SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 20:27
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6136045
Gradimir Karajović i Hor Binički PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Thursday, 20 October 2011
У четвртак, 20 октобра 2011. године у Белој сали КЦК одржан је концерт камерног хора Станислав Бинички из Крушевца и представљена је књига Градимира Карајовића *РЕЧИ, ГОВОРИ И РАЗМИШЉАЊА*. Нит која повезује ова два посебна у исти догађај свакако је Градимир Карајовић, аутор књиге и солиста хора *Бинички*. Да вече буде пријатан излет у остварења човека који жели да правда буде покретач света, а он универзални стваралац, час певач, час писац, а онда и песник, допринели су и: Јелена Трифуновић, Јелена Ђорђевић и Љубодраг Обрадовић.
 

Јелена Ђорђевић, Градимир Карјовић и Јелена Трифуновић
 

Хор Бинички
Јелена Ђорђевић


Љубодраг ОбрадовићIZVODI IZ SINOPSISA
  • Ovom prilikom, podsećamo vas da je udruženje, „Kamerni muški hor Stanislav Binički“iz našeg grada, zašao je u 37-mu godinu intezivnog i uspešnog rada. Učestvovali su na mnogim manifestacijam u zemlji i inostranstvu i to na raznim smotrama, festivalima, koncertima, snimanjima za tv-e i radio-emisije., kako u zemlji tako i u inostranstvu. Posebno ističemo da je ovaj hor, iako amaterski, dobio i iskoristio priliku i izdao CD u izdanju PGP Radio televizije Srbije, pod nazavim „U slavu Kruševca“, sa 22 kompozicije.

  • Bibliografija, „ Misao, govori i razmisljanja“ , Gradimira Grade Karajovića, skroman su prilog, kako sam autor kaže, sećanjima na istorijske činjenice i istorijat radničke klase. Knjiga koja je ispred nas sastoji se od govora sa Prvomajskih uranaka, kojima g’din Karajović, pokušava da očuva sećanje na pokušaje da radnička klasa ima svoj glas u društvu, a sve u skladu sa socijalnom pravdom i jednakošću svakog pojedinca.

Poslednji put ažurirano ( Thursday, 20 October 2011 )
 
< Prethodno   Sledeće >