SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 21:16
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6208936
Enike Gereg u mozaik sali Kruševca PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Monday, 13 September 2010
У суботу - 11.09.2010. године у мозаик сали града Крушевца у 20:00 часова у организацији Културног центра Крушевац, Агенције Арт Линк и Министарства Културе Србије , одржала је концерт у Крушевцу Енике Герег (1987), суботичка пијанисткиња, која је дипломирала на ФМУ и kоја је добитник многих награда на музичким такмичењима. Она је извесла дела Скарлатија, Листа, Дебисија и Бартока.


Енике Герег (1987), суботичка пијанисткиња на концерту у Крушевцу
 


ПРОГРАМ КОНЦЕРТАДРУГИ ПИШУ

Извор Политика

АртЛинк – у Србији и Паризу 

У суботу - (11.09.2010. године у мозаик сали града Крушевца у 20:00 часова у организацији Културног центра Крушевац), концерт – у Крушевцу – одржаће Енике Герег (1987), суботичка пијанисткиња, која је такође дипломирала на ФМУ и такође је добитник многих награда на музичким такмичењима. Она ће извести дела Скарлатија, Листа, Дебисија и Бартока. Са истим програмом, плус музика Исидоре Жебељан, Енике Герег представиће се и нишкој публици, 13. септембра.


Sestre Noemi i Enike Gereg
АртЛинк је њено дело: Јованка Вишекруна
 
АртЛинк, Фестивал младих талената, шести по реду, вечерас (09.09.2010), у 20 сати, биће свечано отворен у Скупштини града (Београда), концертом пијанисте Младена Чолића. Још двоје младих уметника, пијанисткиња Енике Герег и виолинисткиња Наталија Исаковић, добитница награде „АртЛинк најперспективнији млади уметник” у 2009. години, изабрани су да крену на краћу турнеју и представе се у неколико градова у Србији. Тај овогодишњи „музички круг” АртЛинка биће затворен 14. септембра, концертом на истом месту – у Свечаној сали Скупштине града.

Млади Новосађанин Младен Чолић (1982), који сада гради успешну каријеру у Паризу, лауреат је престижног такмичења „Premio Jaén 2010” (Шпанија). У предстојећој сезони први пут ће одржати реситал на америчком континенту – у Бостону, а снимиће и два ЦД-а за познату издавачку кућу „Наксос”. Београдској публици он ће се вечерас представити интерпретацијама композиција Солера, Бетовена, Рахмањинова, Шумана и Стравинског.

Већ сутра, АртЛинк је у Врњачкој Бањи, где ће свирати виолинисткиња Наталија Исаковић, а уз клавирску сарадњу Бојана Младеновића. Најављени програм је: Бетовен, Брамс, Паганини, Исаи. Млада виолинисткиња рођена је у Шапцу 1988. После завршених студија на ФМУ у Београду, она је данас постдипломац у Бечу и такође је добитник више награда на такмичењима у земљи и у свету.

У суботу - (11.09.2010. године у мозаик сали града Крушевца у 20:00 ћасова у организацији Културног центра Крушевац), концерт – у Крушевцу – одржаће Енике Герег (1987), суботичка пијанисткиња, која је такође дипломирала на ФМУ и такође је добитник многих награда на музичким такмичењима. Она ће извести дела Скарлатија, Листа, Дебисија и Бартока. Са истим програмом, плус музика Исидоре Жебељан, Енике Герег представиће се и нишкој публици, 13. септембра.

Између ове две вечери (12. септембра) је још један концерт Младена Чолића, на „домаћем терену” – у новосадској Синагоги. И онај поменути, последњи концерт, у Скупштини града: Наталија Исаковић и Бојан Младеновић, са програмом који су извели у Врњачкој Бањи.

Јованка Вишекруна, пијанисткиња и оснивач АртЛинка, каже како овај фестивал наставља да промовише младе уметнике, овога пута представља их и аудиторијуму у градовима Србије, а у плану су и наступи ових уметника у новембру у Паризу. Њима би се придружили и пијанисткиња Сара Вујадиновић и виолончелиста Немања Станковић, такође лауреати АртЛинка.
М. Ш.

ИЗВОД ИЗ БИОГРАФИЈЕEnike Gereg (Görög Enikő,1987), mlada pijanistkinja iz Subotice, školovala se u Subotici, gde je klavir učila kod profesora Emek Šoti Sobonja i na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je diplomirala u klasi prof. Ninoslava Živkovića. Trenutno je student specijalističkih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Enike je dobitnik niza nagrada na prestižnim pijanističkim takmičenjima, među kojima su najznačajnije – III nagrada na Jeunesses musicales – troetapnom takmičenju Muzičke omladine 2009. godine i nagrada za najbolje izvođenje obavezne kompozicije Isidore Žebeljan; I nagrada na takmičenju mladih pijanista u Parizu Nikolaj Rubinštajn, 1997. godine; Torinu, 1999. godine; Kopenhagenu, 2000. godine; Radford, Virginia - USA; Bartokovom takmičenju u Segedinu 2010. god i II nagrada Bartók-Prokofieff-Kabalewsky takmičenje 2001. god.

Svirala je brojne resitale u Srbiji, Slovačkoj, Mađarskoj, Austriji, Rumuniji, Francuskoj, Danskoj i SAD.Nastupala je i kao solista: sa Subotičkom filharmonijom, kamernim orkestrom Simfonietta iz Budimpešte, RTS orkestrom, i sa Segedinskom filharmonijom.

Pohađala je kurseve profesora Miroslave Lili Petrović, Rite Kinke, Arba Valdme, Lidije Bizjak, Marte Gujaš (Gulyás Márta), Jene Janda (Jandó Jenő), Imrea Romana (Rohmann Imre), Žaka Ruvijea (Jacques Rouvier), Gotliba Vališa (Gottlieb Wallish), Erika Tavašjerne (Eric Tawaststjerna). Snimala je za domaće i inostrane televizijske kuće: Panon TV (Subotica), RTS, MTV1 (Budimpešta) i Duna TV (Budimpešta).

Redovno nastupa u klavirskom duu sa svojom sestrom, Noemi Gereg (Noémi Görög). Osvajale su nagrade na takmičenjima u Srbiji i Italiji. ("Međunarodno takmičenje mladih pijanista", 1999. god. – I, specijalna nagrada) i Rimu ("Internacionalno takmičenje mladih pijanista", 2002. god. – III nagrada). Sarađivale su, nekoliko puta, sa Beogradskim perkusionistima.
Poslednji put ažurirano ( Monday, 13 September 2010 )
 
< Prethodno   Sledeće >