SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 14:44
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6220707
O NAMA
SREĆNA NOVA 2012 !!! PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Monday, 02 January 2012
  

Желимо да и у 2012. години срећни корачате кроз живот - руку под руку са културом!!!


У току 2011. године Културни центар Крушевац је својим бројним програмским, едукативним, забавним, драмским, музичким, фестивалским и филмским садржајима и радом у својим бројним секцијама и студијима у којима се образују и едукују млади, показао да представља значајан део културе града Крушевца и околине. Урађено је заиста много:
 
  • У Белој сали КЦК и Клубу КЦК, организовано је и реализовано око 160 програма, (концерата од класичне до рок музике, трибина, драмских програма, академија, књижевних вечери, квизова ... ).
  • У биоскопима "Крушевац" и "Европа" приказано је преко 90 различитих филмова у преко 700 филмских пројекција, а најгледанији су били филмови: *МОНТЕВИДЕО...* Драгана Бјелогрлића и *ПАРАДА* Срђана Драгојевића
  • У свом дечијем центру "Пионирски парк" организоване су бројне рођенданске журке и програми за најмлађе попут: Караоке окршаја, Авионе баци ми бомбоне, Спасимо брод, Зимске чаролије, Песнички фијакер ...
  • У Галерији Милића од Мачве "Косово први праг Србије" приређено је више од 20 високопрофесионалних ликовних изложби и музичко-поетских програма.
  • Реализовали смо и више од половине програма за крушевачко "Лето културе" 2012, као и најзначајније програме за ВИДОВДАН 2012, (попут триптиха "Распето Косово") .
Poslednji put ažurirano ( Monday, 02 January 2012 )
Detaljnije...
 
Komemoracija Ljiljani Stevanović PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Wednesday, 11 May 2011
10.05.2011.године у Белој сали КЦК у Крушевцу, одржана је комеморација поводом преране смрти Љиљане Стевановић, руководиоца радне јединице БИОСКОПИ у Културном центру Крушевац, која је сахрањена 07.05.2011. године на новом крушевачком гробљу. У присуству породице, пријатеља и колега из Културног центра Крушевац о Љиљани Стефановић говорили су Љубодраг Обрадовић, директор КЦК и Јелена Протић-Петронијевић, уредник КЦК.


Љиљана Стефановић

Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 11 May 2011 )
Detaljnije...
 
Direktori Kulturnog centra Kruševac PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Wednesday, 02 February 2011
ДИРЕКТОРИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА КРУШЕВАЦ
ОД ОСНИВАЊА 1992. ДО ДАНАС


Радоје Савић

Завршио факултет Политичких наука у Београду. Студирао социологију културе на магистарским студијама. Радио као директор Основне школе у Жабару, као директор Дома омладине у два мандата и директор КЦК у два наврата. Деведесетих година прошлог века водио Фонд за културу и физичку културу Општине Крушевац.

Један од утемељивача програмског профила Дома омладине и Културног центра. Оснивач је првог Културног лета у Крушевцу и носилац идеје стварања Културног центра. Један је од оснивача Међународног фестивал хумора и сатире Златна кацига. Добитник је више награда и признања. Најзначајније награде - Годишња награда града Крушевца за културу док је водио Дом омладине, Златна значка КПЗ Србије и награда *18 фебруар* Културног центра Крушевац.

Радоје Савић је тренутно - руководилац ПЈ за програмску делатност и главни и одговорни уредник КЦК и уредник фестивала КЦК.


Славољуб Ћосић

Славољуб Ћосић роћен је у Сталаћу, општина Ћићевац. Гимназију је завршио у Крушевцу, а Философски факултет у Београду.

По завршетку студија радио је као профессор у Техничком и Економском школском центру, и од тада живи у Крушевцу.

Директор предузећа "Крушевац филм" био је од 1978. до 1991. године. У то време филмске представе приказивале су се у три биоскопске сале: Крушевац, Европа и Дома синдиката.

