SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 13:04
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6298403
Video o sajmu knjiga i pesničkom fijakeru PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Friday, 21 October 2011
11.10.2011. године у Клубу КЦК отворен је САЈАМ КЊИГА И ИЗДАВАШТВА РАСИНСКОГ ОКРУГА који, после дугогодишњег прекида, заједнички организују Културни центар Крушевац, Историјски архив и Народна Библиотека Крушевац. Сајам је отворио један од најбољих српских песника Добрица Ерић који је пред препуном салом Клуба КЦК говорио своју песму о књизи!


Добрица Ерић отвара сајам

Сајму су присуствовали бројни гости, међу којима су били: Владимир Тасић – председник ОО СПС-а Крушевац и иницијатор обнављања САЈМА КЊИГА, Синиша Максимовић -  заменик председника скупштине Града Крушевца, Горан Ћирић – секретар скупштине Града Крушевца, представници Цркве, војске и полиције, као и брујни културни посленици и привредници…

Истог дана, у уторак 11. октобра 2011. године, у организацији Културног центра Крушевац, као саставни део САЈМА КЊИГА И ИЗДАВАШТВА 2011, одржан је и 10-ти ПЕСНИЧКИ ФИЈАКЕР под симбиличним називом *ПУТОВАЊЕ У БУДУЋНОСТ*.

У фијакеру су се возили песници: Добрица Ерић,  Љубодраг Обрадовић, Дејан Алексић, Верољуб Вукашиновић и песник-глумац Јанко Митев из Хаскова (Бугарска). Фијакер је кренуо са станице *Дечји центар – пионирски парк* а затим се заустављао на станицама: ОШ *Драгомир Марковић*, Сајам књига у Клубу КЦК, Ресторан *Потковица*, да  би на крају посетио ОШ *Владислав Савић Јан* у Паруновцу, где су у прелепој сали индустрије *Трајал*, пред око 400 ученика песници говорили своје стихове и завршили овогодишње путовање.

Отправник фијакера био је крушевачки песник Момир Драгићевић, а у организацији фијакера помогли су и Рајна Алексић – Маринковић, Веркан Гвозденовић, Братислав Пршић и многи други из КЦК и основних школа где се фијакер заустављао… Посебну захвалност за успешну реализацију овогодишњег фијакера Културни центар дугује основним школама  *Драгомир Марковић* из Крушевца и *Владислав Савић Јан* из Паруновца, ресторану *Потковица* из Крушевца и корпорацији *Трајал* из Крушевца.


Песнички фијакер


Песници у фијакеру
Poslednji put ažurirano ( Friday, 21 October 2011 )
 
< Prethodno   Sledeće >