SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


Na sajtu je:
AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

POSLEDNJA VEST
NAJČITANIJI ČLANAK
Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Syndicate
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 15:44
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6294872
Izložba slika Darka Djurdjevića - KCK
Autor Ljuba   
Wednesday, 30 November 2011
 
Detaljnije...
 
Проф. др Стеван Баљошевић -О СИДИ
Autor Ljuba   
Wednesday, 30 November 2011
СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ
Као свој допринос, што већој едукацији наших грађана, првенствено омладине, поводом 1. децембра, Светског дана борбе против сиде, Форум жена ГО СПС Крушевац је 29.11.2011. године у 12 сати у Белој сали КЦК, у сарадњи са Културним центром Крушевац, организовао Трибину на којој су говорили проф. др Стеван Баљошевић - специјалиста инфектолог, редовни професор на Инфективној клиници Приштинског универзитета и др. Дејана Милојевић - специјалиста гинеколог. Tрибуну је осмислила и реализовала Јелена Ђорђевић - организатор КЦК, стручни сарадник у припреми трибине била је др.Слободанка Јотић, а сам програм трибине водила је Јелена Перовић.

 
проф. др Стеван Баљошевић, др Дејана Милојевић и Јелена Перовић
 
Poslednji put ažurirano ( Sunday, 04 December 2011 )
Detaljnije...
 
Hor *ZVEZDICE* iz Beranovca kod Kraljeva
Autor Ljuba   
Monday, 28 November 2011
28. новембра 2011. године у Белој сали КЦК, у организацији Културног центра Крушевац, одржан је концерт хора *ЗВЕЗДИЦЕ* из SOS - дечјег села Берановац код Краљева. Концерт је изведен за децу Дома за децу Јефимија из Крушевца. Гости на концерту били су: Вук Тодоровић - виолина, Лука Мирковски - виолина и соло певач, класа проф Наташе Живковић, Валентина Вукчевић - флаута, класа проф Верице Нерић, Ученици музичке школе Корнелије Станковић из Трстеника и песник Гордана Тимотијевић из Краљева... Гостовање краљевчана је осмислио и реализовао уредник дечјег програма КЦК Момир Драгићевић у сардњи са колегиницом Рајном Алексић-Маринковић. За техничку реализацију и организацију програма бринули су Бранко Симић, Предраг Саздовић и Ивана Милојевић.


Хор *ЗВЕЗДИЦЕ* - SOS дечје село Берановац код Краљева

Poslednji put ažurirano ( Monday, 28 November 2011 )
Detaljnije...
 
Kamena Azbuka - Dobrica Maksimović
Autor Ljuba   
Tuesday, 22 November 2011
25.11.2011. године у организацији Културног центра Крушевац, у галерији Милића од Мачве *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ* у Крушевцу, Цара Лазара 142., одржана је изложба слика Добрице Максимовића. О његовом стваралаштву говорио је Љубиша Бата Ђидић - председник савета галерије Милића од Мачве... Прочитајте и песму коју је Љубодраг Обрадовић, директор  Културног центра Крушевац посветио Добрици Максимовићу, сликару који је оставио траг и као члан савета галерије Милића од Мачве поклонивши галерији портрет самог Милића...
 
 
Добрица Максимовић                            - аутопортрет

ДОБРИЦА

Добрица добро поклања...
Сликама својим спокој даје
и делић свога неисањаног сна,
у машти пролазника да траје!

Poslednji put ažurirano ( Monday, 28 November 2011 )
Detaljnije...
 
Poezija uz gitaru -Goran Gipson i Nakići
Autor Ljuba   
Wednesday, 23 November 2011
U sredu, 23. novembra 2011. godine, u 19:00 sati u Beloj sali KCK, u organizaciji Kulturnog centra Kruševac, održano je muzičko-poetsko veče POEZIJA UZ GITARU... Gost večeri bio je solista na gitari Goran Jovanović - Gibson iz Ćuprije, a svirali su i kruševački virtouzi na gitari Momčilo i Dalibor Nakić... U poetskom delu nastupili su Jelena Djordjević (koja je osmislila i vodila ovaj projekat) i Spasoje Ž. Milovanović... Bilo je to još jedno i nizu dobro osmišljeno i realizovano veče u Kulturnom centru Kruševac uz odlične kompozicije na gitari i najlepše ljubavne stihove... Čekamo vas ponovo!!!


Jelena Djordjević i tri gitare: Goran Jovanović - Gibson i  Momčilo i Dalibor Nakić

Poslednji put ažurirano ( Thursday, 24 November 2011 )
Detaljnije...
 
Ivica Dačić u Kruševcu otvorio MUZEJ MIRA I TOLERANCIJE BEZ ZIDOVA
Autor Ljuba   
Saturday, 19 November 2011

Ивица Дачић говори на отварању поставке МУЗЕЈА МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ БЕЗ ЗИДОВА у Крушевцу у галерији Милића од Мачве *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ*

19. новембра 2011. године у галерији Милића од Мачве *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ* у Крушевцу, у организацији Културног центра Крушевац и Асоцијације за културу мира и толеранцију са музејом мира Крушевац, отворена је изложба ПОСТАВКЕ ЕКСПОНАТА МУЗЕЈА МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ - *МУЗЕЈ МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ БЕЗ ЗИДОВА*.

Пре отварања ове изложбе која је јединствена у свету, универзитетски професор др Павле Бубања је одржао слово о историјату Идеје мира у Крушевцу и по одлуци генералне Скупштине Асоцијације за културу мира, толеранцију са музејом мира и толеранције без зидова Крушевац, (на седници одржаној, на Св.Ђорђа 2011. године), уручуо Ивици Дачићу - заменику председника владе Републике Србије и Министру унутрашњих послова Србије признање ПОВЕЉА МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ.