У том периоду све пројекције биле су веома посећене јер је то било још увек време гледаности филмова, посебно домаће производње. Крушевац је тада годишње имао преко 650 хиљада гледалаца. Најгледанији филм, до данас у Крушевцу је "Тесна кожа", са преко 42 хиљаде гледалаца. "Крушевац филм" имао је тада 28 запослених, а предузеће се финансирало из сопствених прихода.

Славољуб Ћосић обављао је више друштвених функција, међу којима: председник Секције за културу ССРН, председник жирија за доделу годишње награде у култури СИЗ-а културе Крушевац, члан Савета Слободишта и  друге.

Крушевац филм" и Дом омладине формирају 1991. године нову организацију у култури Културни центар Крушевац, а Ћосић је најпре директор ове установе у оснивању, а затим уредник филмског програма.

У Народном музеју радио од 1994. године, све до одласка у пензију 2008. године.

Радмила

Јелена Протић - Петронијевић

Рођена 4. маја 1963. године у Крушевцу, где је завршила основну и средњу школу. Дипломирала на Филолошком факултету у Београду на Групи за општу књижевност са теоријом књижевности.

Објавила до сада пет књига поезије, више интервјуа са вредним и занимљивим људима, објављује књижевне и путописне текстове. Радила као секретар и главни уредник часописа Багдала и као директор Културног центра Крушевац (2000-2006). Сада је уредник књижевног програма у Културном центру у Крушевцу и часописа Путеви културе, била члан жирија Међународног фестивала Златна кацига за 2006, у име домаћина. Објављује књижевне критике, интервјуе, поезију, путописе... у часописима “Књижевни магазин из Београда, Повеља из Краљева, Путеви културе, Град, Православна вера и живот из Крушевца, Ков из Вршца...

Поред књига поезије Дани (Багдала, Крушевац,1987), Благодет промене (Универзитетска ријеч, Никшић,1992), Искушавање (Рад,Београд, 1995), Чудо у Лазарици (Црква Лазарица, Крушевац, 1999), објавила и двојезичну књигу Боје Византије (на српском и грчком, Црква Лазарица, Крушевац, 2006) под покровитељством Министарства за дијаспору Републике Србије. Ова књига на два језика имала је представљања у Крушевцу, Београду (Министарство за дијаспору), Солуну (Конзулат Републике Србије), Атини (Амбасада Републике Србије)...

Вреди поменути интервјуе са Њ.Светошћу Патријархом Павлом, Радованом Биговићем, Владетом Јеротићем, Владиком Иринејом Нишким, ректором Богословије у Призрену- Милутином Тимотијевићем, са оцем Јованом из Зочишта, оцем Јованом из Лепенца, са мати Иларијом из Покајнице... Са књижевницима Светланом Велмар Јанковић, Весном Крмпотић, Љубом Симовићем, Младеном Марковим, Михајлом Пантићем, Бранком В. Радичевићем, Милованом Данојлићем, Слободаном Ракитићем, Лјубицом Милетић, Миланом Комненићем... Са балеринама , плесачима, музичарима, сликарима (Анђела Конзоли из Италије), мултимедијалним уметницима (група Ћутук)... Води Поетски театар-радионицу за креативно писање у Културном центру у Крушевцу.
Лидија Јевремовић
 
Љубодраг Обрадовић
Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
Љубодраг Обрадовић је рођен 1954. године у Треботину, где и данас живи. Завршио Економски факултет у Нишу. Радио у Крушевац Промету, ТП Крушевцу, Пореској управи Србије - филијала  у Крушевцу. Тренитно је директор Културног центра Крушевац (2008 - ...)

Подпредседник је КУД-а *Вук Караџић* из Треботина, где и данас учествује у креирању, уређивању и извођењу програма. Идејни је творац фестивала драмског аматерског стваралаштва Расинског округа - *ФЕДРАРО* и Сусрета Песника у Треботину - *СУПЕС*.

