Archive for category Klub KCK

LIKOVNA KOLONIJA ,,SLIKAMO ZA KCK“

U Dečijem centru Pionirski park, 31.08. i 01.09.2012.godine održana je peta po redu likovna kolonija Slikamo za KCK, u organizaciji Kulturnog centra Kruševac.Ove godine svoj stvaralački doprinos dalo je jedanaest umetnika iz Kruševca i Trstenika : Jelena Gvozdenović, Bratislav Aleksić, Goran Vukodinović, Predrag Stevanović, Darko Đurđević, Ivanka Pavlović, Mladen Lazarević, Đorđe Joković, Miloš Vojinović, Vladimir Mijajlović i Marija Šaronjić. Svečano zatvaranje manifestacije obeleženo je u bašti kluba KCK u subotu 01.09.2012.godine u 21*30 h kada su promovisane slike sa prethodnih likovnih kolonija. Za muzički trenutak ove večeri bio je zadužen akustik duo Synchro, a publika je imala prilike da uživa u druženju sa umetnicima koji su bili prisutni.

Ove godine likovna kolonija je realizovana zahvaljujući donatorima : Šef +, brza hrana, Ul. Kosančićeva 28, Kruševac, Kafe Arabica iz Kruševca i Udruženje grđana Slobodište. Slike nastale na ovogodišnjoj koloniji biće promovisane izložbom u Kulturnom centru u oktobru 2012.godine.

Marija Stojadinović
Urednica programa Kluba KC

 

Nema komentara

ROK KONCERT NA TRGU MLADIH, VIDOVDAN 2012

Povodom manifestacije Vidovdan 2012 organizovan je koncert 23. juna  na kome su nastupali RITAM NEREDA, SUNSHINE, ZBUNJENI SEDATIV i HEADACHE. Koncert je počeo u 20″30 časova, nastupom kruševačkih bendova- Headache i Zbunjeni Sedativ, a tačno u 22 časa započeo je spektakularni nastup grupe RITAM NEREDA. Interesovanje za ovaj novosadski bend privuklo je publiku iz okolnih gradova, pa su se među mladim Kruševljanima sjajno provodili i mladi iz Kraljeva, Paraćina, Niša i Kragujevca.

Nastup grupe SUNSHINE započeo je oko 23:30 časova, i trajao sve do 1:00 posle ponoći. Na Trgu mladih bilo je prisutno oko 2000 ljudi.

Koncert je realizovan  pod pokroviteljstvom Grada Kruševca, a u organizaciji Kulturnog centra Kruševac.

Marija Stojadinović

Urednica programa kluba KCK

 

HEADACHE

HEADACHE

HEADACHE

ZBUNJENI SEDATIV

ZBUNJENI SEDATIV

ZBUNJENI SEDATIV

NASTUP RITMA NEREDA

Pročitaj ostatak članka »

Nema komentara

S.A.R.S NA TRGU MLADIH

U organizaciji Kulturnog centra  Kruševac, Kancelarije za mlade grada Kruševca, Kulturno prosvetne  zajednica Kruševac, a uz podršku Sportskog centra  Kruševac održan koncert grupe  S.A.R.S na Trgu mladih u petak 30.09.2011.godine.

Spektakularnom nastupu grupe S.A.R.S   prisustvovalo je oko 1500 mladih ali i onih koji se tako osećaju.
Bend su osnovali marta 2006. godine u Beogradu Aleksandar Luković – Lukac i Dragan Kovačević – Žabac. U fuziji muzičkih pravaca i ideja iz kojih su potekli nastaje jedinstveni zvuk i stil benda.

Sadašnju postavu S.A.R.S.-a čine : Žare – Vokal, Lukac – Gitara, Djole – Bass, Tihi – Bubanj, Bora – klavijature i harmonika, Pera – trombon i sax i Sanja – prateći vokal.

Krajem 2007. u RLZ studiu u Resniku snimaju svoju prvu pesmu pod nazivom Budjav Lebac i kače je na internet. Prvi singl benda S.A.R.S. vrlo brzo ostvaruje neverovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Uspeh i prihvaćenost ove pesme je poseban sociološki i kulturološki fenomen. Pogotovo uzimajući u obzir da se radilo o potpuno anonimnom bendu bez novčane podrške i klasične medijske promocije.

Krajem 2008. godine dobili su ponudu da snime album za PGP RTS. Prvi album je, uz producentsku pomoć Đorđa Miljenovića (Skaj Viklera), završen za nekoliko meseci i objavljen je u martu 2009. godine.

Trenutno je aktuelan novi album pod nazivom PERSPEKTIVA, koji od 1.1.2011. možete besplatno preuzeti na MTV sajtovima.

S.A.R.S. je u periodu od izdanja svog debi albuma, pa do danas, uspeo da održi preko 80 koncerata po zemlji i regionu i trenutno važi za jedan od najtraženijih autorskih bendova na prostoru ex-YU.

 Marija Stojadinović

Urednica programa kluba KCK

Nema komentara

MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Kancelarija za mlade Kruševac  i Kulturni centar Kruševac su i ove godine obeležili Međunarodni dan mladih. U bašti kluba KCK , u petak 12.08. 2011.god. priređen je rok koncert  koji je bio izuzetno posećen.

Mladi  su imali prilike da uživaju uz muziciranje  Katarine Jovanović, Nevine Jelena, Random-a i Manitou-a.

Marija Stojadinović

Urednica programa Kluba KCK

Pročitaj ostatak članka »

Nema komentara

U RITMU SA NAMA -Radionica za ritmiku i narodne igre

U klubu Kck, u subotu 9.04.2011. g. održana je radionica za ritmiku i narodne igre. Radionicu u okviru projekta u Ritmu sa nama održala je Lidija Vukašinović, koreograf,koja inače vodi ovu sekciju u Kulturnom centru.Deca, polaznici radionice imali su priliku da zajedno sa svojom nastavnicom uče roditelje i svoje drugove osnovne korake ritmike i folklora.

Nema komentara