SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


Na sajtu je:
AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

POSLEDNJA VEST
NAJČITANIJI ČLANAK
Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Syndicate
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 22:59
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6324280
DRUGI PIŠU - RTS - 19 Zlatna Kaciga
Autor Ljuba   
Sunday, 03 April 2011

DRUGI PIŠU RTS

Završena 19. Zlatna kaciga

Uručenjem nagrada, u Kruševcu završen 19. međunarodni festival humora i satire "Zlatna kaciga".

Kaciga 1.JPG
Detaljnije...
 
ZLATNA KACIGA 2011
Autor Jelena Ivanović   
Monday, 28 March 2011
Poslednji put ažurirano ( Friday, 01 April 2011 )
Detaljnije...
 
Izložba podvodne fotografije u Kruševcu
Autor Ljuba   
Tuesday, 29 March 2011

Dana 27.03.2011. godine u organizaciji Kulturnog centra Kruševac i Sportskog centra Kruševac na zatvorenim bazenima u Kruševcu, a u saradnji sa ronilačkim klubom *SVET RONJENJA* iz Pančeva, realizovana je PRVA izložba fotografija pod vodom u Gradu Kruševcu.

Autor fotografija je Ivana Orlović Krnjc, inspirisana motivima iz Crvenog mora. Za bojne posetioce obezbedjena je ronilačka oprema, tako da su pored uživanja u prelepim fotografijama, stekli prva ronilačka iskustva.


Kako to izgleda pod vodom - Interesantna podvodna fotografija

Detaljnije...
 
MLADI DOLAZE...
Autor Ljuba   
Sunday, 27 March 2011
MladiTalenti2011
26.03.2011. године у Легату Милића од Мачве, на иницијативу Љубише Бате Ђидића и Небојше Лапчевића, а у организацији Културног центра Крушевац и Фонда за подстицање и развој младих талената Крушевца, одржан је први Фестивал младих талената Града Крушевца.

На фестивалу су говорили Љубодраг Обрадовић - директор КЦК, Зорица Јовановић - шеф одсека за друштвене делатности Града Крушевца, Виолета Капларевић  - директорка Фонда за подстицање развоја младих талената Града Крушевца  и Љубиша Бата Ђидић - председник савета галерије Милића од Мачве. Интересовање за први фестивал, који ће свакако постати традиција, било је изузетно...


Млади и талентовани

Detaljnije...
 
PROLEĆNICA 2011 - Pionirski park
Autor Ljuba   
Sunday, 27 March 2011
Prolecnica
25.03.2010. godine u PIONIRSKOM PARKU povodom nastupajućeg proleća u organizaciji Kulturnog centra Kruševac izveden je kolaž program *BUDJENJE RANOG PROLEĆA* koji je osmislila i realizovala urednica KCK Rajna Aleksić-Marinković. U programu su učestvovali polaznici škola i sekcija Kulturnog centra Kruševac, kao i pioniri iz ustanove * Nata Veljković*. Na kraju programa u Pionirskom parku je zasadjeno Drvo života koje je ove godine poklonilo javno preduzeće Srbija šume...


Budjenje ranog proleća

Detaljnije...
 
Putevi kulture u Beogradu - 24.03.2011.
Autor Ljuba   
Friday, 25 March 2011
Културни центар Крушевац наставља своју мисију ширења путева културе и у овим економски тешким временима, па је тако 24 марта 2011. године у 12 сати, у исто време извео два програма, један у Крушевцу под називом *МОЖЕ ЛИ ПРАВДА ДА САВЛАДА БЕЗУМЉЕ?*, а други у у Кући Ђуре Јакшића, на Скадарлији, у Београду под називом *ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА ПУТЕВИ КУЛТУРЕ БР 16*!

Тако је испуњен задатак подсећања, публике у Крушевцу - на НАТО агресију пре 12 година, а публике у Београду да и у провинцији постоје и имају своју значајну улогу књижевни часописи какав је свакако часопис ПУТЕВИ КУЛТУРЕ!

