SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 16:29
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6221893
PROGRAMI KCK
DESPOT - knjiga Tomislava Miletića PDF Štampaj E-pošta
Autor Jelena Ivanović   
Friday, 23 September 2011
Despot 2011
27.09.2011. године у Белој сали КЦК, у организацији Културног центра Крушевац одржана је промоција књиге *ДЕСПОТ* Томислава Милетића. Учесници промоције били су: Љубодраг Обрадовић, Драгиша Милошевић, Проф др Павле Бубања,Томислав Милетић, Даница Гвозденовић, Драгана Јовановић, Јелена Ђорђевић, Раде Џинић и Лидија Ужаревић. Као издавачи књиге потписани су Историјски архив Крушевац и Културни центар Крушевац.


Томислав Милетић, аутор историјског романа *ДЕСПОТ*

Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 28 September 2011 )
Detaljnije...
 
ZVUCI SA JASIKA 2011 PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Tuesday, 20 September 2011
Zvuci sa Jaasika 2011
19.09.2011. године у Малом Шиљеговцу одржана је по први пут културна манифестација *ЗВИЦИ СА ЈАСИКА* коју су покренули Културни центар Крушевац и Месни одбор овог села.

Пред бројном публиком изведен је оригинални програм на коме су наступили музичари: Раде Кошанин - фрулаш, оркестар Синише Матејића и солисти Драган Милошевић-Чорга и Мића Живановић и песници: Љубодраг Обрадовић, Вељко Стамболија, Спасоје Ж. Миловановић и Ксенија Алексић. Посебно запажена је била беседа др Павла Бубање о Његошу, а најатрактивнији је био наступ фолклорне секције КУД-а *Вук Караџић* из Треботина, Жабара и Мале Врбнице која је одиграла два сплета: Игре из Шумадије и Влашке игре.

Програм је осмислила и водила Јелена Ђорђевић, организатор КЦК, а у реализације је учествовао Веркан Гвозденовић и бројни представници домаћина из Малог Шиљеговца. Све у свему одличан почетак једне традиције...


Програм је започео Раде Кошанин

Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 21 September 2011 )
Detaljnije...
 
Zorica Arsić-Mandarić - Promocija u KCK PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Sunday, 18 September 2011
Zorica Arsic - Mandaric 2011Kck
20.09.2011. године у Белој сали КЦК у организацији Културног центра Крушевац одржана је промоција песничке трилогије Зорице Арсић Мандарић *СЈАЈ МИСЛИ - СОК ОД ЗБОРОВИНЕ - ЧИНИЈЕ ЗВЕЗДАНОГ ПИРИНЏА*.

Било је то једно изузетно књижевно вече у коме су се ненаметљиво смењивали стихови (у изваредном казивању саме ауторке и Лидије Ужаревић - уреднице КЦК), звук виолине (млада виолинисткиња, ученица Музичке школе у Крушевцу, Јована Јевтић) и речи о ауторки и триологији (Живомир Миленковић-Жића - новинар и публициста, Радомир Андрић-Роко - председник Удружења књижевника Србије и Љубиша Ђидић-Бата - истакнути крушевачки књижевник).


Зорица Арсић-Мандарић

СЈАЈ МИСЛИ

Моје су истине прошле,
нечије ће тек сутра ...
Свему што промишљаш,
гласови су тек гости,
али док бираш тренутак
и одмериш се, изнутра,
већ ти промакну збори
достојни мислености!

Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 21 September 2011 )
Detaljnije...
 
Pesnici za deijabetičare PDF Štampaj E-pošta
Autor LjubaR   
Friday, 09 September 2011
01.09.2011. године у Дому синдиката у организацији Друштва за борбу против шећерне болести из Крушевца, а у сарадњи са Културним центром Крушевац, реализован је и пригодан културно-уметнички програм за чланове друштва. У програму су наступили крушевачки песници: Светлана Ђурђевић, Мића Живановић, Небојша Лапчевић и Љубодраг Обрадовић. Песници су и овом приликом показали и доказали да је поезија лек за душу и све остале тегобе...


Светлана Ђурђевић

КАКО ДА ТИ КАЖЕМ

Како да ти кажем
да ми је жао
због неразумног ћутања
због бесмисленог разговора
због изговорених речи које
никада само речи нису
изговорене онако успут

Detaljnije...
 
SLIKAMO ZA KCK 2011 - Izložba PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Thursday, 08 September 2011
U galeriji Bele sale KCK u organizaciji Kulturnog centra Kruševac otvorena je izložba slika sa likovne kolonije *SLIKAMO ZA KCK* koja je održana u u Dečijem centru Pionirski park 18. i 19. avgusta 2011. godine.

