ЗЛАТНА КАЦИГА-GOLDEN HELMET

20- RESULT      -     21- KONKURS

ВИДЕО-АУДИО и КЦК БЛОГ


  КЦК АРТ               КЦК БЛОГ

Добродошли у Крушевац !

ПРЕТРАГА САЈТА

СЛОВАР ЗА МИЛИЋА...

ЗЛАТНА КАЦИГА

КУЛТ СПОМЕНАР КЦК

БИОСКОПИ

ПУТЕВИ КУЛТУРЕ

МУЗИКА

КОНЦЕРТ ГРАДСКОГ ОРКЕСТРА АВАНГАРДА

Поводом 20 година рада Културног центра Крушевац, 28.03.2012. године у Белој сали КЦК, у организацији Културног центра Крушевац, одржан је концерт Градског оркестра Авангарда. Програм је водила Лидија Ужаревић, а присутнима се обратио и директор Културног центра Крушевац Љубодраг Обрадовић. Објективна публика је аплаузом наградила веома добар наступ овог младог оркестра.


Градски оркестар Авангарда


Лидија Ужаревић


Љубодраг Обрадовић

Приликом мојих честих посета разним књижевним и ликовним колонијама, драмским представама и музичких догађајима имао сам прилику да се дивим бројним радовима и музичким креацијама који тамо настају... 
 
Поменути догађаји у низу упалили су и сад у мени роје мисао и дилему о томе колико се вредних уметничких дела у свим областима стваралаштва сваког секунда ствара широм света и полако попуњава галерије, видеотеке, библиотеке и интернет као најдоступнији медиј... Колико само свеопшти напредак образовања и доступности културних вредности утиче да све више живимо у свету у коме се границе између ствараоца и конзумената културних дела тање и ближе час када ће *поезију сви писати*, када ће сви сликати... када ће сви компоновати, свирати, певати, глумети.

У том контексту и одговор на гогеновска питања типа: ко смо?, куда идемо?, никад није био занимљивији него данас! Данас кад многи олако и површно мисле да свет почиње од њих, да само они имају решења и одговоре за све проблеме младих и уопште за сва егзистенцијална и културна питања своје средине, (само претходно треба срушити постојећи поредак и стање ствари) осећам обавезу да Вас - наше читаоце и јавност, поново подсетим на неке чињенице о Културном центру Крушевац, које су напросто ту као такве и треба их знати пре било каквих одговора.

Културни центар Крушевац, као поливалетна установа у култури, настао је 18. фебруара 1992. године и то спајањем Дома омладине и Крушевац филма. Поглед у мало даљу историју рећи ће нам да је простор у Топличиној 2., пре спајања, егзистирао као ДОМ ОМЛАДИНЕ десетак година, а да су биоскопи почели са радом још далеке 1944. године, тако да је нагомилано искуство од 68 година које Културни центар има иза себе и у сећању, достојно респекта и поштовања.

Наравно, Културни центар Крушевац многе од имресивног броја од преко 1.000 програма годишње реализују се у сарадњи, пре свега са оснивачем и са другим установама у култури и образовању, КУД-овима, бројним удружењима грађана, покретима, невладим организацијама, ученичким и студенским парламентима, војском Србије, певачким и рок групама, хоровима, уметницима и грађанима, јер сарадња је наш мото! Сви који имају идеје, који желе да провере свој таленат и стварају уметничке вредности, добродошли су - ми имамо кадровске, техничке и просторне услове за реализацију скоро свих врста програма. Знамо ми да је неке од поменутих услова, посебно просторне и техничке, могуђе заједнички додатно надограђивати и усавршавити и спремни смо и на тај облик сарадње.

Дакле, на врата Културног центра Крушевац не треба куцати, наша врата су широм отворена за сарадњу са свима који желе да се искажу у области културе, и да час када ће *поезију сви писати*, када ће сви сликати... закуца одмах за све, пре свега за бројне организације младих, јер напоменух да Културни центар баштини идеју ДОМА ОМЛАДИНЕ и у томе види један од разлога свог постојања.

Зато је и вечерашњи концерт младог и полетног Градског оркестра АВАНГАРДА, који се организује поводом 20 година рада Културног центра Крушевац, најбоља потврда да поменута страгија даје резултате. Уживајмо у концерту...