SADRŽAJ SAJTA
POČETNA
НОВИ САЈТ
DOBRODOŠLI !
O NAMA
Aktuelni program
MILIĆ OD MAČVE
ZLATNA KACIGA
PUTEVI KULTURE
TIN FEST
NOSTALGIJA
KRUŠEVAC PAMTI
KARAOKE OKRŠAJ
SLIKAMO ZA KCK
PROGRAMI KCK
Mesečni programi
Vodič KCK - 18
KONKURSI
OGLASI KCK
BLOG
FEDRARO
STARI SAJT
KABARE KCK
HOR SRPKINJE
BIOSKOPI
Grad adrenalina
VIDEO
PROMOCIJE KNJIGA
SAJAM KNJIGA
PUTEVI KULTURE
GRAD ADRENALINA


AUDIO - VIDEO
BLOG KCK
САЈАМ КЊИГА

LINKOVIBIOSKOPI
20 ZLATNA KACIGA

Izabrana vest
DETALJNIJE
Administrator
Statistika
OS: Linux h
PHP: 5.4.45
MySQL: 5.7.44-log-cll-lve
Vreme: 02:13
Caching: Disabled
GZIP: Disabled
Članovi: 8
Vesti: 721
Veb veze: 5
Posetioci: 6055981
Muzej vajarstva i klesarstva u B. Vodi PDF Štampaj E-pošta
Autor Ljuba   
Thursday, 04 June 2009
BelovodskiMuzejVajarstvaiKlesarstva
Šta reći kad se začuju reči *Belovodska Rozeta*, na šta pomisliti kad se pomene *MORAVSKI CAROSTAVNIK*, šta zaključiti kad se izustiti Belovodski muzej vajarsta i klesarstva???

Ja mislim, zaključujem i evo, kažem, da je tako tanka nit, a u ovom slučaju gotovo nevidljiva, koja deli kulturu jednog sela, kakvo je BELA VODA, od kulture mnogih razvijenih gradova širom Srbije i da-su Belovodjani odavno kreirali obrazac ili kliše ponašanja za sve koji misle da i selo ima pravo i na hleb i na igre.


Završna scena - Oj Moravo

Sve velike ideje su krajnje jednostavne i donose ponos i rezultate i onom ko ih se seti ( i podseti sve oko sebe, i saradnike i one koji to nisu, da su upravo to imali na umu, tek što nisu izustili ...) i one koji u svemu, svesno ili nesvesno učestvuju. Posle velike ideje učini se da je sve lako postići i doći do željenog cilja, a nije. Pre igara i aplauza ili zvižduka, treba proliti more i *znoja i suza* da bi se željeno ostvarilo.

Ali Belovodjani imaju i Velju i Božidara i Radeta i Ljupčeta Čugu i Disu... i mnoge, mnoge druge, od kojih sam ja neke upoznao, a mnoge i nisam, kojima ne fali entuzijazam da osmisle i odrade ovako velike projekte i da kao sunce obasjaju Srbiju nezaboravom BELOVODSKIH ROZETA i stihovima sa skela nasred Morave uz zvuke frula i talasa.

Belovodjani imaju i prijatelje iz Kruševca i širom Srbije kao što su: Bata, Pavle, Veljko, a i svi mi ovde prisutni, i mnogi drugi, koji ih iskreno podržavamo u toj misiji kojoj su pristupili otvorena srca i koju svesrdno sprovode već dugi niz godina.

Zato im ja želim da i ideju Muzeja vajarstava i klesarstva u Beloj Vodi, realizuju kao i ove druge koje su do sada ostvarili ...

I na kraju, podstaknut imenom sela *BELA VODA *, da im i ja pridodam još jednu ideju, koju oni svakako znaju, samo je još nisu pretočili u stvarnost, a to je izgradnja Fabrike vode, koja bi brendirala njihovu mineralnu vodu, pod nazivom*BELA VODA * i tako im obezbedila ključ za prosperitet i ekonomski razvoj i svog sela i njegovih stanovnika, a i finansijska sredstva i za ROZETU... I ZA CAROSTAVNIK... I ZA MUZEJ ...

SREĆNO BILO I SVE SE OBELOVODILO !


Ljubodrag Obradović govori gore citirani tekst


Susret je otpočeo pesmom mlade Belovodjanke a za stolom su: Velibor Lazarević,
 Rade Jovanović, Ljubiša Djidić i Božidar Novokmet


Frula


Voditelj programa - Maja Olić, urednik KCK


Završna scena


Miodrag Dinulović - urednik KCK govori pesmu Dobrice Erića


Slobodan Jovanović-Stubički, RadivojeMiladinović - Packo
i Aleksandar Drndarević - Singer - gosti pesnici


Gradimir Karajović


Prvi red


Hor Srpkinje


Hor Srpkinje


Zavrsna scena Oj Moravo


Slika za istoriju


Svi učesnici dobrotvornog kulturno-umetničkog programa

04.06.2009. godine u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac, publici se predstavila Bela Voda, sa svojim kulturno-umetničkim programom i idejom da se osnuje Belovodski muzej vajarstva i klesarstva. Belovodjani su dobili aplauz za prekrasan program i podršku prisutnih za projekat osnivanja Muzeja vajarstva i klesarstva u Beloj Vodi.

Poslednji put ažurirano ( Thursday, 04 June 2009 )
 
< Prethodno   Sledeće >