SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


Na sajtu je:
AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

POSLEDNJA VEST
NAJČITANIJI ČLANAK
Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Syndicate
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 20:39
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6136095
Vrelo Sv. Jovana - Makrešane 07.07.2011.
Autor Ljuba   
Sunday, 10 July 2011
Vrelo Sv. Jovana 2011 Kck
07.07.2011. godine u Manastiru Svetog Jovana u ataru sela Makrešane, u Gori Mojsinjskoj u okviru celodnevne manifestacije obeležavanja rodjenja Sv. Jovana Krstitelja izveden je kulturno-umetnički program VRELO SVETOG JOVANA u zajedničkoj organizaciji MZ Makrešane, KUD-a *MLADOST* iz Makrešana, Crkvene opštine Makrešane i Kulturnog centra Kruševac. Akdemski slikar Živorad Milanović Maki je tom prilikom starešini Manastira Sv. Jovan, ocu Jakovu uričio poklon sliku sa motivima Vrela Sv. Jovana i pokrenuo inicijativu za osnivanje likovne akademije u ovom ambijentu koji krepi telo i dušu.

U programu su, pored članova KUD-a *MLADOST* iz Makršana i KUD-a iz Rutevca, koji su izveli deo iz svog bogatog repertora folklornih igara, 
pesama i narodnih običaja nastupili i kruševački pesnici: Ljubiša Bata Djidić, Veljko Stambolija, Ljubodrag Obradović i Svetlana Djurdjević. Program, koji je vodila Jelena Djordjević - organizator KCK, pratilo je više stotina gledalaca, medju kojima su bili i predsednik SPS-a Kruševac Vladimir Tasić i zamenik gradonačelnika grada Kruševca Radoica Milosavljević.


Otac Jakov, pored Vrela Sv. Javana

VRELO SVETOG JOVANA

skriven od zla
u gori Mojsinjskoj
oduvek blista
i donosi spokoj

za umorne hlad
za žedne iskustvo
duši večnu mladost
telu novo čuvstvo

Poslednji put ažurirano ( Sunday, 10 July 2011 )
Detaljnije...
 
O LUŽIČKIM SRBIMA - 08.07.2011.
Autor Ljuba   
Friday, 08 July 2011
У Легату Милића од Мачве промовисана књига путописа др Мића Цвијетића
„У ЛЕПОЈ ДОМОВИНИ ЛУЖИЧКИХ СРБА“

Осмог јула 2011. године, у Легату Милића од Мачве, у организацији Културног центра Крушевац, промовисана је књига путописа др Мића Цвијетића „У лепој домовини Лужичких Срба“. О књизи су говорили Милош Петровић, књижевни критичар и Љубиша Бата Ђидић, књижевник.


Мића Цвијетић говори о својој књизи

Poslednji put ažurirano ( Saturday, 09 July 2011 )
Detaljnije...
 
LETO KULTURE - JUL 2011
Autor Ljuba   
Tuesday, 05 July 2011

ЖИВОТ И КУЛТУРА ИДУ РУКУ ПОД РУКУ !!!

У НАСТАВКУ ПРОЧИТАЈТЕ УВЕЋАНИ ПЛАКАТ !!!
Detaljnije...
 
KONJUŠKA RUŽA - 2011
Autor Ljuba   
Tuesday, 05 July 2011
Konjuška Ruža 2011 KCK
04.07.2011. године у центру Коњуха, испред спомен комлекса посвећеног палим борцима у I i II светском рату, у организацији и реализацији: Културног центра Крушевац, КУД-a „Герасим Вујић“ из Коњуха, Арт клуба СПС из Крушевца и  Књижевног клуба „Станоје Мијатовић“ из Коњуха одржан је културно уметнички програм *КОЊУШКА РУЖА*. Програм је осмислила и реализовала Јелена Ђорђевић, организатор КЦК-а, а програму је поред великог броја грађана Коњуха и Крушевца присуствовао и Горан Ћирић, секретар скупштине Града Крушевца. Пре самог програма мештани Коњуха су поводом 4 јула - дана борца на споменик палим борцима положили цвеће.