Објавио је три књиге поезије *ТВОЈЕ ЋУТАЊЕ МИ ГОВОРИ*, *ЖИВЕТИ СЛОБОДНО* и *МИРИС БОЖУРА*. Песме су му превођене на енглески, шведски, немачки, италијански и објављиване у бројним часописима и заједничким књигама у земљи и иностранству, као и на бројним интернет порталима...

Власник је и уредник сајта www.poezijascg.com
Маил: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 02 February 2011 )
Detaljnije...
 
Rukovodstvo i urednici KCK PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Friday, 19 March 2010


Љубодраг Обрадовић  - директор Културног центра Крушевац
Тел: 037 423025
Маил: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.

Љубодраг Обрадовић је рођен 1954. године у Треботину, где и данас живи. Завршио Економски факултет у Нишу. Радио у Крушевац Промету, ТП Крушевцу, Пореској управи Србије - филијала  у Крушевцу. Подпредседник је КУД-а *Вук Караџић* из Треботина, где и данас учествује у креирању, уређивању и извођењу програма. Идејни је творац фестивала драмског аматерског стваралаштва Расинског округа - *ФЕДРАРО* и Сусрета Песника у Треботину - *СУПЕС*. Објавио је две књиге поезије *ТВОЈЕ ЋУТАЊЕ МИ ГОВОРИ* и *ЖИВЕТИ СЛОБОДНО*. Песме су му превођене на енглески, шведски, немачки, италијански... Власник је и уредник сајта www.poezijascg.com


Radoje Savić - rukovodilac PJ za programsku delatnost i glavni i odgovorni urednik KCK, urednik festivala KCK.

Završio fakultet Političkih nauka u Beogradu. Studirao sociologiju kulture na magistarskim studijama. Radio kao direktor Osnovne škole u Žabaru, kao direktor Doma omladine u dva mandata i direktor KCK u dva navrata. Devedesetih godina prošlog veka vodio Fond za kulturu i fizičku kulturu Opštine Kruševac.

Jedan od utemeljivača programskog profila Doma omladine i Kulturnog centra . Osnivač je prvog Kulturnog leta u Kruševcu i nosilac ideje stvaranja Kulturnog centra. Jedan je od osnivača Medjunarodnog festival humora i satire Zlatna kaciga. Dobitnik je više nagrada i priznanja. Najznačajnije nagrade - Godišnja nagrada grada Kruševca za kulturu dok je vodio Dom omladine i Zlatna značka KPZ Srbije.


Ljiljana Panić - urednik programa - koordinator.

Rodjena 1960. godine u Bresnom Polju. Diplomirala sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Zaposlena u Kulturnom centru kao urednik – koordinator programa. Član redakcije časopisa Putevi kulture.


Marija Stojadinović- urednik programa kluba KCK i kustos galerije Milića od Mačve.

Rodjena 29. 10. 1977.godine u Kruševcu. Završila Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna, na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, odsek primenjeno vajarstvo (1995-2000). Trenutno studira na Akademiji umetnosti u Beogradu Master kreiranje imidža i odnosi s javnošću. Od 2002 - 2008 radila kao likovni pedagog u osnovnoj školi. Od 2008. radi u Kulturnom centru Kruševac kao urednik programa kluba KCK, kustos vodič galerije “Milića od Mačve” i organizator likovne kolonije “Slikamo za KCK”. Aktivo se bavi slikarstvom i izlaže u zemlji i inostranstvu.

Nagrade: Nagrada Oktobarskog salona 2000, Umetnička galerija Kruševac, Nagrada najtelatovanijim studentima FPUD, Fond Blago 2000, San Francisko 1998. L aigle de Nice: Vilue de Saint-Jean-Cap-Ferrat, Nica, Francuska 1998. Prix de La Ville du Cannet, Nica, Francuska 1998. Nagrada na otvorenom konkursu za ideju i rešenje Čuburske pesme, Beograd.
 