Јелена Протић-Петронијевић и Лидија Ужаревић

У четвртак, 24. марта 2011. године у 12 сати, у Кући Ђуре Јакшића, на Скадарлији, у Београду, пред бројном публиком, одржанаје промоција часописа ПУТЕВИ КУЛТУРЕ бр.16.  Учествовали су сарадници из Београда: Тиодор Росић, Воја Марјановић, Мирољуб Аранђеловић Расински, Ненад Вучетић, Драгутин Карло Минић, Радмила Мишић, Југославка Катић, Миле Ђурић, као и чланови Редакције: Радоје Савић, Момир Драгићевић, Лидија Ужаревић, Маја Олић, Јелена Протић-Петронијевић... Присутнима се обратио и познати режисер, пореклом Крушевљанин, Власта Радовановић. У музичком делу програма учествовале су професорке Музичке школе Стеван Христић - Ивана Тодосијевић (клавир) и Милица Вукелић, сопран.
Detaljnije...
 
24.03.2011. - DA SE NE ZABORAVI
Autor Ljuba   
Thursday, 24 March 2011
DaSeNeZaboravi2011
Данас, 24. марта 2011. године, навршава се тачно 12 година од почетка НАТО агресије на Савезну Републику Југославију. На данашњи дан, 24. марта 1999. године у 20:00 сати, борбени авиони 19 земаља-чланица НАТО Алијансе, са Америком на челу, без одобрења СБ УН, извршило је агресију на СРЈ, како из њеног ваздушног простора авио-ударима, тако и крстарећим "ТОМАХАВК" пројектилима испаљених са ратних бродова и подморница стационираних у Јадранском мору. Пуних 11 недеља, односно 78 дана, трајала је даноноћна кампања бомбардовања територије СРЈ. На мети агресора биле су болнице, фабрике, друмски и железнички мостови, аеродроми, ПТТ и телевизијски центри, радио-телевизијски предајници, резиденцијални објекти, амбасаде, објекти Минисарства унутрашњих послова и Војске Југославије, али и колоне народа "у збегу", као што је био случај на путу Ђаковица-Пећ, Приштина-Подујево-Куршумлија, или варошке четврти у Алексинцу, Ћуприји и Сурдулици, где ни близу нема, нити је било војних објеката.


Проф Драгиша Милошевић - подсећање на НАТО агресију


24.03.2011. године у организацији Арт клуба СПС-а Крушевац и Културног центра Крушевац, тачно у 12 часова, пред препуном Белом салом КЦК, одржана је академија МОЖЕ ЛИ ПРАВДА ДА САВЛАДА БЕЗУМЉЕ?

На академији о НАТО агресији говорио је проф Драгиша Милошевић, а песници Ксенија Алексић, Љубиша Ћидић, Спасоје Ж. Миловановић, Живомир Миленковић, Вељко Стамболија, Мића Живановић, Љубодраг Обрадовић и Небојша Лапчевић, су стиховима насталим у време агресије подсетили на сву суровост сваког рата.

У пригодном програму учестовали су и ученици Музичке школе у Крушевцу и најмлађи полазници Балетске школе КЦК. Програм су водили Јелена Ђорђевић и Небојша Лапчевић, видео презентацију осмислила је и водила Јелена Ивановић , а у техничком тиму који је бринуо о звуку, светлу, фотографији и реализацији, били су Бранко Симић, Марко Вишњић, Мики Прокопенко и Рајна Алексић - Маринковић.

Detaljnije...
 
Nikola Maslovara & Jovan Arsić Jovče
Autor Ljuba   
Monday, 21 March 2011
22.03.2011. године отварањем изложбе карикатура Николе Масловаре у холу Беле Сале КЦК и промоцијом књиге *НАОПАЧКЕ* Јована Арсића Јовче, отпочело је финално одбројавање за ЗЛАТНУ КАЦИГУ 2011, која ће реализовати проглашењем победника и уручивањем награда , 01.04.2011. године, на светски дан шале.

Изложбу карикатура пригодним излагањем о аутору Николи Масловари, отворили су Маја Олић и Милоје Радовић, а о књизи *НАОПАЧКЕ* Јована Арсића Јовче говорили су Вељко Стамболија, Лидија Ужаревић, Драгиша Павловић Расински, Драган Матејић, Ивко Михајловић и чланови драмског студија КЦК...


