SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 13:24
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6324970
70 godina Rasinskog NOP odreda PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Sunday, 24 July 2011
Rasinski NOP odred
У белој сали КЦК у организацији Културног центра Крушевац 22.07.2011. године, промоцијом књиге Антонија Маринковића *РАСИНСКИ НОП ОДРЕД* обележена је 70-то годишњица од оснивања овог одреда. Књигу су приредили Томислав Милетић и његова супруга Снежана Милетић, а издавач је Историјски архив Крушевац. Промоцију је осмислила и водила Јелена Ђорђевић - организатор програма КЦК уз помоћ Јелене Ивановић - дизајнерке КЦК и Марка Вишњића који је био задужен за техничко вођство промоције.

У промоцији су учешће узели и: Љубодраг Обрадовић - директор КЦК, Драгиша Милошевић - директор Историског архива у Крушевцу, Момчило Тодоровић Мића - председник удружења бораца НОР-а, Душан Ракић - партизанско име Жика Моравац, иначе курир Јовица у роману *Далеко је сунце* Добрице Ћосића, мр Снежана Ненезић из Крушевачке Народне Библиотеке и Бранимир Бучић који је уз хармонику извео Партизанске песме...


Томислав Милетић (заједно са супругом Снежаном) је заслужан
што је књига коначно угледала светло данаБорци су седели и првом реду


Бранимир Бучић - Партизанске песме


Јелена Ђорђевић


Љубодраг Обрадовић

Поштовани пријатељи културе, Другарице и другови, поштоваоци истине и слободе, добродошли на промоцију књиге Антонија Маринковића *РАСИНСКИ НОП ОДРЕД*.  Користим ову прилику да Вас све поздравим у своје име и име Културног центра Крушевац!

Посебно поздрављам : Све представнике Војске Србије и града Крушевца, прдставнике Удружења бораца народноослободилачког рата и Историског архива Крушевац, који су објавили ову књигу и Томислива Милитећа и његову супругу Снежану Миелтић који су је припремили за штампу.

Одувек је било важно шта ће се о неком догађају записати, оно што се стварно догодило, догодило се, на то више нико не може да утиче. Али наша спознаја истине о великој антифашистичкој борби у крушевачком крају и уопште у Србији је свакако битна, јер како мудри кажу историја је учитељица живота.

Овом књигом Антонија Маринковића историчири, који са историјске дистанце креирају историју каквом је они виде, свакако су добили обиље чињеница његове истине о Расинском партизанском одреду, чињеница које ће помоћи  да општа истина о великој борби српског народа против фажизма буде општа истина и да је разни квази историчари  годинима не искривљују и приказују онаквом каквом би желели да је била...

У то име још једном хвала свима који су допринели да и ова књига Антонија Маринковића, који је био веома плодан културни стваралац, коначно угледа светло дана и буде доступна широј јавности!


Душан Ракић, Јелена Ђорђевић и Момчило Тодоровић Мића


Душан Ракић - партизанско име Жика Моравац
(курир Јовица у роману *Далеко је сунце* Добрице Ћосића)


Момчило Тодоровић Мића - председник удружења бораца НОР-а


Драгиша Милошевић Гиле - директор Историјског Аехива Крушевац


Драгиша Милошевић Гиле - директор Историјског Аехива Крушевац


мр Снежана Ненезић из Крушевачке Народне Библиотеке


Томислав Милетић


Горан Ћирић - секретар скупштине града Крушевца


Публика


Томислав Милетић


Публика


 
< Prethodno   Sledeće >