SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 15:19
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6135497
Smotra horova Niške eparhije u Kruševcu PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Sunday, 18 April 2010
Horovi2010Kruševac
18.04.2010. године у Културном центру Крушевац - сала биоскопа *КРУШЕВАЦ* у организацији ЦРКВЕ ЛАЗАРИЦЕ - одржана је:

ДЕСЕТА, ЈУБИЛАРНА СМОТРА ХОРОВА НИШКЕ ЕПАРХИЈЕ 2010. ГОДИНЕ


Смотри су присуствовали: Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј, министар културе Републике Србије Небојша Брадић, државни секретар министарства финансија Миодраг Ђидић, градоначелник Крушевца мр. Десимир Павловић, заменик градоначелника Крушевца Радојица Милосављевић, председница скупштине града Крушевца Весна Весковић, бројни функционери града Крушевца, високопречасни оци Нишке епархије, директори јавних предузећа и установа Крушевца и бројни грађани Крушевца...


Миодраг Ђидић, Небојша Брадић и Патријарх српски Иринеј

На овогодишњој смотри наступили су осам хорова, Богом чувене нишке епархије: Дечји хор *Св. КНЕЗ ЛАЗАР* из Крушевца, Хор *Св. ЈОВАН ЗЛАТОУСТИ* из Пирота, Хор *БРАНКО* из Лесковца, Хор *Св. ПРОКОПИЈЕ* из Прокупља, Хор *Св. НИКОЛА* из Алексинца,  Црквена певачка дружина *БРАНКО* из Ниша, Дечји црквени хор *БРАНКО* из Ниша и Хор *Св. КНЕЗ ЛАЗАР* из Крушевца.


Балкон Биоскопа Крушевац


Први ред


Црква Лазарица

Пре саме смотре хорова, Патријарх српски Иринеј  је данас у цркви Лазарици у Крушевцу министру културе Небојши Брадићу уручио Орден светог цара Константина за допринос обнови тог црквено-историјског комплекса у Крушевцу.


Уручивање ордена
 
Патријарх који је данас трећи пут од устоличења боравио у Крушевцу, казао је да се Орден цара Константина, као највише признање нишке епархије уручује за изузетна достигнућа, те да црква њиме захваљује и за изузетно добру сарадњу Министарства културе са Српском православном црквом.

Министар Брадић је, примајући признање, рекао да је то велика част за њега лично и Министарство на чијем је челу, те да брига за развој културе обухвата и напоре на очувању културног и историјског наслеђа и његову уградњу у савремене културне токове. Брадић је најавио и наставак подршке Владе очувању историјског комплекса Лазаревог града у Крушевцу, коме припада и црква Лазарица, кроз обнову зграде Народног музеја смештеног у црквеној порти, за шта је из НИП-а ове године издвојено око 80 милиона динара.


Лидија Ужаревић

Програм је водила Лидија Ужаревић, уредник Културног центра Крушевац и ево како је СМОТРА ХОРОВА НИШКЕ ЕПАРХИЈЕ отпочела...

*Ваша Cветости, Господине Министре, Господине Градоначелниче, Високопрчасни Оци, Господине Председниче Црквене општине, драги учесници, даме и господо, браћо и сестре, Добро дошли на ДЕСЕТУ, ЈУБИЛАРНУ СМОТРУ ХОРОВА НИШКЕ ЕПАРХИЈЕ !

Ми Крушевљани смо срећни и Богу благодарни што смо данас ваши домаћини, а још срећнији што је међу нама наш духовни домаћин, Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј. Ваша Светости хвала Вам што сте и данас са нама, као и свих ових година. Молимо Вас да нас не заборавите у Вашим светим молитвама, а ми ћемо, када год Богу певамо, молитвено мислити и на Вас, са жељом да нас дуго благосиљате са трона Св.Саве.

ДОЛГОДЕНСТВУЈ СВЈАТЈЕЈШИЈ ВЛАДИКО !!!

На овогодишњој Смотри, представиће се осам хорова, Богом чуване Епархије нишке, из: Ниша, Пирота, Лесковца, Алексинца, Прокупља и Крушевца.

Смотру ће отворити најмалађи - дечји хор "Св.Кнез Лазар" из Крушевца.*

Синопсис је написао Протојереј отац Драги Вешковац, који је уз помоћ својих сарадника осмислио и организовао целу смотру!!!Долазак Патријарха српског Иринеја на смотру хорова у биоскоп Крушевац


Директор Културног центра Крушевац је пожелео добродошлицу Патријарху


Љубодраг Обрадовић, Патријарх српски Иринеј и  Протојереј отац Драги Вешковац


Дечји хор *Св. КНЕЗ ЛАЗАР*


Хор *Св. ЈОВАН ЗЛАТОУСТИ* из Пирота
Хор *БРАНКО* из Лесковца
Хор *Св. ПРОКОПИЈЕ* из Прокупља


Хор *Св. НИКОЛА* из Алексинца


Црквена певачка група *БРАНКО* из Ниша
Дечји црквени хор *БРАНКО* из Ниша
Хор *Св КНЕЗ ЛАЗАР* из Крушевца

По завршетку ДЕСЕТЕ, ЈУБИЛАРНЕ СМОТРЕ ХОРОВА НИШКЕ ЕПАРХИЈЕ 2010. ГОДИНЕ, за све госте и чланове хорова у Хотелу *РУБИН* црквена општина Крушевац је приредила свечани ручак...


Присутне је поздравио Патријарх српски Иринеј...


... и свим хоровима уручио пригодне новчане награде...Патријарх српски Иринеј уручује пригодне награде


Ресторан хотела Рубин


... био је испуњен до последњег места...


Протојереј отац Драги Вешковац уручије у име домаћина пригодне наградеPoslednji put ažurirano ( Tuesday, 20 April 2010 )
 
< Prethodno