ЗЛАТНА КАЦИГА-GOLDEN HELMET

20- RESULT      -     21- KONKURS

ВИДЕО-АУДИО и КЦК БЛОГ


  КЦК АРТ               КЦК БЛОГ

Добродошли у Крушевац !

ПРЕТРАГА САЈТА

СЛОВАР ЗА МИЛИЋА...

ЗЛАТНА КАЦИГА

КУЛТ СПОМЕНАР КЦК

БИОСКОПИ

ПУТЕВИ КУЛТУРЕ

ЕКОНОМИЈА И ДЕМОКРАТИЈА - Момир Булатовић

У организацији Културног центра Крушевац, у оквиру Сајма књига и издаваштва Расинског Округа у Белој сали КЦК у Крушевцу, 11.10.2012. године у 19:00 сати промовисана  је књига Момира Булатовића *ЕКОНОМИЈА И ДЕМОКРАТИЈА*. У промоцији су поред аутора о књизи говорили: Проф. др Павле Бубања и Младен Милутиновић, директор листа ДАН из Подгорице. Програм је уредила и водила Јелена Ђорђевић. Какви су домети система дивљег капитализма? - САЗНАЈТЕ У ОВОЈ КЊИЗИ!


Момир Булатовић говори на промоцији своје књиге *ЕКОНОМИЈА И ДЕМОКРАТИЈА*

 

Промоција књиге Економија и Демократија – Момира Булатовића
 

У организацији Културног центра Крушевац одржана је промоција књиге др Момира Булатовића – Економија и Демократија, а поводом Сајма књига Расинског округа. У Белој сали КЦК, о књизи су говорили Аутор, проф. др Павле Бубања и Младен Милутиновић директор листа ,,Дан'' из Подгорице.

Пред препуном салом, поздрављан веома често бурним аплаузима, Др Булатовић је говорио о сценографији за кризу или краху глобалне економије и катастрофалним последицама примене Вашингтонског консензуса и неолибералног концепта, затим се осврнуо на кратку историју финансијских криза у свету као и суморној економској стварности Србије и Црне Горе, са чекањем као судбином у предворју Европске уније.

Проф. Булатовић је ову књигу наменио неекономском пољу, темељно је образложио основне појмове монетарне економије, финансијских тржишта берзи и инвестиционих фондова.

Др Момир Булатовић је професор на Европском универзитету у Београду на предмету Интернационалне релације (област менаџмента). Објавио је више десетине научних и стручних радова из политичке економије, међународних односа, као и књиге: ,,Рента у привреди Црне Горе'' (1982), ,, Укључивање Србије и Црне Горе у Европску унију – макроекономски и политички приступ'' (2006), ,,Фондови Европске уније'' (2008), ,,Мање од игре – више од живота'' (1991), ,,Црна Гора – економска држава'' (1996), ,,Правила ћутања'' (2004), ,,Неизговорена одбрана'' (2006).

Био је председник председништва Црне Горе (1990-1992), председник Републике Црне Горе (1993-1998) и председник Савезне владе СРЈ. Доктор је економских наука. Живи у Подгорици. Ради у Београду.

Мр Мирослав Смиљковић

Плакат за промоцију у Крушевцу

Ова књига о економији намењена неекономистима. Аутор је уложио напор да економске појаве и процесе приближи разумевању сваког грађанина. То је потребно будући да управо они сносе последице поремећаја које су економски ,,експерти'' донијели савременој цивилизацији. Ово је књига и о демократији, о великом времену у којем су сви народи и сви појединци (по правима и на папиру) слободни и равноправни. Она говори о великим разочарењима и још већим надама.

Како настају економске кризе? Шта је свјетска економска криза? Какви су домети система дивљег капитализма? Зашто он мора бити замијењен и које су могућности преостале? Зашто је ПРИВАТИЗАЦИЈА у Србији и Црној Гори морала да се бави са тако катастрофалним последицама?

Како банке, ни из чега, производе новац? Како настаје и стално расте дуг држава и појединаца? Да ли су банке већ постале прави власници имовине (и душе) обичног човјека? Зашто нема нових послова и већих плата? Монетарна економија је сложен систем простих лажи. Зато су оне овдје разоткривене и понуђене ,,напредним почетницима'', свима који су бачени у сурову капиталистичку арену.

Због чега треба користити народну вољу и присилите своје владе да почну да штите интересе грађана, а не само крупног капитала? Да ли је свијетска ПОБУНА већ почела?

Одговоре на ова и многа друга питања читалац ће пронаћи у овој јединственој и узбудљивој књизи Момира Булатовића.