ЗЛАТНА КАЦИГА-GOLDEN HELMET

20- RESULT      -     21- KONKURS

ВИДЕО-АУДИО и КЦК БЛОГ


  КЦК АРТ               КЦК БЛОГ

Добродошли у Крушевац !

ПРЕТРАГА САЈТА

СЛОВАР ЗА МИЛИЋА...

ЗЛАТНА КАЦИГА

КУЛТ СПОМЕНАР КЦК

БИОСКОПИ

ПУТЕВИ КУЛТУРЕ

KULTURA MIRA

Ивица Дачић у Крушевцу


Ивица Дачић говори на отварању поставке МУЗЕЈА МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ БЕЗ ЗИДОВА у Крушевцу у галерији Милића од Мачве *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ*

19. новембра 2011. године у галерији Милића од Мачве *КОСОВО ПРВИ ПРАГ СРБИЈЕ* у Крушевцу, у организацији Културног центра Крушевац и Асоцијације за културу мира и толеранцију са музејом мира Крушевац, отворена је изложба ПОСТАВКЕ ЕКСПОНАТА МУЗЕЈА МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ - *МУЗЕЈ МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ БЕЗ ЗИДОВА*.

Пре отварања ове изложбе која је јединствена у свету, универзитетски професор др Павле Бубања је одржао слово о историјату Идеје мира у Крушевцу и по одлуци генералне Скупштине Асоцијације за културу мира, толеранцију са музејом мира и толеранције без зидова Крушевац, (на седници одржаној, на Св.Ђорђа 2011. године), уручуо Ивици Дачићу - заменику председника владе Републике Србије и Министру унутрашњих послова Србије признање ПОВЕЉА МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ.

Захваљујући се на добијеном признању пригодним говором о идеји мира у свету, изложбу *МУЗЕЈА МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ БЕЗ ЗИДОВА* у Крушевцу отворио је Ивица Дачић - заменик председника владе Републике Србије и Министар унутрашњих послова Србије.


Пригодни културно-уметнички програм, који је у ту сврху организован, водио је Пеца Радовановић, а својим музичким наступом оплеменили су Павле Панин и Јелена Василијевић, (Чајковски: Ни слова о друг мој, Сред шумнава бала) и Бојана Петровић и Никола Цуцкић чланови драмског студија КЦК који су говорили стихове Радјарда
Киплинга (Ако) и Добрице Ерића (Косовка девојка).


Проф. Др Павле Бубања уручује Ивици Дачићу
ПОВЕЉУ МИРА И ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Опширније: Ивица Дачић у Крушевцу

Музеј мира без зидова - Крушевац



КОСОВКА ДЕВОЈКА

У смирај дана и стравила
који параху људски јауци
на разбојишту се појавила
Косовка девојка с кондиром у руци.

Загледала је мртве јунаке
плашила звери и црне тице
бацила поглед у облаке
и умивала сузама лице.

Опширније: Музеј мира без зидова - Крушевац