SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 15:32
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6135505
Toma Simić - Žene srpskih vladara PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Thursday, 23 December 2010
TomaSimicPromocijaKnjigeZeneSrpskihVladara
*Poštovani posetioci, prijatelji kulture!

Čini mi čast da Vas pozdravim u ovom prostoru likovnog genija Milića od Mačve, koji se po njegovoj volji zove *KOSOVO PRVI PRAG SRBIJE* i da poželim da knjiga *ŽENE SRPSKIH VLADARA* Tomislava Simića Kalpačkog, koju večeras promovišemo, ima sličnu misuju kao i Milićeva galerija, a to je čuvanje od zaborava Kosova i Metohije, srca Srbije i uopšte srpske istorije.

Mislim da je grad Kruševac sa ovom knjigom dobio ono što mu kao Lazarevoj prestonici i pripada, a to je privilegija, da sjaj prošlosti čuva i sačuva za pokolenja koja dolaze... Na tom zadatku svakako je i naš Toma Simić, koji zaslužuje iskrene čestitke, a ovom promocijom podržavaju ga i Kulturni centar Kruševac i Radio televizaja Kruševac!*

SONJA – Mića Živanović


Ljubodrag Obradović otvara promociju

23.12.2010. godine u Galeriji Milića od Mačve u Kruševcu, ovim rečima obratio se prisutnima Ljubodrag Obradović, direktor Kulturnog centra Kruševac, otvarajući promociju knjiga *ŽENE SRPSKIH VLADARA* Tomislava Simića Kalpačkog. Promociju je osmislio sam autor knjige, a goste je pozdravio i Slobodan Radičević - glavni i odgovorni urednik RTK, a u realizaciji su kao voditelji učestvovali Gordana Stanisavljević i Aleksandar Grašić, Prof.dr Slobodan Branković kao recenzent, Ivan Bogojević kao izdavač, Mića Živanović i Branko Simić bili su zaduženi za muzički trenutak, a domaćin večeri bio je Nebojša Lapčević...


Početak promocije


Aleksandar Grašić


Ljubodrag Obradović


Publika


Publika


Ljubodrag Obradović


Slobodan Radičević - glavni urednik RTK


Slobodan Radičević - glavni urednik RTK


Goradana Stanisavljević


Aleksandar Grašić


Voditeljski par: Aleksandar Grašić i Goradana Stanisavljević


Mića Živanović


Mića Živanović


Ivan Bogojević

Nalazimo se, dragi prijatelji, nesumljivo, na najozbiljnijoj kulturološkoj prekretnici. Skepticizam je nagrizao našu dušu. "Živimo novi srednji vek" što bi rekao Berdjajev, ali u jednom uvezenom semantičkom sistemu. Živimo život duhovnih konvertita - bez boje, tona i glasa.

Ali, kultura uvek nadje pukotinu kroz koju se vraća, i po pravilu, nadmašuje naše sposobnosti i prevazilazi sve ono što o njoj govorimo i mslimo. Srpske vladarke, jer o njima je reč, stupale su na presto sa punom verom u sebe. Nasledje njihovih kultura, autonomnost njihove snage, svežina njihove drskosti, dala je jedu finu glazuru i vrednostima koje premašuju naš geografski prostor.

Bile su, i to treba jasno reći, avangarda renesanse, koju smo paradoksalno, kao narod i država prespavali. Bile su, diskretni šarm racionalizma, čiji smo vekovni učenici. Bile su, i težište moderne, mada smo i danas skloni da ne vidimo dalje od rezignacije, od tog muškog pribežišta za kukavičluk.

Naša generacija, dragi prijatelji, odgovorna je za sudbinu naše duhovnosti, ma koliko bili skromni naši kapacueti. I kada se složimo, da je za kulturu nastupilo "poslednje vreme", nesmemo da zaboravimo daje svaka nesreća plodotvorna - ukoliko je čovek kadar da zlu sreću ponese dostojanstveno, neodričući se sopstvenih vrednosti.

Ako išta dugujemo srpskim vladarkama, to je zahvalnost za jednu permanentnu borbu, pod kojom istina zri i pokazuje se u celosti. Bez njih, ništa ne bi znali o tajnama života, njegovoj paradoksalnoj logici i njegovim neprolaznim vrednostima.

Ivan Bogojević


Prof.dr Slobodan Branković


Prof.dr Slobodan Branković


Tomislav Simić


Tomislav Simić


Intervju sa kolegom

Poslednji put ažurirano ( Sunday, 26 December 2010 )
 
< Prethodno   Sledeće >