SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 16:36
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6221950
PROGRAMI KCK
ŠKOLE I SEKCIJE KCK PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Thursday, 01 September 2011

Detaljnije...
 
SEPTEMBAR 2011 PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Thursday, 01 September 2011

На конференцији за новинаре одржаној 01.09.2011. године у Медија центру КЦК, директор Културног центра Крушевац Љубодраг Обрадовић је представљајући богат и разноврстан програм за септембар 2011. године рекао:

*Културни центар Крушевац и у септембру 2011.-те, месецу када почиње школска година, наставља рад на ширењу путева културе, зато што живот и култура корачају руку под руку и зато што смо свесни да живот без културе и није онај прави, па тако народ који не изнедри своју аутентичну културу и нема будућност.

Шта ће се то наоко неважно, а за нас у Културном центру Крушевац изузетно битно и значајно дешавати у септембру месецу?...  
Detaljnije...
 
ONI DOLAZE - Bela sala KCK 03.09.2011. PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Tuesday, 30 August 2011
Oni Dolaze - KCK

У суботу, 03.09.2011. године у Белој сали КЦК, у организацији Културног центра Крушевац одржано је ГАЛА ВЕЧЕ *ОНИ ДОЛАЗЕ* ПОЗОРИШНОГ СТУДИЈА БАТА МИЛАДИНОВИЋ - КУЛУРНОГ ЦЕНТРА КРУШЕВАЦ. Гала вече, (које су осмислили и у њему учествовали Миодраг Динуловић - уредник КЦК и Лидија Ужаревић - уредница КЦК), је приређено уочи нове школске године, као подстрек младима да се и на конкретном примеру увере да је рад у свим областима културе и те како примамљив и да некима од њих може бити и животно определење. 

УЧЕСТВОВАЛИ СУ: Студенти глуме, некадашњи чланови Студија: Ема Стојановић, Здравко Савић, Владимир Вучковић, специјални гости вокални солисти: Катарина Јовановић - финалисткиња такмичења “Ја имам таленат” и Ива Младеновић - солиста у мјузиклима “Мала Сирена” и “Мачке” и као водитељи: Александар Грашић, Милена Цветковић, Милица Гајић,  и Вељко Петровић
.


Ива Младеновић

Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 07 September 2011 )
Detaljnije...
 
TRAG SVETLOSTI u slavu Velike Gospojine PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Monday, 29 August 2011
Velika Gospojina 2011 V.Vrbnica
Култура нема граница, а поезија је задужена да и оно мало граница које деле људe, брише као гумицом. Тако је било и 28. августа 2011. године у порти цркве у Великој Врбници, где су чланови КУД-а *Вук Караџић* из Треботина, Жабара и М. Врбнице, извели пригодан културно уметнички програм у част Велике Госпојине.

Велика Госпојина или Успење Пресвете Богородице је један од највећих хришћанских празника. Овај празник је успомена на смрт Богородице и према јеванђељском предању, дан када се она вазнела на небо и "предала свој дух у руке Спаситеља ", у спење Пресвете Богородице спада у ред Богородичних празника. Српска православна црква и верници га славе 28. августа, односно 15. августа по јулијанском календару, када се завршава и пост који траје 14 дана.


Песма *ТРАГ СВЕТЛОСТИ*, коју је Љубодраг Обродовић први пут изговорио 27.09.2009. године у Културном центру Крушевац, била је та која је повезала духовност града и села у један доживљај коме је свакако требало присуствовати. А програму је присуствовало више од 600 посетилаца који су кућама отишли убеђени да је оно најлепше у Врбничкој порти у смирај дана управо око њих: у младости, у игри, песми, ..


ТРАГ СВЕТЛОСТИ

Иза гора и долова,
иза свести и савести,
иза сећања и бола,
траг светлости...

Poslednji put ažurirano ( Monday, 29 August 2011 )
Detaljnije...
 
Sajam knjiga i izdavaštva Rasinskog okruga PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Monday, 29 August 2011
Sajam Knjiga 2011

КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КРУШЕВАЦ
Број/ bb
29.08.2011. године
КРУШЕВАЦ

 

ЈАВНИ ПОЗИВ

Поштовани,

 

Установа у култури, Културни центар Крушевац, у оквиру своје програмске делатности, приредиће октобра месеца 2011. године, у сарадњи са Народном библиотеком Крушевац и Историјским Архивом Крушевац, а под покровитељством Града Крушевца, обновљену културну манифестацију *САЈАМ КЊИГА И ИЗДАВАШТВА РАСИНСКОГ ОКРУГА*. 

 

Сајам књига и издаваштва одржаће се у периоду 11 до 13. октобра 2011. године, у простору клуба Културног центра Крушевац, Трг младих бб. 

 

Позивамо Вас, да узмете учешће у организацији ове значајне културне манифестације, тако што ћете своја издања благовремено пријавити за учешће на сајму. Сматрамо да све књиге, сва издања белетристике, научног стваралаштва, новине, часописи, публикације и сличан штампани материјал који сте издали у последњих 5. година треба изложити на овом сајму књига и издавштва. 

 

Учешће издавача на сајму је бесплатно. Улазнице на сајам за посетиоце су бесплатне.
 
Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 05 October 2011 )
Detaljnije...
 
*MORAVSKI CAROSTAVNIK 2011* PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Saturday, 27 August 2011
У организацији Културног центра Крушевац, Вукове задужбине, КУД-а Ратко Јовановић и МЗ Бела Вода, у Белој Води, на реци Западној Морави, 04.09.2011. у 18:00 часова, одржаће се *МОРАВСКИ ЦАРОСТАВНИК 2011*!

Учествују песници: Раша Попов - Београд, Јован Михајило - Нови Сад, Милоје Дончић - Ниш, Љубица Вуков-Давчик - Суботица, Милош Милошевић-Шика - Трстеник, Бора Благојевић, Радивоје Миладиновић и Александар Дрндаревић - Ћуприја... 


Poslednji put ažurirano ( Saturday, 27 August 2011 )
Detaljnije...
 
Promocije: Smilja Arsić - ZEMLJO* PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Wednesday, 24 August 2011
Смиља Арсић
25. августа у Пионирском парку, у организацији Културног центра Крушевац, одржана је промоција књиге *ЗЕМЉО* Смиље Арсић из Новог Сада. О књизи је говорио Вељко Стамболија, за музички тренутак је био задужен Раде Кошанин, а специјални гост је био Ивко Михајловић. Стихове су говориле ауторка Смиља Арсић и Јелена Ђорђевић, која је осмислила и водила још једну у низу успешних промоција поезије у Пионирском парку...


Јелена Ђорђевић и Смиља Арсић

Вељко Стамбојија: Смиља Арсић - ''Земљо''

Смиља Арсић збирку ''Земљо'' ''отвара'' мотивом буђења,

Ево, Пролећна ноћ нечујно отвара
Пупољке снене
А ти се будиш земљо
Мимирисом опијена...

а ''затвара'' мотивом плача:

Не плачи земљо
Угуши јаук у утроби својој
Јер се истина не може убити

Poslednji put ažurirano ( Saturday, 27 August 2011 )
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 67 - 77 of 412