SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 16:26
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6135561
KABARE KCK - Pionirski park PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Sunday, 10 July 2011
КАБАРЕ КЦК - Музика, игра, реч...

Одличним кабаретским програмом у Пионирском парку, 08.07.2011. године, Рајна Алексић-Маринковић - уредница КЦК, наставила је реализацију идеје да се у Културном центру организују програми, као ауторски пројекти уредника и сарадника Културног центра Крушевац, који ће стварати илузију да у животу постоје и светли тренуци, кад се дневни чемер предаје забораву.

У програму КАБАРЕ КЦК, који је пратила бројна публика учествовали су Катарина Јовановић - финалиста такмичења *ЈА ИМАМ ТАЛЕНАТ* РТС-а, Сандра Петровић - стални музички сарадник КЦК, Ивко Михајловић - познати крушевачки афористичар и чланови бројних, пре свега играчких школа и секција КЦК.


Катарина Јовановић  и  Сандра Петровић26.02.2010. године у Клубу КЦК, премијерно је изведен програм *КАБАРЕ КЦК* који је на иницијативу и идеју Љубодрага Обрадовића - директора КЦК и Момира Драгићевића - уредника КЦК, осмислила и водила Лидија Ужаревић - уредник КЦК. 

Сам кабаре се родио у Француској на размеђи 19. и 20. века. Први кабаре на свету отворен је 18. новембра 1881. године у Паризу у улици Рошешоар 84 у просторијама старе поште под називом «Црна мачка»... Вероватно сте чули да је појам кабареа наричито популарисао истоимени филм са Лајзом Минели.

Кабаре је након Француске постао популаран и у Немачкој, Аустрији, Чешкој, Пољској, Мађарској ... Док је у Паризу све више постајао литерарни кабаре, у осталим градовима и земљама прерастао је у места најоштрије сатире, пре свега политичке ... Имали смо прилике, захваљујући нумери која је за нама, као и с почетка, и ми мало да осетимо ту атмосферу (Фруби-Денс и Лидија Вукашиновић).

Порекло речи кабаре има више значења. Најчешће је оно које се везује за француску реч cabaret којаје још 1275. године забележена у значењу крчма. И холандска реч cabret , још из средњег веке, има исто значење. Неки стручњаци сматрају да кабаре потиче од шпанске синтагме саба retta - шарена здела, опет нешто везано за кухуњу, крчму где је кабаре поникао... А у нашој модереној крчми, нашем Клубу КЦК, нешто модерно ... Музика, игра, реч...


Наступ Катарине Јовановић


Наступ Сандре Петровић


Рајна Алексић Маринковић - водитељ КАБАРЕА КЦК и Сандра Петровић
Poslednji put ažurirano ( Sunday, 10 July 2011 )
 
Sledeće >