SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 15:17
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6325915
HADERSFILD - Srbija u Srbiji PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Tuesday, 08 September 2009

У организацији Културног центра Крушевац и Филмског центра СРБИЈА из Београда, а у оквиру пројекта *СРБИЈА У СРБИЈИ* у четвртак, 3.09. имали смо прилику, која нам се ретко пружа, да одмах после пројекције филма упознамо и редитеља... Филм Хадерсфилд који смо у крушевачком биоскопу Европа гледали режирао је Иван Живковић, по сценарију и тексту Угљеше Шајтинца. Аплаузе од публике на овој посебној пројекцији- за њих двојицу али и за читаву  екипу, посебно за глумце који су покупили неколико најпрестижнијих награда на фестивалима код нас и у иностранству.  


Сцена из филма ХАДЕРСФИЛД

Напоменућемо да је и овај догађај  део подухвата Министарства културе Србије под називом СРБИЈА У СРБИЈИ, а мото је КА ПУБЛИЦИ. Да подсетимо да је ово трећи догађај  у Крушевцу у оквиру овог пројекта који још носи назив и СРБИЈА У ПРЕОКРЕТУ. Имали смо изложбу Кинотеке, пре неколико месеци, као и концерт Ансамбла Коло на Манифестацији Видовдан 09. Ово је трећи догађај под покровитељством Министарства културе и Града Крушевца, а у организацији Културног центра Крушевац, јер је све замишљено као партнерски посао са општинама и градовима у Србији. Ово, наравно, није прва оваква пројекција, било их је  и у  другим градовима.

После пројекције поставили смо питања  Ивану Живковићу- Какав је одзив публике, да ли је то оно што је очекивао, или је очекивао нешто друго?
Одговор је био да је задовољан реакцијама и да је филм већ доста гледан у биоскопима Србије, постоји и ДВД издање и да му је драго што је публика у Крушевцу упркос томе дошла на пројекцију и разговор о филму...

Још нека питања:


Могло би се рећи  да је и по реакцијама публике, ако погледамо на Нету, као и по мишљењу критике,  ово генерацијски филм. Могло би се рећи још -да је искуствен и да сте и ви и глумци дали ту нешто директно из себе?Кажу још да је то филм  о пријатељству. И филм који говори све о нама. Шта ви мислите о томе?Порука публици:Хвала свима. Ако вам се овакво дружење са аутором допало, можда ћемо ускоро организовати још неку пројекцију  домаћег филма уз разговор са публиком. И позивамо вас да долазите у наше биоскопе што чешће. Довиђења.

Јелена Протић - Петронијевић

Ваш КЦК
Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 25 August 2010 )
 
< Prethodno   Sledeće >