SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.42-log-cll-lve
Vreme: 21:55
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 5795364
Ljubiši Bati Djidiću - VUKOVA NAGRADA PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Thursday, 18 March 2010

Ljubiša Bata Djidić, kruševački književnik i predsednik saveta Galerije Milića od Mačve *Kosovo prvi prag Srbije*, dobio je izuzetno priznanje VUKOVU NAGRADU. Kulturni centar je ponosan zbog toga, jer Batu smatramo našim draguljem koji svetli na kulturnom nebu Srbije... Život jeste tegoban, ali ovakvi Ljudi i njihova dela, čine da se svi jadi zaborave i  sreća osmehom ozari lica!!! 


Dobitnici Vukove nagrade - Ljubiša Bata Djidić (drugi sa leva)

četvrtak, 18. feb 2010, 16:44 -> 17:17

Uručene Vukove nagrade

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije uručila Vukove nagrade za 2009. godinu, za izuzetan doprinos razvoju kulture u Srbiji i svesrpskom kulturnom prostoru.

U svečanoj sali Skupštine Beograda uručene su Vukove nagrade za 2009. godinu, koje za izuzetan doprinos razvoju kulture u Srbiji i svesrpskom kulturnom prostoru dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije.

Vukove nagrade za 2009. godinu uručene su Ansamblu "Renesans", glumcu Radošu Bajiću, istoričaru Žarku Dimiću, organizatorima manifestacije Dragačevski sabor trubača, književnicima Ljubiši Đidiću, Draganu Lakićeviću i Ljiljani Habjanović Đurović, vajarki Olgi Jevrić, naučniku Nenadu Ljubinkoviću i rektoru univerziteta "Megatrend" Adamu Saviću.

Predsednik Kulturno-prosvetne zajednice Srbije Ljubivoje Ršumović rekao je da KPZS postoji već pola veka sa ciljem da proizvodi i neguje srpsko kulturno blago.

Prema njegovim rečima, Vukova nagrada sjaji imenom Vuka Stefanovića Karadžića, ali i imenima dosadašnjih dobitnika među kojima su i Ivo Andrić i Desanka Maksimović.

"Uz pomoć Ministarstva kulture Srbije, ova nagrada poslednje tri godine postaje sve značajnija, i može da se poredi sa nekim od najuglednijih svetskih priznanja", rekao je Ršumović.

Sledbenici Vukovog duha 

Nagrade je uručio predsednik žirija kompozitor Svetislav Božić, a u ime nagrađenih prisutnima se obratio književnik Dragan Lakićević.

Lakićević je rekao da je Vukova nagrada posebna jer se dodeljuje sledbenicima Vukovog duha u kulturnim oblastima u kojima se ogleda Vukov rad.

Prema njegovim rečima, dobitnici nagrade su posebno zahvalni srpskom narodu, od koga je Vuk zapisivao, kao i roditeljima, nastavnicima, školi, državi i svima koji su Vukovo delo čuvali od zaborava.

Žiri za dodelu Vukovih nagrada činili su i slikar Momčilo Antonović, glumica Rada Đuričin, književnici Dobrica Erić, Dragan Mraović i Ratko Popović, teatrolog Miroslav Radonjić i profesor Darko Tanasković.

Vukove nagrade se sastoje od diplome, koja je rad akademskog slikara Radomira Stevića Rasa, plakete sa likom Vuka Stefanovića Karadžića i novčanog iznosa.

Izvor Vesti RTS

 
< Prethodno   Sledeće >