S.A.R.S NA TRGU MLADIH


U organizaciji Kulturnog centra  Kruševac, Kancelarije za mlade grada Kruševca, Kulturno prosvetne  zajednica Kruševac, a uz podršku Sportskog centra  Kruševac održan koncert grupe  S.A.R.S na Trgu mladih u petak 30.09.2011.godine.

Spektakularnom nastupu grupe S.A.R.S   prisustvovalo je oko 1500 mladih ali i onih koji se tako osećaju.
Bend su osnovali marta 2006. godine u Beogradu Aleksandar Luković – Lukac i Dragan Kovačević – Žabac. U fuziji muzičkih pravaca i ideja iz kojih su potekli nastaje jedinstveni zvuk i stil benda.

Sadašnju postavu S.A.R.S.-a čine : Žare – Vokal, Lukac – Gitara, Djole – Bass, Tihi – Bubanj, Bora – klavijature i harmonika, Pera – trombon i sax i Sanja – prateći vokal.

Krajem 2007. u RLZ studiu u Resniku snimaju svoju prvu pesmu pod nazivom Budjav Lebac i kače je na internet. Prvi singl benda S.A.R.S. vrlo brzo ostvaruje neverovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Uspeh i prihvaćenost ove pesme je poseban sociološki i kulturološki fenomen. Pogotovo uzimajući u obzir da se radilo o potpuno anonimnom bendu bez novčane podrške i klasične medijske promocije.

Krajem 2008. godine dobili su ponudu da snime album za PGP RTS. Prvi album je, uz producentsku pomoć Đorđa Miljenovića (Skaj Viklera), završen za nekoliko meseci i objavljen je u martu 2009. godine.

Trenutno je aktuelan novi album pod nazivom PERSPEKTIVA, koji od 1.1.2011. možete besplatno preuzeti na MTV sajtovima.

S.A.R.S. je u periodu od izdanja svog debi albuma, pa do danas, uspeo da održi preko 80 koncerata po zemlji i regionu i trenutno važi za jedan od najtraženijih autorskih bendova na prostoru ex-YU.

 Marija Stojadinović

Urednica programa kluba KCK

  1. Još nema komentara.
(neće biti objavljen)