Pogledajte Marijin sajt  www.baninjo.in.rs


Sladjana Obradović - urednik tribina, škola i sekcija KCK

Rodjena 1968 godine u Kruševcu. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, katedra za sociologiju 1993 godine. U Kulturnom centru zaposlena od 1995. godine kao urednik tribina i koordinator umetničkih radionica.


Maja Olić – urednik likovnog programa, Rodjena Popović.

Rodjena 08. 09. 1958. godine u Kruševcu u porodici visoko obrazovanih intelektualaca, oca Milana dipl. ing. elektronike i majke Olivere dipl. ing. geologije. Osnovnu školu Jovan Jovanović Zmaj završila je u Kruševcu kao nosilac diploma Vuk Karadžić, gimnaziju prirodno – matematički smer u Kruševcu, sa odličnim uspehom. Diplomirala je na Filozovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na odeljenju za Istoriju umetnosti sa najvišom ocenom, na predmetu Istorija umetnosti jugoslovenskih naroda novog veka kod dr Dejana Medakovića i dr Miodraga Jovanovića, sa temom Meštrovićev Vidovdanski hram. Od 1985-1986. godine radi kao honorarni saradnik na prikupljanju materijala za knjigu dr Pavla Vasića Umetnička topografija Kruševca, a od 1986-1996. godine Bavi se pedagoškim radom kao profesor likovne kulture sa položenim stručnim isspitom , u Gimnaziji i Tehničkoj školi u Trsteniku. Od 1996. Zapošljena kao urednik likovnog programa u KCK, gde pored redovnog angažovanja void i likovni studio i organizuje programe iz oblasti umetničke muzike.U svojoj radnoj karijeri učestvovala je na nekoliko stručnih simpozijuma iz oblasti istorije umetnosti i objavljivala članke u više časopisa: Jefimija, Kruševački zbornik, putevi kulture…itd. Autor postavki, kataloga i predgovora mnogih izložbi u okviru programa Kulturnog centra Kruševac i šire u gradu i okrugu. Član umetničkog saveta doma kulture u Trsteniku. Član ULUPUDS-a. U slobodno vreme bavi se muzikom i slikarstvom.Udata je, majka troje odrasle dece, živi u Kruševcu.


Nebojša Lapčević – tehnički sekretar Galerije Milića od Mačve.

Rodjen je 1966. godine u Kruševcu. Objavio je zbirku pesama SEME NA VETRU,1999, (Bagdala, Kruševac), prozni triptih - mitske priče OVAPLODJAVANJE, 2000. Zbirku poezije i proze PESNIK I NJEGOVI MODELI (Bagdala i Apostrof, Beograd), zbirku pesama STROFE U PRASLIKAMA (Čigoja štampa) i leze dramu RIMSKA PRIČA , 2004. (Čigoja, Beograd), publicistička knjiga iz sportske kulture prpmovisana u Medija Centru Crvene Zvezde SRCE NA TEREN, 2005, (Narodna Knjiga, Beograd), kratke priče ULAZ NA JUŽNA VRATA, 2007 (Narodna knjiga, Beograd),). Objavqivao u više listova i časopisa. Prevodjen na italijanski, makedonski, grčki, švedski i bugarski. Nagradjen je Rasinskim Cvetom, 2001. za knjigu Pesnik i njegovi modeli, za izdavački poduhvat godine. Član je Književnog kluba Bagdala i Udruženja književnika Srbije. Aktivan je u Uredništvu Bagdala za decu, i redakciji časopisa Putevi Kulture. Radi u Kulturnom Centru Kruševac, u Legatu Milića od Mačve. Živi u Kruševcu.


Jelena Protić - Petronijević - urednik književnog programa.

