SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 20:50
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6176695
Ћирилица у Треботину -03.07.2011. PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Monday, 04 July 2011
03.07.2011. године у организацији КУД-а *ВУК КАРАЏИЋ* из Треботина, Жабара и Мале Врбнице и Културног центра Крушевац у селу Треботину одржан је традиционалан сабор *ЋИРИЛИЦА У ТРЕБОТИНУ*. Сабору на коме је промовисан значај ћирилице и народног стваралаштва уопште присуствовало је преко 500 гледалаца.

Учесници програма били су: КУД *ВУК КАРАЏИЋ*, Сандра Петровић, Раде Кошанин, Светлана Ђурђевић, Љубодраг Обрадовић, Мирољуб Милановић -Цара, Градимир Карајовић, Рајна Маринковић-Алексић, Живота Трифуновић, Живомир Миленковић и Драган Тодосијевић. програм су водиле Јелена Чилић из КУД-а *Вук Караџић* и Рајна Маринковић-Алексић из Културног центра Крушевац.


Сандра Петровић


Чланови фолклорне секције КУД-а Вук Караџић

03.07.2011. године у Треботину одржана културно - забавна
манифестација „ЋИРИЛИЦА У ТРЕБОТИНУ“

У Треботину је трећег јула, по први пут, пред око 500 посетилаца, одржана културно - забавна манифестација „Ћирилица у Треботину“, у организацији Културног центра Крушевац и КУД „Вук Караџић“ из Треботина, Жабара и Мале Врбнице.

- На дан Светог Методија у Доњој мали Треботина, до сада се сваке године одржавала богомоља уз одређени културно забавни програм, каже Љубодраг Обрадовић, директор Култрног центра Крушевац и мештанин Треботина, и наставља: - Ове године смо решили да програм добије нову физиономију и квалитет и прерасте у сталну културну манифестацију „Ћирилица у Треботину“.
У програму су наступили чланови Фолклорног ансамбла КУД „Вук Караџић“, затим песници и културни посленици из Крушевца: Светлана Ђурђевић, Љубодраг Обрадовић, Сандра Петровић, Живомир Миленковић и Живота Трифуновић, Раде Кошанин је свирао на фрули, а Мирољуб Милановић Цара и Градимир Карајовић на усној хармоници.

Програм су успешно водиле Рајна Маринковић Алексић, уредница у Културном центру Крушевац и Јелена Чолић из КУД-а Вук Караџић.

Живомир Миленковић


 
< Prethodno   Sledeće >