Песнички фијакер 2011


Културни центар Крушевац по 10. пут организује ПЕСНИЧКИ ФИЈАКЕР популаришући литерауру за децу и младе и стваралаштво одраслих намењено деци.
Песнички фијакер је и ове године традиционално кренуо из Дечјег центра Пионирски парк. Где су се песници представили својим стваралаштвом деци из ОШ „Јован Поповић“ и малишанима из Предшколске установе „Ната Вељковић“ који су и сами учествовали у свечаном испраћају фијакера, тачније из припремне групе „Јабука“ вртића „Невен“. На даљем путешествију фијакер су дочекали у живом програму ученици ОШ „Драгомир Марковић“.Песници Песничког фијакера отворили су Сајам књига Расинског округа 2011. године у Клубу КЦК. Где је званично Сајам отворио Добрица Ерић. Завршна манифестација Песничког фијакера одржана је са ученицима ОШ “ Владислав Савић Јан“ из Паруновца у Дому културе Трајал корпорације. Незаобилазна станица фијакера је и ресторан „Потковица“.
Чланови Песничког фијакера су Јанко Митев из Бугарске, песник, глумац и аниматор, у улози кловна… Великан српског песништва Добрица Ерић, Дејан Алексић, Верољуб Вукашиновић и Љубодраг Обрадовић.
Деца из поменутих школа су одушевљено дочекала фијакер и песнике говорећи стихове песника који су учествовали у фијакеру.

  1. Još nema komentara.
(neće biti objavljen)