Rodjena 4. maja 1963. godine u Kruševcu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu na Grupi za opštu književnost sa teorijom književnosti. Objavila do sada pet knjiga poezije, više intervjua sa vrednim i zanimljivim ljudima, objavljuje književne i putopisne tekstove. Radila kao sekretar i glavni urednik časopisa Bagdala i kao direktor Kulturnog centra Kruševac (2000-2006). Sada je urednik književnog programa u Kulturnom centru u Kruševcu i časopisa Putevi kulture, bila član žirija Medjunarodnog festivala Zlatna kaciga za 2006, u ime domaćina. Objavljuje književne kritike, intervjue, poeziju, putopise... u časopisima “Književni magazin iz Beograda, Povelja iz Kraljeva, Putevi kulture, Grad, Pravoslavna vera i život iz Kruševca, Kov iz Vršca... Pored knjiga poezije Dani (Bagdala, Kruševac,1987), Blagodet promene (Univerzitetska riječ, Nikšić,1992), Iskušavanje (Rad,Beograd, 1995), Čudo u Lazarici (Crkva Lazarica, Kruševac, 1999), objavila i dvojezičnu knjigu Boje Vizantije (na srpskom i grčkom, Crkva Lazarica, Kruševac, 2006) pod pokroviteljstvom Ministarstva za dijasporu Republike Srbije. Ova knjiga na dva jezika imala je predstavljanja u Kruševcu, Beogradu (Ministarstvo za dijasporu), Solunu (Konzulat Republike Srbije), Atini (Ambasada Republike Srbije)... Vredi pomenuti intervjue sa Nj.Svetošću Patrijarhom Pavlom, Radovanom Bigovićem, Vladetom Jerotićem, Vladikom Irinejom Niškim, rektorom Bogoslovije u Prizrenu- Milutinom Timotijevićem, sa ocem Jovanom iz Zočišta, ocem Jovanom iz Lepenca, sa mati Ilarijom iz Pokajnice... Sa književnicima Svetlanom Velmar Janković, Vesnom Krmpotić, Ljubom Simovićem, Mladenom Markovim, Mihajlom Pantićem, Brankom V. Radičevićem, Milovanom Danojlićem, Slobodanom Rakitićem, Ljubicom Miletić, Milanom Komnenićem... Sa balerinama , plesačima, muzičarima, slikarima (Andjela Konzoli iz Italije), multimedijalnim umetnicima (grupa Ćututuk)... Vodi Poetski teatar-radionicu za kreativno pisanje u Kulturnom centru u Kruševcu.


Lidija Užarević - moderator i koordinator književnog programa, škole govora i glume.

Rodjena 06.04.1964. godine u Velikom Šiljegovcu kod Kruševca. Osnovnu školu i Gimnaziju (smer kultura i informisanje) završila u Kruševcu. Apsolvirala jugoslovensku i svetsku književnost, književno-publicistički i nastavni smer, na Filološkom fakultetu u Beogradu. Zajedno sa Ljiljanom Marinković, u izdanju literarne sekcije OŠ Dragomir Marković iz Kruševca, 1979. godine objavila pesničku knjigu *Nisam kao pre*. Jedan osd osnivača TEATRA ZA - prvog alternativnog amaterskog pozorišta u Kruševcu, početkom osamdesetih, u okviru kojeg učestvuje kao glumac (predstave Tamo preko, Kad se setim mila dušo, Poljska 1968, sa kojom učestvuje na BAP-u I BRAMS-u 1984/85). Jedan od prvih novinara - saradnika prve gradske televizije RTK i autor emisije iz kulture Stvaraoci i dela (1991-1992). Više od deceniju honorarni saradnik RTV PLUS. Od 1992. godine do danas stalno zaposlena u KCK kao urednik književnog programa, nastavnik u školi govora i glume i rukovodilac Poetskog teatra. Voditelj značajnih manifestacija u gradu i van, novinar, kulturni poslenik, glumac-amater. Član redakcije časopisa za književnost i kulturu Putevi kulture. Predsednik KUD-a Stanislav Binički iz Jasike kod Kruševca, aktivna kao pisac scenarija, reditelj i učesnik programa KUD-a.Momir Dragićević – urednik programa dečjeg centra i dečjeg dela programa Zlatna kaciga