У програму су учествовали: Љубодраг Обрадовић, Светлана Ђурђевић, Живомир Миленковић, Јелена Трифуновић, Вељко Стамболија, Сандра Петровић, а из реда домаћина: Марија Обрадовић, Бата Спасојевић, Зорица Марић, Мића Момировић и Славко Величковић, као и многобројни чланови КУД-а „Герасим Вујић“ из Коњуха .


Девојчица  - најмлађи члан КУД-а *Герасим Вујић* из Коњуха

Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 06 July 2011 )
Detaljnije...
 
Ћирилица у Треботину -03.07.2011.
Autor Ljuba   
Monday, 04 July 2011
03.07.2011. године у организацији КУД-а *ВУК КАРАЏИЋ* из Треботина, Жабара и Мале Врбнице и Културног центра Крушевац у селу Треботину одржан је традиционалан сабор *ЋИРИЛИЦА У ТРЕБОТИНУ*. Сабору на коме је промовисан значај ћирилице и народног стваралаштва уопште присуствовало је преко 500 гледалаца.

Учесници програма били су: КУД *ВУК КАРАЏИЋ*, Сандра Петровић, Раде Кошанин, Светлана Ђурђевић, Љубодраг Обрадовић, Мирољуб Милановић -Цара, Градимир Карајовић, Рајна Маринковић-Алексић, Живота Трифуновић, Живомир Миленковић и Драган Тодосијевић. програм су водиле Јелена Чилић из КУД-а *Вук Караџић* и Рајна Маринковић-Алексић из Културног центра Крушевац.


Сандра Петровић


Чланови фолклорне секције КУД-а Вук Караџић

Detaljnije...
 
Dajana Diverno u Kruševcu
Autor Ljuba   
Sunday, 03 July 2011
02.07.2011. године у Клубу КЦК одржана је промоција књижевног стваралаштва Дајане Диверно из Суботице. Дајана Диверно је на почетку промоције заједно са својим супрогом Драганом Берберовићем извела драмски приказ из свог дела *ПОСЛЕДЊИ СЕКУНД ЗА БРАШОВ*. Модератор вечири био је мр Спасоје Ж. Миловановић, а љубавне стихове је поред саме ауторке говорила и Јелена Ђорђевић. Све у свему заиста успешно изведено уметничко вече...


Дајана Диверно

ŽELIM TE

 Želim te i u rane zore,
 i u carstvu snova,
 i dok noću se budim.
 Celo telo mi na tebe miriše.
 I znam da te volim.
 I znam da ludim.
Detaljnije...
 
RASPETO KOSOVO - Crkva Lazarica
Autor Ljuba   
Tuesday, 28 June 2011
Raspeto Kosovo 2011
27.06.2011. године, у предвечерје Видовдана, у Галерији Милића од Мачве у Крушевцу, *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ*, Цара Лазара 8 и у Лазаревом граду испред Цркве Лазарице,  одржан је музичко-поетски триптих РАСПЕТО КОСОВО, који трећу годину за редом организује Културни центар Крушевац а у оквиру прославе ВИДОВДАНА 2011, под покровитељством Града Крушевца. Програм посвећен идији да се се Косово и Метохија очувају у границима Србије пратио је велики број гледалаца. Погледајте детаље...


Перо Зубац говори о Милићу од Мачве


Љубодраг Обрадовић поздравља госте и говори своју песму
Poslednji put ažurirano ( Thursday, 30 June 2011 )
Detaljnije...
 
RASPETO KOSOVO - VIDOVDAN 2011.
Autor Jelena Ivanović   
Friday, 24 June 2011
 
FRULA FEST - VIDOVDAN 2011
Autor Ljuba   
Thursday, 23 June 2011

ФРУЛА ФЕСТ 2011 - 23.06.2011 - Бела сала КЦК у Крушевцу

23.06.2011. године у Белој сали КЦК у оквиру ВИДОВДАНА 2011 чији је покровитељ град Крушевац, реализован је по други пут  фестивал фрулаша *ФРУЛА ФЕСТ 2011* у организацији Удружења фрулаша *Адам Милутиновић*, Удружења фрулаша Србије и Културног центра Крушевац. Фестивал је отворио члан већа града Крушевца Иван Аксентијевић, а програм је водила и заједно са Радетом Кошанином, председником Удружења фрулаша *Адам Милутиновић*, осмислила Јелена Ђорћевић.


