SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 06:04
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6318950
Pod Desankinim šeširom&Promocija TOK-a PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Friday, 20 May 2011
Традиционално песничко вече у Културном центру Крушевца

„ПОД ДЕСАНКИНИМ ШЕШИРОМ“ - ПО 12. ПУТ

Поводом 15. маја, рођендна Десанке Максимовић (1893 – 1993), најславније српске поетесе, 16.06.2011. године у Белој сали КЦК, у организацији Културног центра Крушевац, 12 пут за редом, одржано је традиционално песничко вече „Под Десанкиним шеширом“.

Популарне стихове омиљене српске песникиње, рођене у Бранковини, код Ваљева, казивали су Милица Милутиновић, Јелена Протић Петронијевић, Лидија Ужаревић, Јелена Ђорђевић, Љубодраг Обрадовић, Миодраг Динуловић и Славица Давидовић...


Редакција часописа за књижевност, уметност, културу и друштвена питања „Ток“ из Прокупља представила је свој 46 број, који је изазвао значајно интересовање бројних посетилаца у Белој сали Културног центра.

О програмском садржају овог броја говорили су уредници: Драган Огњановић, Драган Барјактаревић, Љубиша Красић, Зоран Цветковић и Срђан Живковић, а запажен наступ имао је и драмски уметник Мирољуб Фацир, доајен топличког глумишта. Поред бројних стваралаца у часопису „Ток“ своје песме су објавили Јелена Протић Петронијевић и Небојша Лапчевић, које су успешно и промовисали.

Својим прозним и песничким прилозима, Десанки Максимовић у част, представили су се и Добринка Почековац („Клањам се“) и Живомир Миленковић („Заклетва за Десанку“), за музички тренутак био је задужен Бранко Симић, а домаћин манифестације била је Јелена Протић Петронијевић.

Ж.Миленковић


ПОД ДЕСАНКИНИМ ШЕШИРОМ

На размеђи два века и два миленијума, већ далеке 2000.године, започели смо песничке сусрете ПОД ДЕСАНКИНИМ ШЕШИРОМ. И ево одржавају се по дванаести пут, трају једанаест година без прекида. Можда баш зато што није било превеликих очекивања, амбициозно замишљених догађања, окупљања ПОД ДЕСАНКИНИМ ШЕШИРОМ су се одржала. И сваки пут је нешто другачије, уз нове госте али и уз неке сталне учеснике, уз познате и мање познате Десанкине песме. Као да се сваки пут јављају нове и нове идеје како бисмо осмислили окупљање ПОД ДЕСАНКИНИМ ШЕШИРОМ, што нам говори да је песникиња оставила велико и још увек неистражено дело иза себе са безброј тема које нас инспиришу сваки пут на другачији начин.

Под Десанкиним шеширом су се данас нашли и чланови Редакције часописа ТОК из Прокупља. У питању је 46 број. Позивам наше госте да нас уведу у ТОК. Ту су чланови Редакције- Драган Огњановић, Зоран Цветковић, Саша Миловановић Божумиров, Драган Барјактаревић, Љубиша Красић. Учествовали су још Срђан Живковић, песник и музичар и драмски уметник Мирољуб Фацир, доајен топличког глумишта. 

Под Десанкиним шеширом учествовали су још: Миодраг Динуловић, Лидија Ужаревић, Јелена Протић-Петронијевић, Милица Милутиновић, Љубодраг Обрадовић, Славица Давидовић, Живомир Миленковић, Добринка Почековац, а за музичку подлогу задужен је Бранко Симић.

Јелена Протић-Петронијевић
Poslednji put ažurirano ( Saturday, 21 May 2011 )
 
< Prethodno   Sledeće >