Захваљујући се на добијеном признању пригодним говором о идеји мира у свету, изложбу *МУЗЕЈА МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ БЕЗ ЗИДОВА* у Крушевцу отворио је Ивица Дачић - заменик председника владе Републике Србије и Министар унутрашњих послова Србије.


Пригодни културно-уметнички програм, који је у ту сврху организован, водио је Пеца Радовановић, а својим музичким наступом оплеменили су Павле Панин и Јелена Василијевић, (Чајковски: Ни слова о друг мој, Сред шумнава бала) и Бојана Петровић и Никола Цуцкић чланови драмског студија КЦК који су говорили стихове Радјарда
Киплинга (Ако) и Добрице Ерића (Косовка девојка).


Проф. Др Павле Бубања уручује Ивици Дачићу
ПОВЕЉУ МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ
 
Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 23 November 2011 )
Detaljnije...
 
REVIJA RUSKOG FILMA
Autor Jelena Ivanović   
Friday, 18 November 2011
 
Dragana Marković - IZVESTAN POGLED
Autor Ljuba   
Wednesday, 09 November 2011
У петак, 18. новембра 2011. године у Белој сали КЦК одржана је промоција прве књиге песама Драгане Марковић *ИЗВЕСТАН ПОГЛЕД*. Промоцију је осмислила и водила Лидија Ужаревић, уредник КЦК, о књизи су говорили Томислав Милетић и Љубодраг Обрадовић, за музику су бринули Ана Мицановић - клавир и Стојан Поповић - виолончело, а стихове су говорили млади песници Ана Бербаков, Јовица Чичић и Милица Васић. Све у свему занимљиво поетско-музичко вече за бројну публику...


Драгана Марковић

ДЕСИЛО СЕ


Био си веома нежан
пажљив и смеран
скидао прамен с'мога чела
твоја љубав, ох тако врела.

Poslednji put ažurirano ( Sunday, 20 November 2011 )
Detaljnije...
 
МУЗЕЈ МИРА БЕЗ ЗИДОВА
Autor Ljuba   
Wednesday, 02 November 2011


МУЗЕЈ МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ БЕЗ ЗИДОВА КРУШЕВАЦ

Музеј мира и толеранције без зидова Крушевац је музејска институција, која сакупља, проучава и презентује различите предмете који служе свом циљу проучавању светског мира и толеранције, као једну од најузвишенијих људских потреба.

Музеј мира и толеранције основан је 1965. године у Крушевцу, а правно формално регистрован као део Асоцијације за културу мира, толеранцију са музејом мира Крушевац. Фондови и збирке музеја имају преко 1.500 експоната, тродимензионалних предмета, слика, фотографија, докумената, научних књига, публикација и уметничких предмета који служе проучавњу мира и омогућавају бројним грађанима да се упознају са активностима Крушевца и Србије на пољу изграђивања мира и толеранције, као система вредности.

Приликом опредељивања за отварање поставке експоната музеја поставило се практично питање како сакупљати, чувати и проучавати и излагати предмете и грађу, који се налазе у збиркама Музеја.

Збирке експоната организоване су у одељења и то научно издавачко, историјско, културно и ликовно примењенеих уметности.

Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 16 November 2011 )
Detaljnije...
 
O umetnosti i umetnicima - D. Obradović
Autor Ljuba   
Thursday, 17 November 2011
17.11.2011. године у организацији Културног центра Крушевац одржана је промоција књиге Драгише Обрадовића *О УМЕТНОСТИ И УМЕТНИЦИМА*. О књизи су говорили: аутор Драгиша Обрадовић, Др Велибор Лазаревић и Љубиша Бата Ђидић. Промоцију је осмислила Лидија Ужаревић - уредница КЦК, а у реализацији су учествовали: водитељка Јелена Ђорђевић, тон мајстор Марко Вишњић и организатор Ивана Милојевић...


Др Велибор Лазаревић, Драгиша Обрадовић и Љубиша Бата Ђидић

Poslednji put ažurirano ( Sunday, 27 November 2011 )
Detaljnije...
 
Izložba slika Dimitrija Vujičića Vudija
Autor Ljuba   
Monday, 14 November 2011
17. новембра 2011. године у галерији Беле сале Културног центра Крушевац одржана је друга самостална изложба Димитрија Вујичића - Вудија.  На отварању изложбе поред аутора говорила је Маја Олић - уредница КЦК, а Љубудраг Обрадовић - директор Културног центра Крушевац је прочитао своју песму посвећену Вудију...


Маја Олић и Димитрије Вујичић - Вуди

Poslednji put ažurirano ( Thursday, 17 November 2011 )
Detaljnije...
 
Muzej mira i tolerancije bez zidova - Kš
Autor Ljuba   
Saturday, 05 November 2011

МУЗЕЈ МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ БЕЗ ЗИДОВА КРУШЕВАЦ

КРУШЕВАЦ ТРАГА ЗА МИРОМ

KRUSEVAC IN SEARCH FOR PEACE

ПРИРЕДИЛИ:
ПРОФ.ДР ПАВЛЕ БУБАЊА И МИЛУТИН В. ТАСИЋ

ПОСТАВКА ЕКСПОНАТА МИРА:
Галерија Легат Милића од Мачве “Косово први праг Србије“

Крушевац, новембар 2011.године
 


КОСОВКА ДЕВОЈКА

У смирај дана и стравила
који параху људски јауци
на разбојишту се појавила
Косовка девојка с кондиром у руци.

Загледала је мртве јунаке
плашила звери и црне тице
бацила поглед у облаке
и умивала сузама лице.
Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 16 November 2011 )
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 23 - 44 of 627