Bio jednom jedan grad i zove se Kruševac (1371). Bio jednom jedan pesnik za decu i zove se Momir Dragićević (1947). Bila jednom jedna lepa Fontana u tome gradu kojoj se raduju i deca i odrasli. U tom gradu oko te Fontane zavičaj je ovog pesnika. U zavičaju je i njegova biografija. U biografiji se nalaze i njegove objavljene knjige: Za kike i klikere, Čarapica brbljivica, Zbrda z dola, Paljuqe u šalu, Raspevani toboggan, Baš me briga, Jabuke u šlafroku, Školsko zvonce, Klik-klak, Školska tabla, Muzej igračaka, i brojne muzičke kasete sa festivala muzike za decu. Zastupljen u brojnim Antologijama pesama za decu i saradnik časopisa za mlade i decu u Srbiji i inostranstvu. Pesme su mu prevedene na nemački, bugarski, grčki, italijanski, engleski i romski jezik.


Miодраг Dinulović – urednik dramskog programa.

Rodjen je1973. godine, pozorišni reditelj i dramski pedagog. Diplomirao pozorišnu režiju na Akademiji umetnosti BK, u klasi prof. Branka Pleše 1999. godine. Ostvario 53 samostalne dramske režije na scenama Kruševca, Kraljeva, Jagodine, Aleksinca, Kikinde. Profesionalni rad u inostranstvu započeo režijom Nušićeve Ožalološćene porodice u bugarskom gradu Gabrovu 2003. godine. Najviše uspeha ostvario režijama za decu i mlade. Od 2001. godine zaposlen je u kruševačkom Kulturnom centru kao urednik dramskog programa i rukovodilac Pozorišnog studija Asistirao poznatim rediteljima u značajnim projektima u pozorištu i na filmu. Višestruko je nagradjivan za profesionalni. pedagoški i humanitarni rad.


Rajna Marinković-Aleksić
- urednik dečjeg programa KCK.

Rodjena 16.04.1972. godine u Kruševcu. Završila Pedagošku akademiju u Kruševcu. Radila kao učitelj od 1992-1997. godine u Prokuplju. U periodu od 1998-2007. godine radila u Kulturno prosvetnoj zajednici kao šef računovodstva. Kao urednik dečjeg programa radi u Kulturnom centru Kruševac od 2007. godine.
 

Јелена Вељковић - ПР Културног центра Крушевац

Јелена Вељковић, дипл. правник (Нови Сад) где је наставила и Мастер студије на смеру Међународно јавно право и апсолвент факултета Политичких наука у Београду (новинарство и јавно информисање). Рођена 16. августа 1970. године у Параћину. Основну школу, Гимназију (I, II) и Педагошку академију (III, IV) завршила у Крушевцу.

Више од једне деценије бавила се новинарском радом и то као новинар и уредник информативног програма ТВ Плус, у Крушевачком дописништву РТС-а и БК телевизији. Од 1997. године члан је Савеза новинара Југославије (касније Србије и Црне Горе). Од јануара 2000-те стално запослена у Културном центру Крушевац на месту стручног сарадника  Мећународног фестивала хумора и сатире ЗЛАТНА КАЦИГА, а од 2006. На месту ПР-а Културног центра Крушевац.
 

Kulturni centar Kruševac - Topličina 2, Kruševac

Tel: 037 419636; 423025

www.kck.org.rs
E mail:  Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli. Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
Poslednji put ažurirano ( Tuesday, 01 February 2011 )
Detaljnije...