SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 13:58
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6298460
Koncert za flautu i klavir PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Wednesday, 15 June 2011
10. juna 2011. godine u mozaik sali grada Kruševca u organizaciji Kulturnog centra Kruševac, održan je KONCERT OZBILJNE MUZIKE Marije Milosavljević - Flauta i Milene Vukosavljević - Klavir.

Mlade i talentevane umetnice koje su nastupile pred prepunom mozaik salom i nagredjene frenetičnim aplauzom oduševljene publike, izvele su  sledeća dela: G.F. Handel - Sonata za flautu i klavir F dur Largfhetto, Allegro, Siciliana, Giga ---  G.Ph. Telemann - Fantasie no. 3 h - moll ---  S. Šepić - Romantična etida ---  Bozza - Image ---  A. Grrgin - Little Story ---  Fukushiima - Mei (tama) * (*U japanskoj mitologiji postoji verovanje da zvuk flaute može da dopre do mrtvih) --- Z.Vauda - Nokturno --- F. Liszt - Madjarske rapsodije br. 12.


PLAKAT ZA KONCERT

Milena Vukosavljević, rođena je 1987.god. u Kruševcu. Osnovnu i srednju muzičku školu "Stevan Hristić",završila je u klasi prof Ksenije Bradić Veljović. Diplomirala je na Akademiji umjetnosti Slobomir P Univerziteta u Bijeljini u klasi profdr Dubravke Jovičić i stekla zvanje diplomirani muzičar - pijanista. Studije je ubrzano završila za tri godine i tri meseca, po preporuci profesora klase i odobrenju Senata. Decembra 2009. god. diplomira sa ocenom 10 i prosekom ocena studija 9.81. Nosilac je Vukove diplome i u toku školovanja stipendista R Srbije i Slobomir P Univerziteta. Učesnik na republičkim i medjunarodnim takmičenjima pijanista u Srbiji i Bosni i Hercegovini u kategoriji solo i klavirski duo, dobitnik prvih, drugih i trećih nagrada u tim kategorijama. Nosilac je Povelje najboljem studentu generacije koju dodeljuje Slobomir P Univerzitet na kraju studiranja. U toku školovanja aktivni učesnik na koncertima kao solista, kamerni izvodjač i korepetitor, održala je i solističke koncerte, kao profesor učestvuje na koncertima profesora i aktivno nastavlja sa izvodjačkom praksom. Radi kao prof. klavira.

Marija Milosavljević, rodjena je 1988. godine u Kruševcu. Osnovnu muzičku ško1u završila je u klasi prof. Mihajla Avramovića, a srednju muzičku školu u klasama profesora: Andjele Bratić, Ane Veličković-Igić i Olivere Pantelić, u Kruševcu. Trenutno je student četvrte godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Miomira Simonovića. Osvajala je prve, druge i treće nagrade na mnogim domaćim i medjunarodnim takmičenjima od kojih se izdvajaju: Specijalna nagrada za najbolje izvodjenje kompozicije Petra Konjovića (Medjunarodno takmičenje "Petar Konjović" u Beogradu 2008), Prva nagrada na susretima flautista "Tahir Kulenović"u Valjevu (2009, 2010, 2011), Prva nagrada i zvanje Laureata na medjunarodnom takmičenju "Davorin Jenko", 2011. Za vreme studija aktivno učestvuje u koncertnim aktivnostima Fakulteta kao član kamernih ansamba1a i član akademskog orkestra. Takodje je član hora flauta pri AKUD "Lola"pod vodjstvom prof. Ljubiše Jovanovića. Stipendista je Fonda za malade talente Opštine Kruševac i Ministarstva omladine i sporta. Uporedo sa učenjem flaute pohadjala je i odsek solo pevanja u Muzičkoj školi "Stevan Hristić"(Kruševac) u klasi prof. Lidije Jevremović, a dalje školovanje nastavila u MŠ "Davorin Jenko" (Beograd) u klasi prof. Ljubice Živković. Trenutno je angažovana kao pevačica u ansamblu stare srpske muzike "Slatka Frula" koji predvodi prof. Ljubomir Dimitrijević.

PROGRAM

G.F. Handel - Sonata za flautu i klavir F dur
Largfhetto, Allegro, Siciliana, Giga

G.Ph. Telemann - Fantasie no. 3 h - moll

S. Šepić - Romantična etida

Bozza - Image

A. Grrgin - Little Story

***
Fukushiima - Mei (tama)*
*U japanskoj mitologiji postoji verovanje da zvuk flaute može da dopre do mrtvih)

Z.Vauda - Nokturno

F. Liszt - Madjarske rapsodije br. 12