ЗЛАТНА КАЦИГА-GOLDEN HELMET

20- RESULT      -     21- KONKURS

ВИДЕО-АУДИО и КЦК БЛОГ


  КЦК АРТ               КЦК БЛОГ

Добродошли у Крушевац !

ПРЕТРАГА САЈТА

СЛОВАР ЗА МИЛИЋА...

ЗЛАТНА КАЦИГА

КУЛТ СПОМЕНАР КЦК

БИОСКОПИ

ПУТЕВИ КУЛТУРЕ

ЈЕДАНАЕСТИ ПЕСНИЧКИ ФИЈАКЕР КЦК

Као саставни део Сајма књига и издаваштва Расинског округа у Крушевцу је 11.10.2012. године реализован 11 ПЕСНИЧКИ ФИЈАКЕР у коме су се ове године возили: Милош Милошевић Шика и Оливера Цветић из Трстеника и Мирослав Мића Живановић и Никола Стојановић из Крушевца. На старту песничког фијакера добру вожњу је песницима пожелео и Љубодраг Обрадовић, главни уредник КЦК, иначе и сам песник. О фијакеру, возном реду, свим станицима и фијакеристима је ове године бринула уредница дечјег програма Рајна Алексић-Маринковић, уз помоћ свог новог колеге Ненада Блажића...

ДОБРОДОШЛИЦА ФИЈАКЕРУ

Док сам нешто пискарао
И стихове нове плео
По кругу се глас пронео
Фијакер нам стиже цео!

Имате и Ви фејакер?!
Е, возило то је дично
А у Вршцу код нас брате
Има тога поприлично.

Пишете и добре песме!
То је стварно лепо чути
Јер ја исто писат` волим
И то баш на папир жути.

Ајде, шта сте написали
Сада овде нек се чује
Јер људи су песме жељни
Нек се песма рецитује!!!!

Први пут за једанаест година организован је сусрет у ВП Дому Крушевац где су се песници представили штићеницима,а сусрет је отворен песмом штићеника Р.П.


Песнички фијакер


ПЕСНИЧКИ ФИЈАКЕР Културни центар Крушевац организовао је Песнички фијакер 11.10.2012. године. Фијакером су путовали Милош Милошевић Шика песник из Трстеника, Оливера Цветић из Трстеника, песникиња и композиторка, Никола Стојановић и Мирослав Мића Живановић песници из Крушевца..

Први књижевни час Песничког фијакера одржан је у Дечјем центру Пионирски парк. Највернија и највреднија публика малишана из ПУ „Ната Вељковић“ дочекала је фијакер покретном игром „Деца су украс света“ – припремна група „Печурка“, песничко представљања прихваћено је изузетно, уз искрене дечје овације.. Припремне групе Предшколске установе и прваци ОШ “Јован Поповић“ испратили су фијакер који је из Парка возио до ОШ“Јован Поповић.“ где је дочекан по правом српском обичају уз погачу и со. Основци од другог до четвртог разреда ове основне школе срдачно су дочекали песнике фијакера и уживали у часу који су водили песници. Фијакер је даље возио песнике центром града у будућност до школе „Нада Поповић“ где је дочекан на традиционалан и модеран начин истовремено (погача и со, балони, балони ....).

Редовна и неизбежна фијакерска станица је и ресторан „Потковица“, где песници одморе ко сви боему у добра стара времена. Песнички фијакер је своје путовање завршио у Клубу Културног центра на Сајму издаваштва Расинског округа. Све сусрете Песничког фијакера је договорила и водила уредница дечјег програма Рајна Маринковић – Алексић.

Прилог написала Рајна Маринковић – Алексић