicate
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 00:28
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6318635
MIRIS BOŽURA - Promocija u Ćupriji PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Saturday, 29 October 2011
28.10.2011. године у Центру за културу у Ћуприји у организацији овог центра и Књижевног клуба *ДУШАН МАТИЋ* из Ћуприје одржана је промоција књиге Љубодрага Обрадовића *МИРИС БОЖУРА*. У промоцији коју је водила Јелена Ђорђевић су поред аутора учествовали и његови пријатељи: Бора Благојевић, Мића Живановић, Бранко Симић, Светлана Ђурђевић, Слободан Јовановић, Слободан Ивановић, Милка Ижогин... Истовремено са промоцијом отворена је и изложба слика Саве Стојкова... Погледајте делић атмосвере, прочитајте синопсис промоције и уживајте...


Љубодраг Обрадовић

МОЈА ЈЕ СЛАБОСТ

Моја је слабост
од непознатог страх
и занос да желим радост
и кад је у животу крах.

Оклизнем се, падам...
Опет свиће зора...
Живот је тако кратак,
као одсјај метеора.

Сад дашак ветра
хлади ми чело
од силних жеља
сво узаврело.

Сад сан је
слатка обмана,
да можда још неког,
пече моја рана.

Ха! Ником не смета туђи бол.
Свако дрхти за свој грош!
Свако од нас горд је и охол,
за себе лорд, за друге олош.

И тако живот струји,
венама теку снови.
Увек кад сам у олуји,
сањам почетак нови.

Докле? И нада има свој крај.
Док сањам светлост небеску,
бојим се да ме не сагори тај сјај,
да не направим животну грешку.

Моја је слабост
жеља свет да мењам,
а за сопствени излаз,
мост још немам...

© Љубодраг Обрадовић


Mića Živanović


Saša Milojević - direktor Centra za Kulturu ĆUPRIJA

Dame i gospodo,

Pred nama su slike gospodina Save Stojkova. I šta više reći. Dovoljno za one koji vole slikarstvo i poznaju rad ovog vanserijskog umetnika.

Ovom izložbom ukazana je velika čast Ćupriji. Od Milića od Mačve pa do Save Stojkova prošlo je petnaestak godina. Mnogo za jedan grad koji je iznedrio Dušana Matića i Dragoslava Mihailovića. Cuprija želi i zaslužuje više, zato je meni posebno drago što će zidove galerije Centra za kulturu u Ćupriji u narednih dvadesetak dana krasiti upravo slike velikog Save Stojkova, slikara bačke ravnice, njenih predela i njenih ljudi.

Slikarsko delo Save Stojkova je spomenik Bačkoj ravnici i njenim ljudima. To je "crvena nit" koja povezuje Bačku i Pomoravlje - ravnica i ljudi. Zato je taj spomenik uradjen sa puno ljubavi i nosi jedinstvenu atmosferu.

O umetničkom radu Save Stojkova govorili su mnogi. Ja ću citirati dvojicu srpskih velikana. Blaženopočivši patrijarh srpski gospodin Pavle je rekao: "Ni iz jednog drugog mog portreta, a ni fotografije, ne isijava tolika brižnost i strepnja za sudbinu, srpskog naroda." Književnik Slobodan Selenić je zabeležio: "Savin svet je vedar, bezazlen, čestit, zadovoljno nasmešen, kao i sam slikar." Dame i gospodo, uživajte u slikam izložba je otvorena.

A u nastavku, pozdravimo večeras i naše prijatelje iz Kruševca, gospodina Ljubodraga Obradovića, čiju ćemo knjigu poezije "Miris božura" promovisti. Dobro došli i hvala.

Direktor Centra za kuluru Ćuprija
Saša Milojević
.Borisav Bora Blagojević

Poštovani prijatelji

Treća po redu knjiga "Miris Božura"autora g-dina Ljubodraga Obradovića se večeras nalazi pred Vama. I na samom početku moram da napomenem da sam pesnika, brata po peru, i srodnika po duhu g-dina Ljubodraga Obradovića sreo prvi put na jednoj pesničkoj manifestaciji u Aleksincu. I sećam se samo daje to bilo mnogo davno.

Naša kasnija susretanja na književnim druženjima u Beloj Vodi, Trebotinu, Adrovcu, Konjuhu, Ćupriji, Trbunju kod Blaca, Kruševcu i drugim mestima širom Srbije su samo potvrda da večeras meni čini čast i zadovoljstvo što mogu da ovde u Ćupriji u Centru za kulturu najavim njegovo književno stvaralaštvo i pesničko umeće.

Pored ove zbirke pesama pesnik Ljuba Obradović je objavio još dve stihozbirke pod naslovima "Tvoje ćutanje mi govori "i "Živeti slobodno" što jasno kazuje da je Ljuba odavno zakoračio u čudesan svet rima i rimarija iz kojeg mu na sreću povratka nema. I sama ta činjenica je važna, ne samo za njega već i za one koji se sa njim druže. Naime pesnik Ljuba Obradović je i vlasnik sajta "POEZIJA SCG' gde mogu svi oni koji vole i neguju lepu reč da is kažu svoja pesnička nadahnuća i da budu nagrađeni za pesmu nedelje, meseca i godine, nešto slično kao ovde u Ćupriji kako to radi naš književni klub *Dušan Matić*.
 
Njegove pesme se nalaze u mnogim zbornicima poezije a dobitnik je mnogih nagrada i priznanja na pesničkim susretima kao što je i naša *Poetska Pozornica*.
Ne treba zaboraviti daje g-din Ljuba Obradović i direktor Kulturnog centra Kruševac i da je jedan od glavnih nosilaca svih kulturnih dešavanja rasinskog okruga.

O stihovima koji se nalaze u ovoj kljizi svoju kritičku reč napisali su magistar Predrag Jašović iz Paraćina, književnica Vida Nenadić iz Užica, i pesnikinja Eleonora Luthander koja živi U Švedskoj. I svi oni su se jednoglasno složili da u knjizi "Miris Božura " odiše rodoljublje i ljubav i daje to glavni i osnovni motiv cele knjige a to je ono što ovu i ovakvu poeziju čini večnom.

Siguran sam da ova knjiga kao i prethodne koje je pesnik g-din Ljuba Obradović objavio otvaraju put za članstvo u Udruženju književnika Srbije i da će uskoro postati član te značajne institucije. I na kraju ništa ne bih dodao, samo bih zamolio Ljubu da nam se predstavi stihovima.

Borisav Bora BlagojevićЉуба подписује књигу после промоције
 
Poslednji put ažurirano ( Saturday, 29 October 2011 )
 
< Prethodno