SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 14:59
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6298504
FRULA FEST - VIDOVDAN 2011 PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Thursday, 23 June 2011

ФРУЛА ФЕСТ 2011 - 23.06.2011 - Бела сала КЦК у Крушевцу

23.06.2011. године у Белој сали КЦК у оквиру ВИДОВДАНА 2011 чији је покровитељ град Крушевац, реализован је по други пут  фестивал фрулаша *ФРУЛА ФЕСТ 2011* у организацији Удружења фрулаша *Адам Милутиновић*, Удружења фрулаша Србије и Културног центра Крушевац. Фестивал је отворио члан већа града Крушевца Иван Аксентијевић, а програм је водила и заједно са Радетом Кошанином, председником Удружења фрулаша *Адам Милутиновић*, осмислила Јелена Ђорћевић.


Иван Аксентијевић отвара *ФРУЛА ФЕСТ 2011*

Фрулаши у Србији су најбољи репрезенти народне музичке традиције, а захваљујући народним уметницима Чачка , Краљева и Крушевца, поморавље у овом делу Србије је на добром путу да буде позната културна дестинација српског и међународног фрулашког стваралаштва.

Фрулаши у Србији су најбољи репрезенти народне музичке традиције, а захваљујући народним уметницима Чачка , Краљева и Крушевца, поморавље у овом делу Србије је на добром путу да буде позната културна дестинација српског и међународног фрулашког стваралаштва.

Републички фестивал фрулаша „Фрула фест 2011“ у Крушевцу је традиционална културна манифестација годишње промоције народних свирача на фрули у Србији. Тиме се отвара континуитет неговања и афирмације народног музичког стваралаштва и отвара се могућност промоције Крушевца као центра догађања и оргиналне културне промоције и сарадње у области народне музичке традиције. Овогодишњи „Фрула фест 2011“ је замишљен и реализован као културна манифестација ревијалног карактера на којој су се представили одабрани инструменталисти, фрулаши, уз пратњу Народног оркестра под уметничким руководством Алкександра Милорадовића.


Иван Аксентијевић


Јелена ЂорђевићИЗВОДИ ИЗ СИНОПСИСА ЗА ПРОГРАМ „ФРУЛА ФЕСТ 2011“

Четвртак, 23.јун 19 сати, Бела сала КЦК

Водитељ програма : Јелена Ђорђевић

Поштовани пријатељи, драги гости, љубитељи народне уметности, добро вече и добро дошли на други Републички фестивал фрулаша „Фрула фест 2011“ у организацији Удружења фрулаша „Адам Милутиновић“, „Удружења фрулаша Србије“, Културног центра Крушевац и Града Крушевца.

Иницијатива и спремност крушевачког удружења фрулаша „Адам Милутиновић“да се овакав пројекат реализује, дају предност, привилегију и одговорност Града Крушевца и његових уметничких стваралаца, да оргиналном културном идејом постану светла тачка на културно уметничкој карти наше земље и Балкана.

Пре него ли отпочнемо са ревијалним делом програма, желимо да вам укратко изнесемо личну карту организатора ове дивне манифестације:

Удружење фрулаша „Адам Милутиновић“ основано је 14.априла 2005. године и окупља уметнике, свираче на фрули, дудуку, двојницама, окарини, гајдама и кавалу, са подручја Расинског округа. Удружење носи назив по првом српском фрулашу који је давне 1929.године од стране Министарства просвете Краљевине Југославије проглашен за Уметника на фрули.

Удружење има два призната градитења фрула, двојница и окарина и три члана са титулом Мајстор фруле.

Захваљујући великом ентузијасти, Радету Кошанину , који је и председник и оснивач, ово удружење је носилац многих домаћих и међународних признања и једни су од најпознатијих организација ове врсте на нашим просторима.


Плакат Фестивала *ФРУЛА ФЕСТ 2011*

Poslednji put ažurirano ( Thursday, 23 June 2011 )
 
Sledeće >