ЗЛАТНА КАЦИГА-GOLDEN HELMET

20- RESULT      -     21- KONKURS

ВИДЕО-АУДИО и КЦК БЛОГ


  КЦК АРТ               КЦК БЛОГ

Добродошли у Крушевац !

ПРЕТРАГА САЈТА

СЛОВАР ЗА МИЛИЋА...

ЗЛАТНА КАЦИГА

КУЛТ СПОМЕНАР КЦК

БИОСКОПИ

ПУТЕВИ КУЛТУРЕ

180 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА КРУШЕВАЧКЕ НАХИЈЕ ОД ТУРАКА

Културни центар Крушевац је 04 .12.2012. године у Белој сали КЦК организовао трибину посвећену јубилеју 180 година од ослобођења Крушевачке нахије од Турака. О овом догађају говорили су: Томислав Милетић, (један од иницијатора прославе овог јубилеја и аутора романа КАПЕТАН ВЕСА који описује ноћ између 4 и 5 децембра 1832 године када су се Срби окупилиу порти цркве у Врбници и изборили за своју слободу),  Драгиша Милошевић - директор историјског архива крушевац, Горан Васић - дирктор Народног музеја Крушевац. Ових дана из штампе је изашао и роман КАПЕТАН ВЕСА аутора Томислава Милетића који је објавио Историјски архив Крушевац у сарадњи са Културним центром Крушевац, а под покровитељством Града Крушевца. Трибину је осмислила и водила Слађана Обрадовић. Трибину је подржао и Град Крушевац активним учешћем у припреми трибине и самим присуством на трибини  Слободанке Миладиновић - помоћника за друштвене делатности и Николе Петровића - помоћника за омладину и спорт , као и ученици Крушевачких основних и средњих школа са својим професорима историје, па користимо ову прилику да се јавно захвалимо школској управи за Расински округ и свим школама које су подржале овај значајан јубилеј. Трибини су присуствовали и директор КЦК мр Мирослав Смиљковић, заменик директора Јелна Вељковић и главни и одговорни уредник КЦК Љубодраг Обрадовић.


Учесници трибине: Драгиша Милошевић - директор историјског архива крушевац, Горан Васић - дирктор Народног музеја Крушевац и Томислав Милетић, (један од иницијатора прославе овог јубилеја и аутора романа КАПЕТАН ВЕСА


Слађана Обрадовић, уредник и водитељ трибине
























По завршетку трибине одржана је генерална проба за свечану академију која ће се одржати 05.12.2012. године у Крушевачком позоришту у 19 часова у организацији и реализацији Културног центра Крушевац. Погледајте детаље са пробе.