Иван Аксентијевић отвара *ФРУЛА ФЕСТ 2011*

Фрулаши у Србији су најбољи репрезенти народне музичке традиције, а захваљујући народним уметницима Чачка , Краљева и Крушевца, поморавље у овом делу Србије је на добром путу да буде позната културна дестинација српског и међународног фрулашког стваралаштва.

Poslednji put ažurirano ( Thursday, 23 June 2011 )
Detaljnije...
 
Sava Stojkov u Kruševcu za VIDOVDAN
Autor Ljuba   
Monday, 20 June 2011
23. јуна 2011,  у галерији Милића од Мачве у Крушевцу, у организацији Културног центра Крушевац, а у оквиру Градске манифестације ВИДОВДАН 2011, отворена је изложба слика познатог  панонског сликара из Сомбора. Изложбу је отворила Маја Олић, уредник КЦК.


Са отварања изложбе

Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 06 July 2011 )
Detaljnije...
 
Gordana Ćirjanić - Vidovdan 2011
Autor Ljuba   
Wednesday, 22 June 2011
Добитница НИН-ове награде Гордана Ћирјанић у Крушевцу
21.06.2011-Бела сала КЦК - ВИДОВДАН  “Оно што одувек желиш“

Јелена Протић-Петронијевић и Гордана Ћирјанић за време промоције

Настављајући са добром праксом да у Крушевац доводе актуелне добитнике НИН-ове награде за роман године, Културни центар Крушевац је овога пута приредио дружење са Горданом Ћирјанић. Добитница НИН-ове награде у 2010. години за најбољу књигу по оцени критике, Гордана Ћирјанић кроз дијалог са Јеленом Протић Петронијевић водитељком промоције књиге “Оно што одувек желиш“, одмотавала је клупко приче о књизи за које је добила престижно српско, књижевно признање. То је изгледало овако… 

На крају тунела “је мрак”

Пети по реду роман Гордане Ћирјанић “Све што одувек желиш“ прича је о човеку који у зрелим годинама резимира живот… и долази до безизлаза. Тако  некако иде та прича, без светла на крају тунела.
Poslednji put ažurirano ( Thursday, 23 June 2011 )
Detaljnije...
 
MARAN ATHA - Dolazi Gospod
Autor Ljuba   
Saturday, 25 June 2011
Milisav Milosević - Maran Atha ili Dolazi Gospod
22.06.2011. године у Белој сали КЦК, у организацији Културног центра Крушевац, одржана је промоција књиге *MARAN ATHA* или у преводу ДОЛАЗИ ГОСПОД,  др Милисава Р. Милошевића.

Да ово књижевно вече буде изузетан доживљај, који је публика у препуној сали са усхићењем слушала, постарали су се, поред самог аутора и: Љубодраг Обрадовић и Верољуб Вукашиновић - који су говорили своје импресије о књизи;  Момчило и Далибор Накић и Тамара Ђурђевић - који су бринили за музички тренутак и Миодраг Динуловић и Јелена Ђорђевић - који су читали занимљиве делове из књиге, а Јелена је уз то и водила и осмислила промоцију.


др Милисав Р. Милошевић

Др Милисав Милошевић, угледни лекар и књижевник
ДОКТОР СА ПЕСНИЧКОМ ДУШОМ

Милисав Милошевић је рођен 15. јула 1935. године у Белој Води. Основну школу је завршио у свом родном селу и био је одличан ђак. После двогодишње паузе, на инсистирање новог учитеља, уписао је Нижу гимназију у Великој Дренови, која је трајала три године, а затим Гимназију у Крушевцу. На Медицинском факултету у Београду је дипломирао, специјализирао и докторирао.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 133 - 154 of 627