Љубодраг Обрадовић, Милоје Радовић, Никола Масловара,
Маја Олић (отвара изложбу) и Радоје Савић

Poslednji put ažurirano ( Tuesday, 22 March 2011 )
Detaljnije...
 
Dan poezije u *ETNO KUĆI* u Kruševcu
Autor Ljuba   
Monday, 21 March 2011
Na SVETSKI DAN POEZIJE, 21.03.2011. godine, u predivnom ambijentu restorana ETNO KUĆA, a u organizaciji Kulturnog centra Kruševac,  relizovani su u Kruševcu, drugi put zaredom *PESNIČKI SUSRETI*  inspirisani ovim danom! Susrete je osmislila Jelena Protić-Petronijević - urednik KCK, a učešće su uzeli i neki od pesnika sa sajta PoezijaSCG. Bilo je dakle, poezije i muzike (učenici srednje muzičke škole u Kruševcu), a i ića i pića, u režiji restorana ETNO KUĆA.

U *ETNO KUĆI* predivna poezija i etno muzika

Detaljnije...
 
Promocije knjiga - OD ISKRE DO VATRE
Autor Ljuba   
Sunday, 20 March 2011
PromocijaAleksincanaKck2011
18 марта 2011. године у Белој сали КЦК, у организацији Културног центра Крушевац, одржана је промоција издавачке делатности Центра за културу и уметност из Алексинца, на којој су представљене књиге чланова књижeвног клуба Велимир Рајић из Алексинца: Светлане Биорац Матић, Србобрана Матића, Тање Ганић, Милице Дамјанић, Слободанке Живковић, Иване Ђорђевић и др.... Промоцију је осмислила и водила Јелена Ђорђевић - организатор КЦК, о издавачкој делатности Центра за културу и уметност из Алексинца говорио је Иван Матејић, за музички тренутак били су задужени Мића Живановић и проф Далибор Накић, а за звучне, светлосте и остале техничке ефекте и детаље бринули су Бранко Симић, Марко Вишњић, Веркан Гвозденовић и Ивана Милојевић.

На промоцији су о потенцијалима сарадње Центра за културу и уметност из Алексинца и Културног центра Крушевац говорили директори ових установа Славица Јеленић и Љубодраг Обрадовић, а о актуелностима у савременој поезији свој занимљив еротско-сатирчни приказ изговорио је мр Спасоје Ж. Миловановић. 


Јелена Ђорђевић рецитује песму Светлане Биорац-Матић

ТЕТОВАЖА ДУШЕ

Сећањем
дане бојим.
Надом
време купујем.
Не стидим се суза
и
не штедим осмехе.
Poslednji put ažurirano ( Sunday, 20 March 2011 )
Detaljnije...
 
DA SE NE ZABORAVI - Art klub i KCK
Autor Ljuba   
Friday, 18 March 2011

Poslednji put ažurirano ( Friday, 18 March 2011 )
Detaljnije...
 
Promocije - Slavoljub Banović
Autor Ljuba   
Saturday, 19 March 2011
17.03.2010. године, у Белој сали КЦК, у организацији Културног центра Крушевац (који је и издавач), одржана је промоција књиге Славољуба Бановића *О ЈЕДНОЈ ЗАЉУБЉЕНОСТИ 2*. Промоцију је осмислила и водила Лидија Ужаревић, уредник КЦК, уз асистенцију Јованке Андрић, глумице Крушевачког позоришта, која је заједно са њом читала стихове.

О самој књизи су говорили др Милош Марковић - лектор и коректор књиге и Љубодраг Обрадовић - директор КЦК, за музички тренутак постарала се Тијана Трнавац на клавиру, иначе ученица друге године средње музичке школе у Крушевцу, техничко вођство промоције одрадио је Марко Вишњић, а за фотографисање био је задужен Веркан Гвозденовић.
Све у свему бројна публика је уживала у дивној поезији и музици...


Славољуб Бановић - песма за почетак

КАКО ДА ТИ КАЖЕМ

Како да зауставим реч?
Како да зауздам мисао?
Како да запишем све што хтедох,
а не стигох ти рећи?

Како да ти кажем све,
кад не стижем да ти кажем ништа?

© Славољуб Бановић

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 199 - 220 of 627