SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 19:59
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6175915
Premijera baleta *KRCKO ORAŠČIĆ * PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Wednesday, 16 March 2011
10.03.2011. godine u prepunoj sali Kruševačkog pozorišta, u organizaciji Kulturnog centra Kruševac, premijerno je izvedena baletska predstava *KRCKO ORAŠČIĆ* koju je koreografski osmislila i postavila Izabela Bošković - rukovodilac škole baleta Kulturnog centra Kruševac, uz režijsku pomoć Miodraga Dinulovića - urednika KCK.


Scena iz baletske predstave KRCKO ORAŠČIĆ
Ogromno interesovanje za dečji balet

Premijera baletske predstave "Krcko Oraščić", koju su izveli polaznici Škole baleta Kulturnog centra Kruševac, izazvala je takvo interesovanje da je prva repriza bila zakazana već za subotu u podne, u Kruševačkom pozorištu.

- Škola baleta radi već više od dve decenije, ali ne pamtim da smo ikada imali ovakvo interesovanje. Preko pedesetoro dece, uzrasta od četiri do 18 godina, oko dva meseca je pripremalo složeni projekat koji je rezultirao sjajnom baletskom predstavom u trajanju od oko sat vremena. Sala pozorišta, koja prima oko 300 ljudi, bila je pretesna da primi sve zainteresovane, pa smo zato odlučili da već u subotu prikažemo prvu reprizu predstave. – priča Izabela Bošković, rukovodilac Škole baleta u Kulturnom centru Kruševac i koreograf dvadesetak predstava u Kruševačkom pozorištu.

Pored polaznika Škole baleta Kulturnog centra Kruševac u projektu "Krcko Oraščić" su učestvovali i polaznici Škole govora i glume "Bata Miladinović" i kluba "Talenat".
 
- Ovo je prvi put da godišnju predstavu radimo u martu. Ranije smo je obično imali u junu, ali se to nije pokazalo kao dobro rešenje, jer deca nakon premijere odu na odmor. Sada imamo mogućnost da prikažemo više repriza i verujem da će "Krcko Oraščić" biti interesantan ne samo publici u Kruševcu već i u drugim gradovima". – ističe Izabela Bošković dodajući da je prikazivanje filma "Anđelina balerina" doprinelo izuzetnom interesovanju devojčica iz Kruševca za balet.
 
< Prethodno   Sledeće >