Ovogodišnja manifestacija okupila je petnaest talentovanih umetnika mlađe i srednje generacije iz Kruševca i Trstenika  među kojima su: Lidija Dragićević, Neša Milčev, Jelena Gvozdenović, Vlada Mijajlović, Boris Pavlović, Dušan Živković, Miloš Vojinović, Mladen Lazarević, Darko Đurđević, Bratislav Aleksić, Manuela Milenković, Maja Olić, Goran Ćeličanin, Predrag Stevanović i Marina Pavlović Petrov. Generalni pokrovitelj likovne kolonije je Regionalna Privredna komora Kruševac. Likovnu koloniju je otvorila Maja Olić, urednica KCK, a za muzički trenutak pobrinula se mlada kruševačka grupa GANDŽI SVIT kojoj je ovo bio prvi javni nastup...


Prvi javni nastup - grupa GANDŽI SVIT


Mladen Lazarević


Maja Olić - Za rodjendan - izložba slika

Detaljnije...
 
Romsko veče *ROMANO MIRO* PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Wednesday, 07 September 2011
Romano Miro 2011Kck
06.09.2011. godine u MZ *Marko Orlović* ispred Doma kulture u organizaciji Kulturnog centra Kruševac i udruženja građana Romano Miro, održan je kulturno-umetnički program *ROMSKO VEČE - ROMANO MIRO*. Program je osmislila i vodila Jelana Djordjević, organizator KCK u saradnji sa Miroslavom Mutatovićem, a u realizaciji su učestvovali i Predrag Sazdović, Marko Višnjić i Verkan Gvozdenović.

U programu su nastupili: kruševački pesnici Veljko Stambolija, Ljubodrag Obradović, Nebojša Lapčević, Ksenija Aleksić i Mića Živanović, svirač na usnoj harmonici Gradimir Karajović, Emilija Ćirić - plesačica, deca recitatori Jocić Dragan, Mutatović Danijel, Mutatović Slavica i Mutatović Milica, kao i muzičari solisti na harmonici: Vladimir Djordjevići i Enver Demiri -Mrki, gitaristi: Dalibor Nakić i Momčilo Nakić  i orkestar VESELI ROMI pod rukovodstvom Radeta Stojanovića i to: Aleksandar Mutatović - harmonika, Josip Djordjević - harmonika, Momir Savić - tarabuka, Slobaodan Vasić - kontrabas, Djordje Marić - klarinet i Marijan Amzić - pevač. Program je pratilo više od 500 gledalaca.


Miroslav Mutatović

Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 07 September 2011 )
Detaljnije...
 
TRI PESNIKA - Bora, Boba i Spale PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Tuesday, 06 September 2011
Tri Pesnika... 14.09.2011.
14.09.2011. године у Пионирском парку Културни центар Крушевац је организовао још једно поетско-музичко вече *ТРИ ПЕСНИКА - три водитеља*. Ево неколико реченица како је вече почело и пар видео исечака и слика како је све изгледало...


Три песника - Три водитеља: Бора - Ђурђа, Љуба - Боба, Спале - Јелена

*Добро вече и добродошли на још један од програма Културног центра Крушевац. Уместо поздравне речи, како је то уобичајено, чули сте музички поздрав Градског тамбурашког оркестра Крушевца, који је од прошле године сарадјује са КЦК и тако смо заједно, на крилима музике упловили у ово вече поезије и музике. Вечерас ћемо Вам представити три врсна песника, и њихову љубавну поезију: Бору Благојевића из Ћуприје, Богданку Ракић из Панчева, (која тренутно живи и поезију ствара у Немачкој) и Спасоја Ж. Миловановића Спалета - овдашњег. Дакле, вечерас Вам представљамо песнике којима је поезија у срцу и који ће вечерас своје срце поезијом поклонити Вама. А да тај поклон буде прави постараће се ТРИ ВОДИТЕЛЈА, Светлана Ђурђевић - Ђурђа, Јелена Ђорђевић и наравно ја, Љубодраг Обрадовић.

Вечерас ћемо у музичком блоку чути и Катарину Јовановић, Мићу Живановића и Сандру Петровић, а специјални гости биће нам афористичар Драгиша Павловић - Расински и Небојша Ђорђевић из Књажевца.
Poslednji put ažurirano ( Thursday, 15 September 2011 )
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 56 - 66 of 412